Pomarańczowy...? IMVHO kolorystyka jest istotnym elementem ale skupiałbym się bardziej na kompletności i funkcjonalności forum.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Hmm do kolegów wcześniej. Właśnie ja też tego tutaj nie mogę znaleźć. Będzie trzeba to coś skonfigurować chyba jeszcze w P.A. :P
Dodatkowo widzę, że tutaj tak samo jest jak się wciśnie jakiś link na forum to po przejściu w niego (na nowej karcie) nie jest się zalogowanymPrzyczyną jest to, że jak się jest na adresie www.diyaudio.eu i wchodzi w linka na http://diaudio.eu
A tak w ogóle, nie lepiej by było główną zrobić na WP albo podobnym skrypcie?Last edited by Paniki; 17.12.2010, 18:33.
Skomentuj
-
No tak ale jak mozna cos w kolorystyce latwo zmienic to dlaczego by o tym nie pisac tu?
Co mi sie tez rzucilo w oczy ze bardzo slabo wyroznione sa nowe posty tzn ikonka karteczki przy dacie "[ikona] Dzisiaj 18:26". Przeczytane to biala kartka a nieprzeczytane bardzo jasna niebieska, przydałby sie kontrast np właśnie pomarańczowa :)
Skomentuj
-
Słusznie wojak737 - przeoczyłem to i zaraz poprawię. Dziękuję za info.
Informacja- Dodałem możliwość wpisywania opisów tematów (dodatkowa linijka tekstowa wyświetlana pod tematem na liście wątków) przy zakładaniu nowego wątku, tak jak to miało miejsce w phpBB by Przemo
- Zgodnie z sugestią Userów dodałem separację tematów przyklejonych od zwykłych.
- Kolejna zmiana: w podmenu przycisku forum pojawiła się możliwość wyszukiwania jednym kliknięciem swoich postów lub rozpoczętych przez siebie wątków ( Twoje wątki lub posty )
---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Szybka sonda: Czy uważacie, że potrzebna jest funkcja uploadowania obrazów na imageshack'a bezpośrednio z mechanizmu forum ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaNiegłupi pomysł z tym uploadem. Jeśli na serwerze forum nadal jest ograniczenie rozmiaru zdjęcia to taka funkcja będzie według mnie bardzo przydatna.
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaFajny pomysł z wyskakującym oknem informującym o nieprzeczytanych wiadomościach. Za to duży plus.
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
InformacjaZostała dodana możliwość wysyłania grafik na serwery imageshack.us bezpośrednio z panelu nowego wątku i zaawansowanej edycji postu
Skomentuj
-
Q a dlaczego podczas pisania posta poprzez "szybka odpowiedz" posiadam edycje txt. w postaci pogrubienia czcionki lub np. podkreślenia tekstu itp. czego nie ma gdy chcę napisać post w "zaawansowanej edycji" ?
Krótko mówiąc "zaawansowana edycja" nie jest zawansowaną
BTW: brak też emotek....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaQ a dlaczego podczas pisania posta poprzez "szybka odpowiedz" posiadam edycje txt. w postaci pogrubienia czcionki lub np. podkreślenia tekstu itp. czego nie ma gdy chcę napisać post w "zaawansowanej edycji" ?
Krótko mówiąc "zaawansowana edycja" nie jest zawansowaną
BTW: brak też emotek....
U mnie zaawansowana edycja wygląda tak:
adv_reply.jpg
Wklej screena swojej zaawansowanej edycji posta jeśli jest inna.
UPDATE:
Już nie wklejaj screena... domyślam się w czym rzecz:
WskazówkaWejdź w Operacje -> Edytuj Swój profil -> Zaawansowane ustawienia,
Po prawej stronie na samym dole jest ramka "Pozostałe opcje" -> sprawdź czy interfejs edytora postów masz zaznaczone "Zaawansowany edytor WYSIWYG"
Skomentuj
-
WOW, dzięki ! Problem rozwiązany
---------- Post added at 11:30 ---------- Previous post was at 10:39 ----------
Trochę się pospieszyłem :/... W sumie to pojawiła się edycja txt., emotki i inne, ale nie działa. Jest, ale klikanie nań nic nie daje - np. gdy klikam aby pogrubiło zaznaczony przeze mnie tekst to nic się nie dzieje :/ PS: To tylko u mnie tak... ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaTrochę się pospieszyłem :/... W sumie to pojawiła się edycja txt., emotki i inne, ale nie działa. Jest, ale klikanie nań nic nie daje - np. gdy klikam aby pogrubiło zaznaczony przeze mnie tekst to nic się nie dzieje :/ PS: To tylko u mnie tak... ?
Zamieszczone przez RpLand Zobacz postaZgłoszenie: ChatBox nie funguje... Loading... Loading... i nic
Z jakich przeglądarek Panowie korzystacie ?
BTW:
Informacja- dodany został mechanizm cytowania selektywnego. Wystarczy zaznaczyć w poście tekst, który chcemy zacytować, a przy zaznaczeniu pojawi się okienko cytowania selektywnego
- serwis już funkcjonuje pod domeną diyaudio.pl
Skomentuj
-
U mnie czacik nie lata. Przeglądarka Chrome. Taki komunikat mi wypluwa przy próbie wysłania wiadomości:
Your submission could not be processed because a security token was missing.
If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.
DIYaudio.pl
Skomentuj
Skomentuj