u mnie powolne ładowanie stron występuje zarówno na win 7 jak i na ubuntu 10.10. Możliwe, że sporą rolę odgrywa tutaj przeglądarka oraz ilość pamięci RAM - szczególnie w win vista
Zgłaszam wniosek o zmianę ilości wiadomości w skrzynce PRIV zależną od ilości postów/czasu on-line.
Ludzie bywający okazjonalnie na forum, nie korzystają intensywnie/regularnie ze skrzynki, natomiast stali bywalcy tak i 100 wiadomości dla wychodzących, i przychodzących to czasem mało. Nie mówię tutaj oczywiście o zwiększaniu globalnej ilości miejsca na wiadomości, tylko przeniesieniu części na korzyść userów ze "stażem".
Last edited by RpLand; 19.03.2011, 15:57.
Powód: gramatyka :)
Korzystam z dwóch komputerów, przeglądarki chrome i firefox. Forum muli tu i tu. Czasem zdarzy się przez chwilę, że forum chodzi szybciej. Jednak jest to rzadkość.
Kiedyś w sieciówki dało się grać w czasie rzeczywistym przy pingu 90ms, więc tym bardziej 20ms do przeglądania statycznej strony to warunki wręcz ekskluzywne. ;d
takie rzeczy działy się codziennie prze zmianą mechanizmu prze grudniem zeszłego roku
Ale wtedy była to jakaś przerwa techniczna (chyba archiwizacja) i trwała zawsze od 1 do 2 w nocy (czy jakoś tak). Teraz zdecydowanie coś pada - o różnych porach dnia i nocy i nie działa przez kilka godzin.
Dokładnie, do innych for które się w miarę szybko ładują mam ok 12-13ms, co jest wynikiem lepszym A padanie teraz rzeczywiscie o kazdej porze dnia i nocy sie juz zdarza, tez bylem swiadkiem 4 jak nie 5 padnieć, akurat 2 razy kiedy potrzebowałem na gwałt skorzystac :P
do innych for które się w miarę szybko ładują mam ok 12-13ms
Noo, to faktycznie, jeśli do diyaudio.pl masz aż o 7-8ms dłuższą odpowiedź ICMP Echo, to trzeba zmienić serwer. Chciałbym wiedzieć jak jesteś w stanie odróżnić 0,013s od 0,020s. :blink:
Chciałbym wiedzieć jak jesteś w stanie odróżnić 0,013s od 0,020s.
A samochod mu pewnie pali 8,6745l/100km, przeciez latwo to policzyc. Gporzej jak spali 8,6748l, wtedy tzreba myslec co w aucie wymienic zeby spac do poziomu 8,6745l znow...
a nie bylo przymiarek, zeby przejsc na cos lzejszego i szybszego od Apacza?
Apache jest lekkie. Wystarczy dobra konfiguracja Prostsze są już tylko "zabawkowe" serwery których używa się do testowania skryptów php lub udostepnienia czasowego jakiegos pliku.
Skomentuj