Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
    Przykład powyżej zaistniał właśnie dlatego, że chciałem zobaczyć, jak się engine zachowa w takim wypadku. Nie edytowałem poprzedniego tekstu, tylko napisałem nowy.
    I właśnie wtedy powinien łączyć.. szkoda, że tak nie robi ale na pewno da się to poustawiać.

Skomentuj

Informacja

Opcja łączenia postów napisanych przez tego samego Autora jeden pod drugim właśnie została dodana.

Niestety nie ma takiej opcji w oryginalnym vB i dodanie tej funkcjonalności wymagało zainstalowania produktu, którego poszukiwania niestety musiały potrwać.
      Na tym przykładzie widać jak wiele rzeczy wydaje się Wam łatwiejsze niźli faktycznie są, więc ograniczcie się proszę do wskazania błędów/niedoróbek/niedogodności bez opisywania jak banalne jest wprowadzenie wspomnianych przez Was zmian, bo niestety w większości nie macie bladego pojęcia o tym.

Skomentuj

Q, z interwałem czasu?

Ikonka GG, się komuś nie podobała, czy coś robisz?

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
          Q, z interwałem czasu?

Ikonka GG, się komuś nie podobała, czy coś robisz?
          Co znaczy z interwałem czasu ? Posty są łączone jeśli zostaną napisane jeden pod drugim przez tego samego autora w czasie krótszym niż 7 dni (mam nadzieję, że to miałeś na myśli pisząć o interwale :) )
          Brak ikony GG to mój błąd... niebawem wróci - przepraszam.

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
            Na nk jest już grupa DIY audio
            jak narazie to wieksza czesc to dzieci dolaczyly do grona Diy na NK :) i jeden debil z fujara na wierzchu :))

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
              Opcja łączenia postów napisanych przez tego samego Autora jeden pod drugim właśnie została dodana. Niestety nie ma takiej opcji w oryginalnym vB i dodanie tej funkcjonalności wymagało zainstalowania produktu, którego poszukiwania niestety musiały potrwać.
              Na tym przykładzie widać jak wiele rzeczy wydaje się Wam łatwiejsze niźli faktycznie są, więc ograniczcie się proszę do wskazania błędów/niedoróbek/niedogodności bez opisywania jak banalne jest wprowadzenie wspomnianych przez Was zmian, bo niestety w większości nie macie bladego pojęcia o tym.
              Lepiej jak by posty tego samego autora jednak nie były łączone. Przeważnie posty pisane jeden pod drugim dotyczą odrębnych spraw i przynajmniej dla mnie jest to czytelniejsze.

Skomentuj

.........................Jeśli chodzi o kolorystykę to pewnie ulegnie ona zmianie, ale na razie polecam podobnie jak bart nauczyć się regulować poprawnie monitor i/lub wizytę u okulisty... .................
                Jest jeszcze takie wyjście (dla Firefox):
                https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/2108/

Gotowe zestawy:
                http://userstyles.org/

Skomentuj

W kwestii łączenia postów:
                  Nie dałoby się tej decyzji pozostawić osobie dokonującej wpisu? W rodzaju przycisku tam w edycji zaawansowanej w rodzaju "Dołącz do poprzedniego postu"? Niekiedy taka konieczność dzielenia wypowiedzi na osobno publikowane części wynika ze sposobu dołączania grafik do tekstu: powiedzmyi piszący chciałby zachować daną grafikę pod czy nad określonym fragmentem tekstu (dla jasności opisywanej sprawy), a tu okazuje się, że dołączone grafiki zwalane są wszystkie na kupę na samym końcu całego wpisu, w takim razie autor może po prostu kombinować, jak to obejść i zachować grafiki mniej więcej tam, gdzie by je chciał.

Jeszcze nie próbowałem sprawdzać, jak umieszcza grafiki nowa maszynka, lecz generalnie, gdyby dawało się jakoś te grafiki sensownie porozkładać z objaśnieniami, problemu nie ma a wpisy najprościej byłoby automatycznie łączyć, bo to niczemu nie szkodzi, a już najlepiej, bez ponownego wyświetlania całej informacji po lewej z awatarem autora (jak mniemam, za chwilę wszyscy będą mieli), raz na początku przecież wystarczy.

