Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomarańczowy...? IMVHO kolorystyka jest istotnym elementem ale skupiałbym się bardziej na kompletności i funkcjonalności forum.

Skomentuj

Hmm do kolegów wcześniej. Właśnie ja też tego tutaj nie mogę znaleźć. Będzie trzeba to coś skonfigurować chyba jeszcze w P.A. :P

Dodatkowo widzę, że tutaj tak samo jest jak się wciśnie jakiś link na forum to po przejściu w niego (na nowej karcie) nie jest się zalogowanym Przyczyną jest to, że jak się jest na adresie www.diyaudio.eu i wchodzi w linka na http://diaudio.eu

A tak w ogóle, nie lepiej by było główną zrobić na WP albo podobnym skrypcie?
      Last edited by Paniki; 17.12.2010, 18:33.

Skomentuj

No tak ale jak mozna cos w kolorystyce latwo zmienic to dlaczego by o tym nie pisac tu?

Co mi sie tez rzucilo w oczy ze bardzo slabo wyroznione sa nowe posty tzn ikonka karteczki przy dacie "[ikona] Dzisiaj 18:26". Przeczytane to biala kartka a nieprzeczytane bardzo jasna niebieska, przydałby sie kontrast np właśnie pomarańczowa :)

Skomentuj

n_omyzs fajnie ze o tym wspomniales, bo wczesniej nie wiedzialem ktore posty byly czytane a ktore nie ;] na starym forum byl wyswietlany w prawym dolnym rogu "poste nie cztyany" to bardzo mi ulatwialo przegladanie.

Skomentuj

no ja tego tez szukalem i wlasnie mialem zaproponowac ale widze, ze jednak jest.
            To dobrze
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na stronie głównej po prawej stronie w nagłówku okienka jest napisane najnowsze wątki, a gdy przejdziemy na stronę forum to pojawia się napis najnowsze tematy. Taka mała literówka

Skomentuj

Słusznie wojak737 - przeoczyłem to i zaraz poprawię. Dziękuję za info.

Informacja
                • Dodałem możliwość wpisywania opisów tematów (dodatkowa linijka tekstowa wyświetlana pod tematem na liście wątków) przy zakładaniu nowego wątku, tak jak to miało miejsce w phpBB by Przemo
                • Zgodnie z sugestią Userów dodałem separację tematów przyklejonych od zwykłych.
                • Kolejna zmiana: w podmenu przycisku forum pojawiła się możliwość wyszukiwania jednym kliknięciem swoich postów lub rozpoczętych przez siebie wątków ( Twoje wątki lub posty )

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Szybka sonda: Czy uważacie, że potrzebna jest funkcja uploadowania obrazów na imageshack'a bezpośrednio z mechanizmu forum ?

Skomentuj

Niegłupi pomysł z tym uploadem. Jeśli na serwerze forum nadal jest ograniczenie rozmiaru zdjęcia to taka funkcja będzie według mnie bardzo przydatna.

Fajny pomysł z wyskakującym oknem informującym o nieprzeczytanych wiadomościach. Za to duży plus.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                    Niegłupi pomysł z tym uploadem. Jeśli na serwerze forum nadal jest ograniczenie rozmiaru zdjęcia to taka funkcja będzie według mnie bardzo przydatna.
                    Obenie nie ma ograniczeń jeśli chodzi o rozmiar zdjęcia, ponieważ mechanizm sam generuje miniatury. Dodatkowo (testowo) uruchomiłem funkcję automatycznego zmniejszenia zdjęcia linkowanego z możliwością powiększenia zdjęcia do pełnego rozmiaru jednym kliknięciem - zobaczymy jak się ta wtyczka będzie sprawować. W obsłudze imageshack'a widzę ułatwienie dla tych, co wykorzystują swoje grafiki w kilku miejscach i wolą przechowywać je na imageshack'u niż uploadować na każdy serwis osobno... testowo uruchomię tego moda za kilkanaście minut - jeśli nie spotka się on z aprobatą, to go wyłączę.

