Zamieszczone przez Comandante W
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Informacja
Opcja łączenia postów napisanych przez tego samego Autora jeden pod drugim właśnie została dodana.
Niestety nie ma takiej opcji w oryginalnym vB i dodanie tej funkcjonalności wymagało zainstalowania produktu, którego poszukiwania niestety musiały potrwać.
Na tym przykładzie widać jak wiele rzeczy wydaje się Wam łatwiejsze niźli faktycznie są, więc ograniczcie się proszę do wskazania błędów/niedoróbek/niedogodności bez opisywania jak banalne jest wprowadzenie wspomnianych przez Was zmian, bo niestety w większości nie macie bladego pojęcia o tym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RpLand Zobacz postaQ, z interwałem czasu?
Ikonka GG, się komuś nie podobała, czy coś robisz?
Brak ikony GG to mój błąd... niebawem wróci - przepraszam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaNa nk jest już grupa DIY audio
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaOpcja łączenia postów napisanych przez tego samego Autora jeden pod drugim właśnie została dodana. Niestety nie ma takiej opcji w oryginalnym vB i dodanie tej funkcjonalności wymagało zainstalowania produktu, którego poszukiwania niestety musiały potrwać.
Na tym przykładzie widać jak wiele rzeczy wydaje się Wam łatwiejsze niźli faktycznie są, więc ograniczcie się proszę do wskazania błędów/niedoróbek/niedogodności bez opisywania jak banalne jest wprowadzenie wspomnianych przez Was zmian, bo niestety w większości nie macie bladego pojęcia o tym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz posta.........................Jeśli chodzi o kolorystykę to pewnie ulegnie ona zmianie, ale na razie polecam podobnie jak bart nauczyć się regulować poprawnie monitor i/lub wizytę u okulisty... .................
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/2108/
Gotowe zestawy:
http://userstyles.org/
Skomentuj
-
W kwestii łączenia postów:
Nie dałoby się tej decyzji pozostawić osobie dokonującej wpisu? W rodzaju przycisku tam w edycji zaawansowanej w rodzaju "Dołącz do poprzedniego postu"? Niekiedy taka konieczność dzielenia wypowiedzi na osobno publikowane części wynika ze sposobu dołączania grafik do tekstu: powiedzmyi piszący chciałby zachować daną grafikę pod czy nad określonym fragmentem tekstu (dla jasności opisywanej sprawy), a tu okazuje się, że dołączone grafiki zwalane są wszystkie na kupę na samym końcu całego wpisu, w takim razie autor może po prostu kombinować, jak to obejść i zachować grafiki mniej więcej tam, gdzie by je chciał.
Jeszcze nie próbowałem sprawdzać, jak umieszcza grafiki nowa maszynka, lecz generalnie, gdyby dawało się jakoś te grafiki sensownie porozkładać z objaśnieniami, problemu nie ma a wpisy najprościej byłoby automatycznie łączyć, bo to niczemu nie szkodzi, a już najlepiej, bez ponownego wyświetlania całej informacji po lewej z awatarem autora (jak mniemam, za chwilę wszyscy będą mieli), raz na początku przecież wystarczy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaCo znaczy z interwałem czasu ? Posty są łączone jeśli zostaną napisane jeden pod drugim przez tego samego autora w czasie krótszym niż 7 dni (mam nadzieję, że to miałeś na myśli pisząć o interwale :) )
Zamieszczone przez Q Zobacz postaBrak ikony GG to mój błąd... niebawem wróci - przepraszam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Comandante W Zobacz postaW kwestii łączenia postów:
Nie dałoby się tej decyzji pozostawić osobie dokonującej wpisu? W rodzaju przycisku tam w edycji zaawansowanej w rodzaju "Dołącz do poprzedniego postu"? Niekiedy taka konieczność dzielenia wypowiedzi na osobno publikowane części wynika ze sposobu dołączania grafik do tekstu: powiedzmyi piszący chciałby zachować daną grafikę pod czy nad określonym fragmentem tekstu (dla jasności opisywanej sprawy), a tu okazuje się, że dołączone grafiki zwalane są wszystkie na kupę na samym końcu całego wpisu, w takim razie autor może po prostu kombinować, jak to obejść i zachować grafiki mniej więcej tam, gdzie by je chciał.
Jeszcze nie próbowałem sprawdzać, jak umieszcza grafiki nowa maszynka, lecz generalnie, gdyby dawało się jakoś te grafiki sensownie porozkładać z objaśnieniami, problemu nie ma a wpisy najprościej byłoby automatycznie łączyć, bo to niczemu nie szkodzi, a już najlepiej, bez ponownego wyświetlania całej informacji po lewej z awatarem autora (jak mniemam, za chwilę wszyscy będą mieli), raz na początku przecież wystarczy.
P.S. GG powróciło do łask
Skomentuj
-
Jeśli chodzi o łączenie postów, to proponuję zrobić tak, żeby posty były jednak łączone, ale żeby były również pokazywane innym użytkownikom jako nieprzeczytane.
Chodzi o to, żeby było widać, że coś się w temacie dzieje, gdy autor ostatniego posta coś dopisze.
Jeśli nie da się tak zrobić, to lepiej, żeby posty nie były łączone.
Skomentuj
-
Chciałem jeszcze dodać, że przydało by się również dodać wyświetlanie ile dany użytkownik ma nieprzeczytanych postów ... Mi osobiście bardzo to pomagało, bo jak np. miałem 60, a za 5 minut zaczynał się mój ulubiony serial ( klan oczywiście :) ) to wiedziałem, że nie opłaca mi się zaczynać czytać forum :P
Skomentuj
-
Kolorystyka +
Zmniejszona stopka +
Apropo mojej poprzedniej wiadomości to nie jest tak że ktoś wymaga utworzenia nowego mechanizmu jak piszesz Q., ale dostosowania szablonów do naszych potrzeb.
Idzie w dobrą stronę. Można by też pomyśleć nad ikonami forów, tematów i oznaczeniem nowych, przyklejonych itd.. to co jest teraz jest bardzo mało intuicyjne. Z tego co pamiętam na poprzednim forum font dla podpisu był ciemnoszary i o wielkości rzędu kilku px + jak się nie mylę kapitaliki ?
Skomentuj
Skomentuj