Skomentuj

Co znaczy z interwałem czasu ? Posty są łączone jeśli zostaną napisane jeden pod drugim przez tego samego autora w czasie krótszym niż 7 dni (mam nadzieję, że to miałeś na myśli pisząć o interwale :) )
                    Dokładnie to miałem na myśli :)

Brak ikony GG to mój błąd... niebawem wróci - przepraszam.
                    Mało istotna sprawa, więc nic wielkiego się nie stało ale rzuciła mi się w oczy i nie ma za co przepraszać. Chyba, że wprowadzisz abonament na forum, to będziemy wymagać. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                      W kwestii łączenia postów:
                      Nie dałoby się tej decyzji pozostawić osobie dokonującej wpisu? W rodzaju przycisku tam w edycji zaawansowanej w rodzaju "Dołącz do poprzedniego postu"? Niekiedy taka konieczność dzielenia wypowiedzi na osobno publikowane części wynika ze sposobu dołączania grafik do tekstu: powiedzmyi piszący chciałby zachować daną grafikę pod czy nad określonym fragmentem tekstu (dla jasności opisywanej sprawy), a tu okazuje się, że dołączone grafiki zwalane są wszystkie na kupę na samym końcu całego wpisu, w takim razie autor może po prostu kombinować, jak to obejść i zachować grafiki mniej więcej tam, gdzie by je chciał.

Jeszcze nie próbowałem sprawdzać, jak umieszcza grafiki nowa maszynka, lecz generalnie, gdyby dawało się jakoś te grafiki sensownie porozkładać z objaśnieniami, problemu nie ma a wpisy najprościej byłoby automatycznie łączyć, bo to niczemu nie szkodzi, a już najlepiej, bez ponownego wyświetlania całej informacji po lewej z awatarem autora (jak mniemam, za chwilę wszyscy będą mieli), raz na początku przecież wystarczy.
                      Jak widzisz w tym mechanizmie można dodać załącznik w zasadzie w dowolnym -> Q.jpg <- miejscu tekstu posta, więc Twoja argumentacja traci na mocy :)

P.S. GG powróciło do łask

Skomentuj

Jeśli chodzi o łączenie postów, to proponuję zrobić tak, żeby posty były jednak łączone, ale żeby były również pokazywane innym użytkownikom jako nieprzeczytane.

Chodzi o to, żeby było widać, że coś się w temacie dzieje, gdy autor ostatniego posta coś dopisze.

Jeśli nie da się tak zrobić, to lepiej, żeby posty nie były łączone.

Skomentuj

Ależ ja nic nie argumentowałem ani nie wyszukiwałem błędów na siłę, bardzo się cieszę, że da się ładnie zgrać tekst z grafiką, naprawdę. Tylko te wiersze tak ciut jakby dało się rozsunąć...

Skomentuj

Chciałem jeszcze dodać, że przydało by się również dodać wyświetlanie ile dany użytkownik ma nieprzeczytanych postów ... Mi osobiście bardzo to pomagało, bo jak np. miałem 60, a za 5 minut zaczynał się mój ulubiony serial ( klan oczywiście :) ) to wiedziałem, że nie opłaca mi się zaczynać czytać forum :P

Skomentuj

Czy po przekroczeniu 500 nieprzeczytanych postów będa one wycinane? Bo cos mi sie zdaje ze jak co dzien wciskam Co Nowego to wczoraj mialem 4 podstrony a dzis tylko 3 (a przeciez dziennie jest masa nowych postów) a niewiele czytalem na forum. Wiec pewnei cos umyka i nawet o tym nie wiem.

Skomentuj

Historia nieprzeczytanych postów sięga 10 dni wstecz.

Skomentuj

eeeee - ale ten szary to juz przesada!
                                  ten niebieski przed chwila byl duzo lepszy :P

Skomentuj

Dobra, spoko... ja tylko sprawdzałem Waszą czujność

Skomentuj

Nie wiem jak było jeszcze przed momentem ale jak dla mnie, kolorystycznie to teraz jest bajka :)

Skomentuj

Kolorystyka +
                                        Zmniejszona stopka +

Apropo mojej poprzedniej wiadomości to nie jest tak że ktoś wymaga utworzenia nowego mechanizmu jak piszesz Q., ale dostosowania szablonów do naszych potrzeb.
                                        Idzie w dobrą stronę. Można by też pomyśleć nad ikonami forów, tematów i oznaczeniem nowych, przyklejonych itd.. to co jest teraz jest bardzo mało intuicyjne. Z tego co pamiętam na poprzednim forum font dla podpisu był ciemnoszary i o wielkości rzędu kilku px + jak się nie mylę kapitaliki ?

Skomentuj

Strefa blogowa jest częściowo w języku angielskim :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X