Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
    Obawiam się, że nic na to nie poradzę.
    Rozumiem... i serdecznie dziękuję za zainteresowanie moim problemem :)

Skomentuj

Kolejny maly problem.
      Jak czytalem posta:
      http://diyaudio.eu/showthread.php/16...l=1#post250628
      To po kliknieciu na odnosnik do malowanych kolumn, moj profil zostal wylogowany i musialem ponownie sie logowac... Za kazdym razem to robi.

Skomentuj

Jak wszedłeś z domeny diyaudio.eu to logiczne, bo linka prowadzi do diyaudio.pl - jeśli natomiast wchodzisz z diyaudio.pl to dziwne, bo u mnie "biega" prawidłowo.

Skomentuj

Fenomen podany przez dolphin123 występuje podczas korzystania z Internet Explorera (każe się zalogować), pod Firefoksem działa normalnie i prawidłowo.

Skomentuj

No właśnie ja mam to na ff Comandante...

Skomentuj

Mówiąc krótko IE sux Na Chrome i Opera też no problemo - nie mam pojęcia OCB więc wyedytowałem wskazany post.

Skomentuj

Dolphin123, w takim razie widzę przyczynę tego zachowania przeglądarki w tym, że pod jedną masz zapamiętane konto swoje i hasło, a pod drugą nie. Wchodzisz niezalogowany, klikasz link do załącznika, pyta o zalogowanie. Pod ta drugą przeglądarką loguje się automatycznie, więc o nic już nie pyta. Jeżeli taka jest sytuacja, to błędu ze strony diyaudio nie ma, wystarczy pozapamiętywać hasło w używanych przeglądarkach.

Skomentuj

podejrzewam, ze to bedzie wlasnie problemem
                  o tym samym pomyslalem
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem czy było poruszane ale: Jak wejdę na stronę główną i jest np kategoria elektronika a w niej widnieje z prawej strony ostatni temat i jego autor, jako autor widnieje moja osoba choć nie jestem autorem tematu tylko ostatniego postu... Tak ma być?

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                      wystarczy pozapamiętywać hasło w używanych przeglądarkach.
                      Cały czas mam zapamiętane:) No ale jak to nie wina kodu to ok, poszukam u siebie bledu.

Q a nie myślałeś, żeby stworzyć dział grupowych zamówień i regulaminu dla tego działu? Ostatnio coraz więcej takich rzeczy ma miejsce, jakby to uporządkować i każde ogłoszenie wyglądałoby tak samo, uniknęłoby się bałaganu w tego typu wątkach.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        Q a nie myślałeś, żeby stworzyć dział grupowych zamówień i regulaminu dla tego działu? Ostatnio coraz więcej takich rzeczy ma miejsce, jakby to uporządkować i każde ogłoszenie wyglądałoby tak samo, uniknęłoby się bałaganu w tego typu wątkach.
                        Na pierwszy rzut oka moim zdaniem to jest bardzo fajny pomysł ! Masz przemyślaną może jakoś bliżej zasadę funkcjonowania takie działu, czy musimy ją dopiero opracować ? :)

A przy okazji:
                        Bardzo dziękuję wszystkim, którzy na bieżąco raportują i weryfikują problemy z działaniem serwisu.
                        Taka pomoc jest dla mnie czymś nieopisanie ułatwiającym "starcie" z vBS'em !

Powyższe implikuje wniosek, że obecna postać serwisu to w ogromnej mierze Wasza zasługa !

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
                          Na pierwszy rzut oka moim zdaniem to jest bardzo fajny pomysł ! Masz przemyślaną może jakoś bliżej zasadę funkcjonowania takie działu, czy musimy ją dopiero opracować ?
                          Mam mniej więcej poukładane jakby to miało wyglądać. Siądę zaraz do tego i zaproponuje.

Skomentuj

Ja mam wrażenie, że forum działa duuuużo wolniej niż w początkowej fazie działania nowego mechanizmu. Dodam tylko, że nie jest to wina łącza.

Skomentuj

Q wysłałem pw.

Skomentuj

bart210 dobrze mówi, forum działa dużoooo wolniej. To wina serwera Apache? Może by się zrzucić na nowy szybszy :) jestem od razu za!

Skomentuj

No, kapeczkę wolniej chodzi
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ano wolno chodzi, stara wersja forum chodziła znacznie szybciej...

---------- Post dodany o 20:43 ---------- Poprzedni post o 23:32 ----------

Dziś doszedł dodatkowy problem...otóż przeglądając dziś forum w pracy, na koniec dnia zadzwonił do mnie nasz admin z pretensją w głosie: "Co ty ku*** za strony przeglądasz?" Okazało się, że za każdym razem gdy wchodzę na forum następuje próba przepełnienia bufora. Nie wiem czy ma to związek z tym, że forum było wczoraj wieczorem niedostępne...czy też może ma to związek z tym, że ikonki postów na forum za cholerę w robocie nie chcą się wczytać...ale myślę, że warto to sprawdzić.
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                      a moze chodzisz po tych stronach co nie powinienes...:)
                                      hehe...
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                        podał mi IP, z którego są próby przepełnienia bufora i jest to IP naszego forum...więc strony jak najbardziej te co powinny...:flapper:
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak zobaczyć swoje wysłane wiadomości?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X