Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marlowe Zobacz posta
    Dlatego prościej by było dorwać gotowy projekt i tylko poprzesuwać elementy do własnych potrzeb.
    A jak ktoś to ma coś takiego zrobionego w Eagle'u, albo w Protelu, albo w Altiumie? To co? Wrzucisz do KiCada i zadziała?

Zamiast kombinować naucz się coś takiego samemu zrobić, popatrz jak robią to inni, ale zrób sam. Najwięcej sie wtedy nauczysz.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marlowe Zobacz posta
      No właśnie uczę się obsługi KiCADa. Dorwałem w necie jakiś tutorial i działam. Schemat już mam gotowy.
      Kicad jest fajny, sam go używam -- nie jest aż tak bardzo trudny, tylko trzeba mieć talent w układaniu puzzli :)

Skomentuj

Dobrze zrozumiałem, że za jedną płytkę do tego LMa płaciliście 5 zł? Nieeźle.
        Będzie jakieś kolejne zamówienie? chociaż pewnie do następnego zamówienia już własne potrawię

Skomentuj

Nie widze przeszkód co do następnego zamówienia. Jeśli zbiorą się chętni na co najmniej 50 sztuk to się tym zajmę. Sam wziąłbym z 4szt.

Skomentuj

Ja też, ale czy dodasz przy okazji miejsce na kondensator Cm (opóźnionie wyłączenie mute)? Wziąłbym z 8 sztuk :)

Skomentuj

Moze tymrazem zamówić wersje bardziej "cywilizowaną" coś co kiedys zrobiłem.
              Coś ala PCB petera?

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                Ja też, ale czy dodasz przy okazji miejsce na kondensator Cm (opóźnionie wyłączenie mute)? Wziąłbym z 8 sztuk :)
                Przy małym zamówieniu wyszlyby drogo bo musieliby calą dokumentacje i matryce na nowo robić, do tej wersji wszystko jest już gotowe, ale sprawa jest do przemyślenia, narazie brak większego zainteresowania :)

dj_zibi dla mnie ta płytka jest za duża, lm4780 to nic specjalnego, główna zaleta tej kostki to cena, moc i małe wymiary, a przy tym gra nie najgorzej dlatego te mostki na diodach i wogóle wielkość tej płytki to dla mnie przerost formy nad treścią.

Skomentuj

Mostki owszem... Ale sama PCb nie jest taka wielka, ale daje duze mozliwosci, pracy stereo/mono. Nic specjalnego... jestem innego stania, super wzmacniacz jak ktos nie ma pojecia i nie chce pchać się w tranzystory. Mozna małym kosztem osiągnąc około 100W.

Skomentuj

Czy taki radiator wystarczy dla jednej kostki LM4780?
                    http://allegro.pl/radiator-profil-dy...075042933.html
                    Dodam, że do radiatorów będzie przykręcona blacha nierdzewna malowana proszkowo, więc w jakimś stopniu też pochłonie część ciepła..

Ten z avt pasowałby mi najbardziej, ale nie mają go na stanie i mogę się nie doczekać...
                    http://sklep.avt.pl/p/pl/489406/radi...+wys-50mm.html
                    Może ktoś wie gdzie podobny, czerniony mogę zamówić?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Czy taki radiator wystarczy dla jednej kostki LM4780?
                      Nie bardzo.

Skomentuj

To jakie minimum powinno się przyjąć?

Skomentuj

np. ten http://allegro.pl/profil-radiator-al...032767114.html

Skomentuj

jak ma być do suba to raczej nie będzie oszczedzana i lepiej wziąć troche większy tak jak radzi mbar, ten http://allegro.pl/radiator-profil-dy...075042933.html waży zaledwie 80g więc sie nie nadaje.

Skomentuj

mbar troche przesadzasz, ten profil co podałes ale o wysokosci 6-7cm spokojnie starczy:) LM4780 kilka sztuk miałem, grzeje się on mocnij niz lm3886 ale nie popadajmy w panike by dawac zaraz taki sam profil jak Irek do Uniampa.

Skomentuj

Zibi, taki mi sie po prostu znalazl, pare zl w kazda strone chyba wielkiej roznicy nie robi.

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Tak nie robi, ale często póxniej powstaja mity ze dla LMa3886 potrzeba chłodnicy od tira... itd...

Skomentuj

Dobra panowie... wiem ze jest paru chętnych na to PCB, sam jaromas tez jest chętny może otworzymy nowa listę? Nie ma sensu czekac w nieskończoność na zapisy wiec moze do 1 czerwca???

Jesli cena utrzyma się na podobnym poziomie jak wczesniej max 5zł biorę z 8-10 sztuk.

Prosze dopisywac się do listy.
                                    zibi - 8-10sztuk

Skomentuj

cena zależy od ilości, trzeba zebrać chętnych na co najmniej 50szt (wtedy będzie około 5,3zł, przy 100szt ok 4,5zł), jak sie zbierze tyle to podam konkretną cenę za sztukę.

zibi - 8-10sztuk
                                      jaromas - 2szt.
                                      Last edited by jaromas; 16.05.2012, 20:11.

Skomentuj

zibi - 8-10sztuk
                                        jaromas - 2szt
                                        ploter - 7sztuk

Razem: ~19 sztuk

Skomentuj

Czy to będzie wersja poprawiona z dodanym Cm (cichy start)?

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Czaruję...
                                          X