Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niestety nie, można zrobić poprawioną ale wtedy koszt idzie znacznie w górę bo trzeba od nowa zrobić dokumentację - do tamtej wersji jest juz wszystko gotowe

Skomentuj

Doświadczenia z mostkowania na tej płytce? Jak będę musiał robić zewnętrzny inwerter fazy na jednym opampie, to mam w plecy dwa tygodnie :)

---------- Post dodany o 07:55 ---------- Poprzedni post o 20:58 ----------

Dobra, na płytce sumatora mam jeszcze wolnego opampa, tylko muszę mu zrobić inwerter na "pająka" :)

Skomentuj

poszukuję rozrysowania elementów na płytkach jaromasa, schemat w wątku jest, ale nie ma rozmieszczenia elementów, a mam stare płytki bez paru rezystorów i nie wiem jakie tam teraz mają być:(

Skomentuj

Rysunek rozmieszczenia elementów też jest w tym wątku.

Przy okazji, mostek na tej płytce robi się bardzo prosto. Należy użyć wartości elementów z noty aplikacyjnej producenta, przeciąć jedną ścieżkę i użyć jednego kabelka do podłączenia sygnału na wejście odwracające:

No i jeszcze wlutować zworki. Odpalił od strzału.
          Załączone pliki

Skomentuj

zibi - 8-10sztuk
            jaromas - 2szt
            ploter - 7sztuk
            tomekwr123 - 4szt.

Razem: ~23 sztuk

Skomentuj

zibi - 8-10sztuk
              jaromas - 2szt
              ploter - 10sztuk
              tomekwr123 - 4szt.

Razem: ~26 sztuk

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekwr123 Zobacz posta
                zibi - 8-10sztuk
                jaromas - 2szt
                ploter - 7sztuk
                tomekwr123 - 4szt.

Razem: ~23 sztuk
                Nie było listy i nagle taki wpis, ktoś chyba coś pokręcił:P

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                  Nie było listy i nagle taki wpis, ktoś chyba coś pokręcił:P
                  Lista byla strone wczesniej, co prawda powstala dawno ale zawsze zainteresowani mogą się wypisać/dopisać. Sporo osób dopytuje się o płytki więc jeśli znajdą się chętni na co najmniej 50sztuk ruszę z tematem. Pozdr

Skomentuj

Panowie znalazłem kiedyś zlutowany amp na płytce, z tego tematu.... Pyt: jaki potek dać do regulacji vol.? (sorry, nie mam weny wertować tulu postów w poszukiwaniu :/ )
                    Z góry dziękuję

Skomentuj

2x50k log :)

Skomentuj

Jakieś nowe zamówienia na płytki? :)

Skomentuj

Da się jakoś zrobić tak by ten wzmacniacz zasilić z zasilania pojedynczego ? Dokładniej mówiąc z zasilacza od laptopa: 120W / 24V

Skomentuj

Można chyba zamienić napięcie pojedyncze przy pomocy prostownika jednopołówkowego.

Skomentuj

Zasilacze laptopowe dają napięcie DC.

Skomentuj

Fakt. Może da radę wyciągnąć AC z przed stabilizatora, potem prostownik i heja?

Skomentuj

Są to zasilacze impulsowe, najczęściej zalane żywicą czy innym utrwalaczem więc lipa.

Skomentuj

Racja. Ale jeżeli kolega ma dwa identyczne to może je połączyć w celu uzyskania napięcia symetrycznego. Pewnie nie jest to dobre rozwiązanie na dłuższą metę. Zwykłe trafo spełnia swoją rolę dobrze, ale do testów taki dziwoląg może się nadać.

Skomentuj

Te pytki są super malutkie chciałem wiec ten wzmacniacz wykorzystać do zrobienia monitorów aktywnych i zasilić go łatwo i prosto (zasilaczem od laptopa) ale widzę lepiej będzie zrobić osobny zasilacz samemu....

Skomentuj

Gdzieś zrobiło się zwarcie, coś się sfajczyło teraz na wyjściu (głośniki) jest DC 36V. Kostka do wymiany ?

Skomentuj

Ma ktoś może jeszcze schemat tego, gdzie co do lutu, bo wykopałem w śmieciach jeszcze jeden kit, to bym sobie zlutował :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X