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                    Fajny pomysł z wyskakującym oknem informującym o nieprzeczytanych wiadomościach. Za to duży plus.
                    Kilka razy zlapałem się na tym, że po zamknięciu popupa z informacją o nowej wiadomości zapominałem sprawdzić któż tam do mnie napisał (szczególnie gdy czytałem długi wątek), a zatem coś musiałem z tym zrobić. Obecny system powiadomień "nie da spokoju" do czasu oznaczenia wiadomości jako przeczytanych. Cieszę się, że ten mod spotkał się z aprobatą :)

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Informacja
                    Została dodana możliwość wysyłania grafik na serwery imageshack.us bezpośrednio z panelu nowego wątku i zaawansowanej edycji postu

Skomentuj

Przyda się
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Informacja
                        Udostępniony został katalog linków serwisu DIYaudio -> Linkownia

Zapraszam do lektury

Skomentuj

Q a dlaczego podczas pisania posta poprzez "szybka odpowiedz" posiadam edycje txt. w postaci pogrubienia czcionki lub np. podkreślenia tekstu itp. czego nie ma gdy chcę napisać post w "zaawansowanej edycji" ?
                          Krótko mówiąc "zaawansowana edycja" nie jest zawansowaną

BTW: brak też emotek....

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            Q a dlaczego podczas pisania posta poprzez "szybka odpowiedz" posiadam edycje txt. w postaci pogrubienia czcionki lub np. podkreślenia tekstu itp. czego nie ma gdy chcę napisać post w "zaawansowanej edycji" ?
                            Krótko mówiąc "zaawansowana edycja" nie jest zawansowaną

BTW: brak też emotek....
                            Jak to nie ma ?

U mnie zaawansowana edycja wygląda tak:
                            adv_reply.jpg

Wklej screena swojej zaawansowanej edycji posta jeśli jest inna.

UPDATE:

Już nie wklejaj screena... domyślam się w czym rzecz:

Wskazówka
                            Wejdź w Operacje -> Edytuj Swój profil -> Zaawansowane ustawienia,
                            Po prawej stronie na samym dole jest ramka "Pozostałe opcje" -> sprawdź czy interfejs edytora postów masz zaznaczone "Zaawansowany edytor WYSIWYG"

Skomentuj

WOW, dzięki ! Problem rozwiązany

---------- Post added at 11:30 ---------- Previous post was at 10:39 ----------

Trochę się pospieszyłem :/... W sumie to pojawiła się edycja txt., emotki i inne, ale nie działa. Jest, ale klikanie nań nic nie daje - np. gdy klikam aby pogrubiło zaznaczony przeze mnie tekst to nic się nie dzieje :/ PS: To tylko u mnie tak... ?

Skomentuj

Zgłoszenie: ChatBox nie funguje... Loading... Loading... i nic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  Trochę się pospieszyłem :/... W sumie to pojawiła się edycja txt., emotki i inne, ale nie działa. Jest, ale klikanie nań nic nie daje - np. gdy klikam aby pogrubiło zaznaczony przeze mnie tekst to nic się nie dzieje :/ PS: To tylko u mnie tak... ?
                                  U mnie działa jak należy (sprawdzone w IE, FF, Opera i Chrome).

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                                  Zgłoszenie: ChatBox nie funguje... Loading... Loading... i nic
                                  Ktoś jeszcze ma z tym problem ? U mnie SB na 4 przeglądarkach działa.

Z jakich przeglądarek Panowie korzystacie ?

BTW:

Informacja
                                  - dodany został mechanizm cytowania selektywnego. Wystarczy zaznaczyć w poście tekst, który chcemy zacytować, a przy zaznaczeniu pojawi się okienko cytowania selektywnego
                                  - serwis już funkcjonuje pod domeną diyaudio.pl

Skomentuj

wiec wrocilismy...
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Korzystam z Chroma, FireFoxa i okazyjnie IE
                                      Na całej trójce to samo

Skomentuj

Spróbuj wyczyścić cache przeglądarki.

[warning]Ponawiam pytanie: czy ktoś ma jeszcze problem z ChatBox'em ?[/warning]

Skomentuj

U mnie czacik nie lata. Przeglądarka Chrome. Taki komunikat mi wypluwa przy próbie wysłania wiadomości:

Your submission could not be processed because a security token was missing.

If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.
                                          DIYaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X