Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    u mnie powolne ładowanie stron występuje zarówno na win 7 jak i na ubuntu 10.10. Możliwe, że sporą rolę odgrywa tutaj przeglądarka oraz ilość pamięci RAM - szczególnie w win vista

Skomentuj

Zgłaszam wniosek o zmianę ilości wiadomości w skrzynce PRIV zależną od ilości postów/czasu on-line.
      Ludzie bywający okazjonalnie na forum, nie korzystają intensywnie/regularnie ze skrzynki, natomiast stali bywalcy tak i 100 wiadomości dla wychodzących, i przychodzących to czasem mało. Nie mówię tutaj oczywiście o zwiększaniu globalnej ilości miejsca na wiadomości, tylko przeniesieniu części na korzyść userów ze "stażem".
      Last edited by RpLand; 19.03.2011, 15:57. Powód: gramatyka :)

Skomentuj

:thumbup::thumbup:

Skomentuj

Jestem za!!
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Korzystam z dwóch komputerów, przeglądarki chrome i firefox. Forum muli tu i tu. Czasem zdarzy się przez chwilę, że forum chodzi szybciej. Jednak jest to rzadkość.

Skomentuj

Zgłoszenie: forum nie było dostępne w ciągu dnia, tj dzisiaj do godz 21:00
              ERROR
              The requested URL could not be retrieved

Skomentuj

Przydała by się ta zmiana serwera... u mnie pingi to 20ms, więc troszkę sporo.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  u mnie pingi to 20ms, więc troszkę sporo.
                  :???:

Kiedyś w sieciówki dało się grać w czasie rzeczywistym przy pingu 90ms, więc tym bardziej 20ms do przeglądania statycznej strony to warunki wręcz ekskluzywne. ;d

Skomentuj

Wręcz ekskluzywne dziesięć lat temu
                    To, że strona jest nieczynna spotkałem już ze 4 razy. Głównie w nocy - koło pierwszej, ale nie pamiętam dokładnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez sloik255 Zobacz posta
                      To, że strona jest nieczynna spotkałem już ze 4 razy. Głównie w nocy - koło pierwszej, ale nie pamiętam dokładnie.
                      takie rzeczy działy się codziennie prze zmianą mechanizmu prze grudniem zeszłego roku
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        takie rzeczy działy się codziennie prze zmianą mechanizmu prze grudniem zeszłego roku
                        Ale wtedy była to jakaś przerwa techniczna (chyba archiwizacja) i trwała zawsze od 1 do 2 w nocy (czy jakoś tak). Teraz zdecydowanie coś pada - o różnych porach dnia i nocy i nie działa przez kilka godzin.

Skomentuj

Dokładnie, do innych for które się w miarę szybko ładują mam ok 12-13ms, co jest wynikiem lepszym A padanie teraz rzeczywiscie o kazdej porze dnia i nocy sie juz zdarza, tez bylem swiadkiem 4 jak nie 5 padnieć, akurat 2 razy kiedy potrzebowałem na gwałt skorzystac :P

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            do innych for które się w miarę szybko ładują mam ok 12-13ms
                            Noo, to faktycznie, jeśli do diyaudio.pl masz aż o 7-8ms dłuższą odpowiedź ICMP Echo, to trzeba zmienić serwer. Chciałbym wiedzieć jak jesteś w stanie odróżnić 0,013s od 0,020s. :blink:

Skomentuj

Przy jednym pakiecie nie jest to zauważalne ale przy tylu co generuje cała strona forum podczas ładowania jest to już widzialne.

Skomentuj

Ostatni pad to prawdopodobnie cos z serwerem HTTP/Apache, gdyz maszynka/VPS odpowiadala na ping'a lecz nie na zapytanie HTTP.

Jakis error albo ktos nawalil :)

Skomentuj

Zamieszczone przez martes Zobacz posta
                                  Chciałbym wiedzieć jak jesteś w stanie odróżnić 0,013s od 0,020s.
                                  A samochod mu pewnie pali 8,6745l/100km, przeciez latwo to policzyc. Gporzej jak spali 8,6748l, wtedy tzreba myslec co w aucie wymienic zeby spac do poziomu 8,6745l znow...

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk Zobacz posta
                                    Ostatni pad to prawdopodobnie cos z serwerem HTTP/Apache, gdyz maszynka/VPS odpowiadala na ping'a lecz nie na zapytanie HTTP.

Jakis error albo ktos nawalil :)
                                    a nie bylo przymiarek, zeby przejsc na cos lzejszego i szybszego od Apacza?

Skomentuj

Czy strona internetowa dodana w profilu, jest widoczna na "zewnątrz"? Bo nie mogę się tego doszukać.
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez mellowman Zobacz posta
                                        a nie bylo przymiarek, zeby przejsc na cos lzejszego i szybszego od Apacza?
                                        Apache jest lekkie. Wystarczy dobra konfiguracja Prostsze są już tylko "zabawkowe" serwery których używa się do testowania skryptów php lub udostepnienia czasowego jakiegos pliku.

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                                          Czy strona internetowa dodana w profilu, jest widoczna na "zewnątrz"? Bo nie mogę się tego doszukać
                                          Niestety nie, nałożone jest ograniczenie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X