Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ok. Rozumiem.:)

Skomentuj

Dziękuje za zmianę :)

Skomentuj

np

Skomentuj

Taki mały, ale upierdliwy kłopocik - w związku z tym postem. Kodowanie się chyba trochę gryzie, ale właśnie tym bardziej można (?) pomyśleć o kilku znakach jednostek, na pasku edytora. Wiele ich nie ma.

Skomentuj

Gdzie sie kodowanie gryzie?

Skomentuj

Ty mi powiedz :) A poważniej - nie mam pojęcia, pewnie gdzieś na drodze baza/skrypt/baza. (ISO-8859-2/UTF-8?)
              Symbol Ω wyświetla się ok, ale już μ (greek small letter mu) nie.

No taaaa... :)

---------- Post dodany o 13:21 ---------- Poprzedni post o 13:16 ----------

Czyli kodowanie jest ok, wrócę więc do mojego wniosku, aby dorobić parę znaków w edytorze. Będzie i łatwiej i profesjonalniej :)
              Last edited by infinity; 02.03.2014, 13:17.

Skomentuj

Wszystko jest OK, znak skopiowany zadziala - natomiast znacznik zapisany w postaci HTML moze nie zadzialac gdyz jest to wylaczone globalnie na forum.

Skomentuj

Kopiowałem ten sam znak z Wiki, nie mam pojęcia dlaczego mi wstawiło jakieś encje - popatrz na link w moim poście tutaj
                  Last edited by infinity; 02.03.2014, 13:30.

Skomentuj

A security issue has been found that affects all versions of vBulletin including 3.x, 4.x and 5.x. We have released security patches to account for this vulnerability. This includes patches for vBulletin 3.8.7, vBulletin 4.2.2 and all versions of vBulletin 5 (including Cloud accounts). The patch is also applied to vBulletin 5.1.0. It is imperative that you apply these patches as soon as possible.
                    Niestety czeka nas upgrade forum do 4.2.2 i to w najblizszym czasie, dam znac jak zwykle.
                    4.1.x juz stracila support, oficjalny branch 4.x to 4.2.2

Jak to zawsze po upgradzie, zapewne bedzie trzeba pare rzeczy poprawic, a czesc wyjdzie w praniu.

Skomentuj

Albo oślepłem, albo zniknął przycisk oznacz posty jako przeczytane

Skomentuj

Jeśli chodzi Tobie o ten na głównej, to nie zniknął.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Za to pojawiło się coś nowego w profilu: "Chilihead's Activity"

Skomentuj

Te 'activity' to ficzer ktory pojawil sie z w vB 4.2.x - 'activity stream' - jest bo jest, kto chce niech uzywa - kto nie to nie ;-)
                          Oznaczanie postow jest w 'operacjach' teraz, z tego co widze... postaram sie to przeniesc na wierzch.

Skomentuj

Sprzatnalem navbar, gdyz byl smietnik:
                            - 'nowe posty' wywalone, jest wyzej 'Co nowego?' - dokladnie to samo
                            - 'prywatne wiadomosci' wywalone, mamy skrzynke odbiorcza w prawym gornym
                            - 'kalendarz', 'spolecznosc' wylaczone od dawna
                            - 'operacje' wywalone, opcje profilu sa w prawym gornym
                            - 'forum' wywalone, przeciez wyzej jest buton 'forum' ;-)

Dodalem: 'Oznacz wszystkie fora jako przeczytane' - jak ktos chce, mozna odrazu kliknac - link zawsze tam jest (tzn. nie trzeba pierw wchodzic w nieprzeczytane, mozna odrazu odznaczyc)
                            Last edited by tomekk_; 31.03.2014, 18:21.

Skomentuj

Kawał dobrej roboty - szacun!

Zmiana wersji silnika to często masa pracy (wiem coś o tym )
                              Last edited by infinity; 31.03.2014, 18:46.

Skomentuj

Mam wrażenie, że zniknęła jedna opcja - ta, którą można było oznaczyć jeden temat jako "przeczytany", poprzez dwukrotne kliknięcie na ikonkę "monitora".
                                Forum przeglądam ostatnio głównie wchodząc w zakładkę "Co nowego?". Wyświetlają mi się wtedy wszystkie tematy, w których mam nieprzeczytane wpisy. Jest to w mojej ocenie bardzo wygodne. Oczywiście nie wszystkie wątki czytam i do niektórych w ogóle nie wchodzę, bo mnie po prostu nie interesują. Przed zmianami mogłem kliknąć w ikonkę "monitorka" i wątek oznaczał się jako przeczytany i po ponownym kliknięciu w "Co nowego?" już nie wyświetlał się - aż do momentu pojawienia się w nim jakiegoś nowego wpisu. Teraz widzę, że ta opcja nie działa, a tematy jako "przeczytane" mogę oznaczać tylko wszystkie na raz. Można wrócić do tego, co było poprzednio?

Skomentuj

Nawet nie wiedzialem ze vB ma taka opcje, zobacze czemu przestalo dzialac.
                                  Dzieki.

Skomentuj

dabyl - sprawdz czy o to Ci chodzilo

Skomentuj

O to chodziło - świetnie :thumbup:

Skomentuj

Jeśli dobrze widzę to favicon się zgubił :(

Skomentuj

U mnie jest.

O, tutaj http://diyaudio.pl/favicon.ico

I przy okazji sprawdziłem jak działa łączenie postów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X