Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przesyłka dotarła, dzięki!

Skomentuj

Do mnie również przesyłka dotarła .
      Dziękuje i pozdrawiam.

Skomentuj

Uwaga, dostaję sygnały że nie do wszystkich jeszcze doszły listy z zamówieniem (a powinny) jeśli jest więcej takich osób proszę o info na pw wyślę zdjęcia potwierdzeń nadania (proszę podawać nazwiska będe mogl szybciej podeslac potwierdzenie bez kolejnej wymiany wiadomości potwierdzenia są podstawą do reklamacji a ja je wszystkie skrzętnie kolekcjonuje :) pozdrawiam

Skomentuj

dzięki bardzo za zamówienie wszystko doszło :)
          a mam jeszcze jedno pytanie czy do zrobienia mostka prostowniczego mogę użyć zwykłych diod prostowniczych 6A 1000V (bo akurat mam takie) czy muszą koniecznie być to MUR860??

Skomentuj

Możesz, nie zachowuj się jak mucha.

Skomentuj

Zamieszczone przez usy Zobacz posta
              czy muszą koniecznie być to MUR860
              a po co chciales tam wkladać superszybkie diody? w zwyklym zasilaczu są nie potrzebne, pewnie sie za dużo o gejklonie naczytales :P

Skomentuj

mój wzmacniacz mini już działa na razie w wersji testowej na 80W trafo, płytka szczerze myślałem że będzie większa, więc jest super, zależało mi żeby jak najmniej miejsca zajmowała. dziękuje i pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaromas Zobacz posta
                  a po co chciales tam wkladać superszybkie diody?
                  nie tyle że chciałem tylko nie chciało mi się biegać do elektronicznego stąd pytanie a nie byłem pewien czy to ma jakiś wpływ :P
                  a co do płytki to fajnie są wykonane tylko mnie moja lutownica wkurza i chyba do pracy sobie pozostałe wezmę i tam je polutuje :P a odpalać będę jak tylko kondensatory przyjdą poczta....

Skomentuj

rozeszło sie 140 płytek do 35 osób i tylko jeden pochwalił się zdjęciami oprócz mnie!! dawać chłopaki

Skomentuj

na razie tylko takie jak skończę to później wstawię :P

no i jeszcze pytanie mam bo nie wiem jak to sie bedzie grzac a mam radiator (dł 8,5 cm szer 4,5cm i wys żeber 3,5cm) taki jak na fotce czy on wystarczy??wcześniej 2xTDA2030 były do niego przymocowane
                      Last edited by usy; 19.02.2011, 11:08.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez jaromas Zobacz posta
                        rozeszło sie 140 płytek do 35 osób i tylko jeden pochwalił się zdjęciami oprócz mnie!! dawać chłopaki
                        Bo reszta patrzy na elementy SMD i zastawia się po co im piasek wysyłałeś

Skomentuj

Zamieszczone przez usy Zobacz posta
                          no i jeszcze pytanie mam bo nie wiem jak to sie bedzie grzac a mam radiator (dł 8,5 cm szer 4,5cm i wys żeber 3,5cm) taki jak na fotce czy on wystarczy?
                          Jeśli będzie miał przepływ powietrza, to wystarczy.

Skomentuj

tylko się nie śmiejcie chłopaki :cool: składałem na szybko

opiero

Mój radiator jest gorący dopiero po ok godzinie pracy na ok. 2/3 mocy.

Skomentuj

Ja też się pochwalę :p

Skomentuj

Panowie, jakie max napiecie trafa jest bezpieczne i nie powoduje nadmiernego grzania sie kostki?

Skomentuj

Ja już dawno to uruchomiłem bo jak wiadomo dostałem jeszcze wcześniej płytki, ogółem jest dobrze :)

Stare zdjęcie które robiłem dla znajomego by pokazać wymiary.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                                    Panowie, jakie max napiecie trafa jest bezpieczne i nie powoduje nadmiernego grzania sie kostki?
                                    zależy w jakiej konfiguracji - stereo, mostek ,parallel? I jakie obciążenie 8 czy 4 ohm?

najbardziej uniwersalne (optymalne) jest trafo 2x24V AC, 2x28V AC też moze być ale raczej dla 8 ohm

Skomentuj

Witam, mam pytanie odnośnie schematu. Dlaczego w sprzężeniu zwrotnym sygnał do masy idzie najpierw przez kondensator 47 uF , a dopiero potem przez rezystor 1k?
                                      W dokumentacji tego LM'a jest odwrotnie. Czy może to mieć jakiekolwiek znaczenie?
                                      Last edited by Wojwan; 06.03.2011, 16:08.

Skomentuj

Nie ma znaczenia.

Skomentuj

W końcu dorwałem trafo i mam głupie pytanie: gdzie jest plus. minus , masa zasilania, i w wejściu na sygnał to samo. Nie moge do tego dojść...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X