Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80
    jednak faktem jest iż co raz wiecej serwisów przechodzi na jakąś formę pobierania opłat i to nie z chęci zysku ale z powodu, że nie są w stanie się utrzymać.
    A ja zauwzam ze jest wlasnie odwrotnie. Wiele serwisow same sie utrzymuje i jeszcze zarabiaja spoora kase. I duzo jest jednoosobowych!

Skomentuj

Popieram pegelmessera, przecież jak tutaj zaczniecie zbierać opłaty jakiekolwiek, to stracicie "oglądalność". A w ogóle to administrator, który tutaj ma najwięcej do gadania, gada najmniej.

Skomentuj

Widocznie trend jest w obie strony. Wszystko jest fajne i miłe nim się nie rozwinie jak ze szczeniaczkiem. A jak zamieni sie w serwis co ma setki czy tysiace odsłon dziennie to niestety utrzymanie tak żarłocznej bestii zaczyna być problematyczne .

pegelmesser jest przeciw bo ma tutaj kilka kont więc jemu to nie na rękę :lol: :wink:

Q ostatnio cos ucichł ale pewnie są ku temu powodu, pewnie tak samo jak znikł tak samo się pojawi i wszystko w praę dni pozmienia, jak zawsze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
          Widocznie tręd jest w obie strony. Wszystko jest fajne i miłe nim się nie rozwinie jak ze szczeniaczkiem. A jak zamieni sie w serwis co ma setki czy tysiace odsłon dziennie to niestety utrzymanie tak żarłocznej bestii zaczyna być problematyczne .
          Z jakie choinki Ty się urwałeś? Dziś im większa liczba odsłon tym większy potencjalny zarobek.

Skomentuj

Zamieszczone przez joy_pl
            Z jakie choinki Ty się urwałeś?
            Może z liściastej :razz:
            Zamieszczone przez joy_pl
            Dziś im większa liczba odsłon tym większy potencjalny zarobek.
            A ty dalej o tych reklamach? Masz jakieś konszachty z polsatem (tam emisja reklam w ciągu dnia chyba przekracza długość emisji programów...)

Skomentuj

czy jest sens dorzucać swoje złotówki, czy po prostu czekać na kolejną zbiórkę?

a pomysł z SMS'ami prosty, ale za dużo rozchodzi się na pośredników, a jeśli byłyby konieczne wpłaty to nowi userzy by rezygnowali na pewno, przynajmniej duża część.
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Witam z Holandii, nie mam stałego dostepu do neta. Widzę że szerokie horyzonty zachaczacie.
                Według mnie pobieranie jakiś stałych okresowych opłat nie jest dobry. Nie siedzę na żadnym forum, gdzie pobierają takie opłaty poprzez SMSy itp. itd. Wiele osób też tak postępuje. I z tego co pamietam miała byc tylko zbiórka na nowy sys. A i jeszcze troche grosza zostalo na przegłosowane i dyskutowane tutaj utrzymanie forum.

Skomentuj

nie chce mi się czytać 10 stron, więc krótko:

czy zbiórka nadal jest aktualna? :>

Skomentuj

Zbiórka pieniędzy zakończyła się w maju.

Skomentuj

Zbiórka pieniędzy zakończyła się w maju.
                      no właśnie, a tu ciągle:

[code]Powered by phpBB modified by Przemo Š 2003 phpBB Group[/code]

Skomentuj

Właśnie, kiedy doczekamy sie zmiany mechanizmu, no i co z pieniędzmi?

Skomentuj

poczytajcie sobie tu o naszym nowym skrypcie:
                          http://www.heise-online.pl/newsticke...L-1044670.html
                          :shock:
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oj, już nie strasz ludzi :) Jest rozwiązanie problemu w postaci łatki.
                            Wracając do sedna tematu bardziej interesowałoby mnie kiedy Quester planuje przejść na nowy skrypt. Mógłby przynajmniej coś "szkrobnąć" w tej kwestii i coś zaplanować w realnych terminach... No chyba, że już wyemigrował na Hawaje za naszą kasę

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand
                              No chyba, że już wyemigrował na Hawaje za naszą kasę
                              no tak bo za tą kasę to się zabawi cały tydzień... :wink:
                              ja czekam spokojnie na info...
                              i życzę dobrej zabawy na hawajach...
                              :mrgreen: :wink:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Coś temat zmiany tego mechanizmu ucichł...

Skomentuj

Q WHERE ARE YOU??

:neutral:

Skomentuj

No jestem bardzo ciekaw kiedy ruszy ten nowy mechanizm na forum...

Skomentuj

chcialem pomuc, mysle ze juz by to chodzilo :)

Skomentuj

Witam po długiej nieobecności.
                                        Niestety mechanizm jeszcze nie pracuje ze względu na konieczność zmiany hostingu dla vBulletinu. W czasie mojej nieobecności nie zasypywałem jednak gruszek w popiele. Przetetstowałem kilka hostingów i obecnie mam już wybrany stabilny serwer, który powinien zapewnić sprawne działanie forum. Na dniach zostanie przekonwertowana baza i rozpocznie się proces uruchamiania mechanizmu pod tymczasową domeną. Gdy już wszystko zostanie uporządkowane domena diyaudio.pl zostanie podpięta pod działający mechanizm. Za opóźnienia wszystkich Donatorów bardzo przepraszam.

P.S. Dobrą wiadomością dla maniaków diy jest to, że nasze forum będzie obsługiwało mobilną aplikację obsługi forum Tapatalk. Zachęcam posiadaczy smartphone'ów do zapoznania się z tematem

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                                          Przetetstowałem kilka hostingów i obecnie mam już wybrany stabilny serwer, który powinien zapewnić sprawne działanie forum. Na dniach zostanie przekonwertowana baza i rozpocznie się proces uruchamiania mechanizmu pod tymczasową domeną.
                                          Czyli jeśli nowe diy będzie w nowym "magazynie" to i przerwy nie będzie na budowę... tylko będzie "kopiuj - wklej" bazę danych na nowy serwer, co nie zajmie kilkunastu dni tak? dobrze rozumiem ?
                                          Inaczej mówiąc to tymczasowo będą dwa DiyAudio ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X