To prawda, ale na razie takiego zamówienia nie było na takie układy. 120W i tylko 8 ohm albo więcej, dla takiej mocy lepiej jest zrobić wzmacniacz na tranzystorach tolerujący lepiej różne obciążenia.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Płytki pod lm4780
Collapse
X
-
Czyli to co tu jest napisane http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic254487.html na temat 2x120 nie zostało do końca przemyślane przez osoby, które o tym piszą ?
Skomentuj
-
Tak, to prawda co piszesz "Bebok" dla tego rozważam również wykonanie wzmacniacza na ul1354 lub Tda1054, może jakieś podpowiedzi na jakim układzie to zrobić aby uzyskać taką moc 2x120 wat
---------- Post dodany o 22:06 ---------- Poprzedni post o 21:57 ----------
Przepraszam napisalem o przedwzmacniaczu stereo chdziło mi o 2 tranzystorowym MOSFET N-2SK135
Skomentuj
-
Na tych miniaturowych płytkach zrobiłem już 5 zwykłych stereo, scalaki brałem z 2ch różnych źródeł i zawsze odpalały od strzała więc na tej płytce nie ma raczej problemu ze wzbudzaniem - ścieżki są bardzo krótkie i moim zdaniem masa jest dosyć dobrze prowadzona ale ja sie nie znam :P , jest rezystor 10ohm który łączy masę zasilania z sygnałową.
Skomentuj
-
pieniądze wpłacone, dla przypomnienia lista tych co wpłacili i dostaną płytki wygląda następująco:
Bebok
KAPRINT
Zuku
Freactal
mbar
yzerman19
benek161
usy
noga
otomsono
RpLand
.3lite
scythe1123
chilihead
dzwiedziu
lklukasz
Luszti
Csbiczek
bartekk
profesjonalista
damiani
gilbert
arekz
modrzew
roxiaudio
sample bedą w styczniu ale nie mam informacji kiedy dokładnie.
Skomentuj
-
Płytki pod lm4780
Bardzo przepraszam ,że się nie odzywałem ale w grudniu robiłem jeszcze remont w domu i jak w pośpiechu wchodziłem na stary adres to myślałem ,że jeszcze forum nie czynne.
Oczywiście jeśli jeszcze można to zrobię wpłatę na komplecik ,czekam na dane.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Skomentuj
-
Ponownie się pojawiły
http://allegro.pl/show_item.php?item=1405411749
Zakupiłem i czekam na odpowiedź od sprzedającego ile sztuk jeszcze posiada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez drukowane.pl Zobacz postaDzisiaj (poniedziałek, 10 stycznia 2011) wysłaliśmy przesyłkę z płytkami:
-lm4780
Dostawę realizuje UPS
Z reguły przesyłka jest rejestrowana w bazie danych spedytora kilka godzin po nadaniu (do tego czasu mogą wystąpić błędy przy sprawdzaniu jej statusu)
Będziemy wdzięczni za informację zwrotną, że przesyłka dotarła i czy wszystko jest w porządku. Prosimy także o wszelkie uwagi dotyczące naszych usług.
Dziękujemy za współpracę
---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post o 14:30 ----------
Płytki są już u mnie - 30 sztuk z czerwoną soldermaską
Ogólnie są ok, ale 10 z nich jest krzywo ściętych (tzn wszystkie nie są idealne ale 10 to tragedia - przy cięciu zahaczyli o ścieżki albo wyszły falbanki), ale wszystkie nawet te krzywo ścięte nadają się do ewentualnego użytku co nie zmienia faktu że spieprzyli trochę sprawę.
Do tej pory znalazłem jeden błąd na nich - jeden pad smd jest pod soldermaską - da się przeżyć (można zdrapać soldermaskę), ale napiszę żeby to poprawili.
Proszę o wypowiedzi jaki kolor soldermaski chcecie następnej partii czerwony jak tej, czy niebieski jak kilka osób sygnalizowało, napiszę im żeby w miarę możliwości zrobili taki jaki zechce większość.
Skomentuj
-
Mi wszystko jedno, może być nawet sraczkowata :) http://allegro.pl/modul-koncowka-moc...404121710.html
Skomentuj
Skomentuj