Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    U mnie wszystko OK ale to pewnie dlatego ze używam Opery, z wszelkimi zachodzącymi linkami nie ma mowy (monitor 22 Panoramka FullHD) ale dla pewności sprawdzę pod Firefoxem

U mnie pod firefoxem to samo co u poprzedników....

Zauważyłem też że podczas edytowania postu nie można zaznaczać tekstu... trzeba usuwać ręcznie poprzez delete bądź backspace, a nie da się zaznaczyć by użyć szybko "delete". Czy to normalne ??

A i jeszcze jedno... link "Tu Pisałeś" zamieniłbym na "Moje Posty" albo "Zobacz swoje posty"
    Last edited by ploter; 08.01.2011, 09:53. Powód: Sprawdzenie....

Skomentuj

Q zamien jeszcze ze soba ikonki poczty otrzymanej i przeczytanej
      powinny byc na odwrot
      koperta zamknieta-poczta nie przeczytana
      koperta otwarta - przeczytana
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z choinki się urwałeś ? Przecież już od 5-6 dni nie ma tych ikonek Wyczyść sobie cache przeglądarki :)

Zamieszczone przez esh0 Zobacz posta
        dziwnie się to wyświetla:
        Pracuję na tym i resztą problemów zgłoszonych powyżej. Proszę o chwilę cierpliwości.

---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post o 10:39 ----------

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        A i jeszcze jedno... link "Tu Pisałeś" zamieniłbym na "Moje Posty" albo "Zobacz swoje posty"
        Niestety nie zmienię tego, ponieważ niektórzy pracują w niskich rozdzielczościach (1024x764) i mimo tak krótkiej frazy nie mieszczą się wszystkie ("Tu pisałeś" jest najkrótszą frazą jaką udało mi się wymyślić, a w miarę trafnie opisującą funkcję odnośnika) - muszę jeszcze to wszystko "ścisnąć"

Skomentuj

Z choinki się urwałeś ? Przecież już od 5-6 dni nie ma tych ikonek Wyczyść sobie cache przeglądarki
          hehe... Pomoglo :)
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
            Pracuję na tym i resztą problemów zgłoszonych powyżej. Proszę o chwilę cierpliwości.
            Spróbuj dodać do CSS'u trochę kodu:
            .postbitlegacy .postbody .postrow {
            display:inline-block;
            padding:10px 0 0 10px;
            }
            Ponadto musisz gdzieś zmienić kod z:
            <div style="margin-left: 0pt;" class="postbody">
            na
            <div style="margin-left: -1px;" class="postbody">

Skomentuj

Kolejna dla mnie troche dziwna rzecz... Jestem zalogowany na diyaudio.EU wchodzę w menu "Twoje wątki lub posty" i wybieram "Wszystkie Twoje posty" przekierowuje mnie na domenę diyaudio.PL która lekko wolniej chodzi, i do tego pokazuje ze nie jestem zalogowany. Dziwne i wygląda jak by na dwóch domenach na raz można się zalogować dwa razy...

Działam na domenie .eu to przerzuca. działam na pl to jest ok

Na domenie eu. wszelkie linki są do .eu, oprócz tej wymienionej wyżej, a na PL wszystko do pl.... nie macie czasem dwóch for.. które się nieco różnią.... (tak to dla mnie laika wygląda) ??

&#169; 2004-2010 DIYaudio.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone. - 2011

Skomentuj

ploter, sesja w PHP działa tylko w jednej domenie. Jeśli jest przekierowanie na subdomenę lub inną domenę to taka sesja nie działa jak należy czyt. wcale. Powiedzmy, że to przewaga sesji nad ciasteczkami i zabezpieczenie przed hackerami. Te forum funkcjonuje na dwóch subdomenach.

Skomentuj

Rozumiem ... ale po prostu takie działanie mi się niestety nie podoba i pytam czy to normalka czy należy się przerzucić na jedną konkretną subdomenę ??

Skomentuj

Proponuję korzystać wyłącznie z domeny .pl, a to dlatego, że domena .eu została wykupiona tylko jako tymczasowa domena potrzebna do przełączenia forum. Jeszcze nie zdecydowałem czy będę za nią później płacił.

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                    Spróbuj dodać do CSS'u trochę kodu:
                    Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                    Ponadto musisz gdzieś zmienić kod z:
                    A możesz wyjaśnić po co mam to zmieniać czy mam się sam domyślać ?
                    BTW: nic nie muszę :mellow:

Skomentuj

Proponuję korzystać wyłącznie z domeny .pl, a to dlatego, że domena .eu została wykupiona tylko jako tymczasowa domena potrzebna do przełączenia forum.
                      Nie na temat...
                      Takwiec zgodnie z wskazówką Q przerzucam sie na pl'kę :P

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0 Zobacz posta
                        Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale jak dostanie ktoś podziękowanie, to dziwnie się to wyświetla:
                        Problem rozwiązany (przynajmniej u mnie pod FF już jest wszystko OK) - proszę o weryfikację.

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                        Zauważyłem też że podczas edytowania postu nie można zaznaczać tekstu... trzeba usuwać ręcznie poprzez delete bądź backspace, a nie da się zaznaczyć by użyć szybko "delete". Czy to normalne ??
                        U mnie już działa prawidłowo. Sprawdź proszę teraz. Jeśli nadal nie działa to daj znać i niech ktoś inny sprawdzi to pod FFem. Być może ja nie mam tego błędu ze względu na uprawnienia Admina.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        hehe... Pomoglo
                        Mam nadzieję, że takie ikonki są lepsze. BTW: to zadziwiające jak cache przeglądarki "wstrzymuje" zmiany layoutu...

Skomentuj

ale niby dzieki temu przegladarka ma chodzic szybciel...:)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

BTW: nic nie muszę
                            Wybacz, dziwnie to zabrzmiało, ale chodziło mi o to, że jeśli już będziesz chciał to zmodyfikować to musisz lub nie spełnić drugi warunek. Miałem tu na myśli ramkę z podziękowaniami, ale widzę, że już zrobiona :)

Skomentuj

Nie na temat...
                              Piszę nowy pościk testowy aby sprawdzić ta edycję posta :) bo na posta na którego jest już odpowiedź edytować nie można :)

Test... - Kurczaczek.... czasem działa czasem nie... zaznaczam a kursor stoi w miejscu... kombinacja Shift+strzałka daje zaznaczenie ale z myszki zaznaczanie nie działa.... no i na subdomenie .pl cos wolniej to wszystko chodzi...

Skomentuj

[warning]Czy ktoś jeszcze może zrobić test niedomagania w FF o którym pisze PLOTER ?[/warning]

Skomentuj

Brzydkie objawy pod FF ustąpiły.

Skomentuj

Teścik.... tyle że pod FF bo normalnie pracuję pod Operą i tam te kwiatki z zaznaczaniem się dzieją :)
                                    Last edited by ploter; 08.01.2011, 23:42. Powód: Pod FF działa ... ;) pod Operą... nie... :|

Skomentuj

Faktycznie pod Operą zaznaczanie z myszki w szybkiej edycji nie działa - pozostaje Ci edycja zaawansowana. Najwyraźniej Opera nie radzi sobie dobrze z AJAXem. Obawiam się, że nic na to nie poradzę.

Skomentuj

[warning]Czy ktoś jeszcze może zrobić test niedomagania w FF o którym pisze PLOTER ?[/warning]
                                        u mnie na ff jest ok...

Skomentuj

U mnie na ff również wszystko ok
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X