Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To prawda, ale na razie takiego zamówienia nie było na takie układy. 120W i tylko 8 ohm albo więcej, dla takiej mocy lepiej jest zrobić wzmacniacz na tranzystorach tolerujący lepiej różne obciążenia.

Skomentuj

Czyli to co tu jest napisane http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic254487.html na temat 2x120 nie zostało do końca przemyślane przez osoby, które o tym piszą ?

Skomentuj

Chodzi o to, że jak zmostkujesz oba kanały w LM4780 to uzyskasz powiedzmy te 120W, jednak taka końcówka mocy będzie mogła zasilać tylko głośniki o impedancji 8 Om lub większej, bo mniejsza impedancja to większa moc wyjściowa z końcówki mocy - co przy scalakach grozi niechybnym spaleniem.

Skomentuj

Tak, to prawda co piszesz "Bebok" dla tego rozważam również wykonanie wzmacniacza na ul1354 lub Tda1054, może jakieś podpowiedzi na jakim układzie to zrobić aby uzyskać taką moc 2x120 wat

---------- Post dodany o 22:06 ---------- Poprzedni post o 21:57 ----------

Przepraszam napisalem o przedwzmacniaczu stereo chdziło mi o 2 tranzystorowym MOSFET N-2SK135

Skomentuj

Dla jasności napiszę:
            lm4780 może oddać 1x120W zarówno dla obciązenia 8ohm (mostek - na płytce z zamówienia możliwy tylko z dołożonym odwracaczemfazy np na jakims opampie) lub 120W dla obciążenia 4 ohm (tryb parallel - możliwy do zrealizowania na płytce z zamówienia ale nie testowane)

Skomentuj

Koledzy tu robili te wzmacniacze (stereo) i były problemy z wzbudzeniami, wiec na razie lepiej wykonać udane układy stereo a potem testować inne wersję.

Skomentuj

Na tych miniaturowych płytkach zrobiłem już 5 zwykłych stereo, scalaki brałem z 2ch różnych źródeł i zawsze odpalały od strzała więc na tej płytce nie ma raczej problemu ze wzbudzaniem - ścieżki są bardzo krótkie i moim zdaniem masa jest dosyć dobrze prowadzona ale ja sie nie znam :P , jest rezystor 10ohm który łączy masę zasilania z sygnałową.

Skomentuj

No to super, w takim razie wersję równoległą co da 120W przy 2 Ohm powinno się bez problemu zrobić.

Skomentuj

wersja równoległa daje 120W przy 4 ohm, ale nie testowałem tej wersji jeszcze na tej płytce. Pozdr.

Skomentuj

Faktycznie, lżej mu przy 4 ohm w równoległym.

Skomentuj

Doszły już sample? ;>

Skomentuj

jeszcze nawet nie podali nr konta i nie zrobili matryc, wkleilem maile od nich.

Pierwsza seria w styczniu.

Skomentuj

ok, czyli czekamy spokojnie

Skomentuj

pieniądze wpłacone, dla przypomnienia lista tych co wpłacili i dostaną płytki wygląda następująco:

Bebok
                              KAPRINT
                              Zuku
                              Freactal
                              mbar
                              yzerman19
                              benek161
                              usy
                              noga
                              otomsono
                              RpLand
                              .3lite
                              scythe1123
                              chilihead
                              dzwiedziu
                              lklukasz
                              Luszti
                              Csbiczek
                              bartekk
                              profesjonalista
                              damiani
                              gilbert
                              arekz
                              modrzew
                              roxiaudio

sample bedą w styczniu ale nie mam informacji kiedy dokładnie.

Skomentuj

To super, że jestem na liście.:)

Skomentuj

Płytki pod lm4780

Bardzo przepraszam ,że się nie odzywałem ale w grudniu robiłem jeszcze remont w domu i jak w pośpiechu wchodziłem na stary adres to myślałem ,że jeszcze forum nie czynne.
                                  Oczywiście jeśli jeszcze można to zrobię wpłatę na komplecik ,czekam na dane.
                                  Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Skomentuj

Ponownie się pojawiły
                                    http://allegro.pl/show_item.php?item=1405411749
                                    Zakupiłem i czekam na odpowiedź od sprzedającego ile sztuk jeszcze posiada.

Skomentuj

Zamieszczone przez drukowane.pl Zobacz posta
                                      Dzisiaj (poniedziałek, 10 stycznia 2011) wysłaliśmy przesyłkę z płytkami:

-lm4780

Dostawę realizuje UPS
                                      Z reguły przesyłka jest rejestrowana w bazie danych spedytora kilka godzin po nadaniu (do tego czasu mogą wystąpić błędy przy sprawdzaniu jej statusu)

Będziemy wdzięczni za informację zwrotną, że przesyłka dotarła i czy wszystko jest w porządku. Prosimy także o wszelkie uwagi dotyczące naszych usług.

Dziękujemy za współpracę
                                      Więc jadą sample jadą ! :P

---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post o 14:30 ----------

Płytki są już u mnie - 30 sztuk z czerwoną soldermaską

Ogólnie są ok, ale 10 z nich jest krzywo ściętych (tzn wszystkie nie są idealne ale 10 to tragedia - przy cięciu zahaczyli o ścieżki albo wyszły falbanki), ale wszystkie nawet te krzywo ścięte nadają się do ewentualnego użytku co nie zmienia faktu że spieprzyli trochę sprawę.
                                      Do tej pory znalazłem jeden błąd na nich - jeden pad smd jest pod soldermaską - da się przeżyć (można zdrapać soldermaskę), ale napiszę żeby to poprawili.

Proszę o wypowiedzi jaki kolor soldermaski chcecie następnej partii czerwony jak tej, czy niebieski jak kilka osób sygnalizowało, napiszę im żeby w miarę możliwości zrobili taki jaki zechce większość.

Skomentuj

Mi wszystko jedno, może być nawet sraczkowata :) http://allegro.pl/modul-koncowka-moc...404121710.html

Skomentuj

Aha i chętni na płytki z tej serii zgłaszać się na pw z adresami do wysyłki, w weekend zorganizuje kity i po niedzieli zaczne wysyłać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X