Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
    Mnie to wygląda na variovent.. bo pewnie był w jakichś starych tonsilach z których je zabrał
    to co bylo w tonsilach nie ma nic wspolnego z variovent

Skomentuj

To, co było zastosowane w Altusach nie miało nic wspólnego BR a co dopiero z Variovent. No bo jak można traktować poważnie "tunel" o długości porównywalnej z grubością przedniej płyty?

Skomentuj

Vario-reflex :) Tonsilowski pomysł na świetny bas.

Skomentuj

"Cewki wykonała na zamówienie firma Jantzen Audio."

No nie może być, to Oni na zamówienie nawijają?
          Szkoda ze kondensatory nie były robione na zamówienie, wtedy to był by Hi-End pełną gębą.

Skąd tacy ludzie się biorą...

Od razu przypomina mi się ten starszy pan co robi wzmacniacze lampowe, i jego tekst z filmiku na YT: "jak bym to podłączył na AS, to by się tam posikali..." (jego wzmacniacz lampowy + jakieś stare kolumny, chyba Yamahy).

Skomentuj

Lorelei ten wzmacniacz się nazywał :)

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              No nie może być, to Oni na zamówienie nawijają?
              oczywiscie! czytales kiedys maila od nich? cewki sa wykonywane na biezaco pod nasze konkretne zamowienie!
              wiec w praktyce nie sklamal!

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Od razu przypomina mi się ten starszy pan co robi wzmacniacze lampowe, i jego tekst z filmiku na YT: "jak bym to podłączył na AS, to by się tam posikali..." (jego wzmacniacz lampowy + jakieś stare kolumny, chyba Yamahy).
                Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                Lorelei ten wzmacniacz się nazywał
                To co trzeba przyznać, kawał elektroniki ręcznie zrobione i gra. Jak gra z tym nie dyskutuję, ale szacun za zrobienie i polutowanie tego sprzętu, spójrzcie jaki porządek w kablach.. i estetyka wykonania (o ile to jego robota).
                Pod koniec filmu wiszą identyfikatory z wystaw, to jego..?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
                W polinku co macie? Sprawdzają czy mają na półce, jeśli nie to nawijają... Nic w tym dziwnego.
                Last edited by Marios; 24.01.2016, 09:29.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  To co trzeba przyznać, kawał elektroniki ręcznie zrobione i gra. Jak gra z tym nie dyskutuję, ale szacun za zrobienie i polutowanie tego sprzętu, spójrzcie jaki porządek w kablach.. i estetyka wykonania
                  Tego nie neguje, a jak jeszcze gra to tym bardziej.
                  Ale podobne teksty mnie po prostu śmieszą.
                  To że coś jest dobrze wykonane, i nam to gra, nie znaczy że każdemu zagra.
                  Równie dobrze i ja mogę stworzyć np. kolumny, i mówić że jak je zaprezentuje na AS to się posikają... może jedna czy dwie osoby tak, bo akurat trafi w gusta, ale nikt po za tym.
                  Podobnych przykładów można wymieniać do wieczora.

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Pod koniec filmu wiszą identyfikatory z wystaw, to jego..?
                  Tak.

https://www.youtube.com/watch?v=mUkRseLBio4

Skomentuj

Nie na temat...
                    Marian, tam każdy ma najlepszy dźwięk wystawy 😂 ale masz rację, słowa wypadałoby ważyć

Skomentuj

"Dwie kolumny z głośnikami:"
                      http://allegro.pl/show_item.php?item=5944343328 (Zestaw estradowy mixer ADR PMR 10)

Żaden komentarz nie przychodzi mi do głowy

Skomentuj

Prawie odgroda :)

Skomentuj

A taki "kejbord" Casio to mój kuzyn dostal 20 lat temu na pierwszą komunie :)

Skomentuj

nie maja ludzie wstydu

Skomentuj

Zapomniał dopisać "vintage" :P

Skomentuj

Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
                                "Dwie kolumny z głośnikami:"
                                http://allegro.pl/show_item.php?item=5944343328 (Zestaw estradowy mixer ADR PMR 10)

Żaden komentarz nie przychodzi mi do głowy
                                Mi tylko jeden mógł zastosować taśmę Cejrowskiego a nie izolację mógł by wtedy dostać więcej

Skomentuj

http://allegro.pl/kolumny-tonsil-che...939798173.html (Kolumny Tonsil Cheops 200 para Tczew UNIKAT !!!)

Skomentuj

Hmm gdyby było 4500 a jest tylko 450 zł. poza tym fajnei wygląda frez na wysokim po wymianie na zamiennik :)

Skomentuj

"Kolumny grają bardzo dobrze, tak jak należy. Zawieszenia przetworników w porządku. Głośniki niskotonowe i średniotonowe oryginalne. "
                                      A na dole jakieś alphardy na termoglucie.
                                      Kolejna radosna twórczość. Kto i po co miałby dać za nie 450zł?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        nie maja ludzie wstydu
                                        Raczej mają fantazję.

Ciekawe z czego ten stelaż "kolumny". Chyba jakaś suszarka na pranie.

Skomentuj

http://allegro.pl/revox-b-226-s-z-d-...936381572.html (Revox B-226 S z D/A z koroną TDA1541 s1)

Ogłupienie względem jednej kostki przyciemnia racjonalne myślenie. Tu akurat nie chodzi o cenę kostki, ponieważ za tyle chodzą i nie mam z tym problemu, ale o fakt, że regulatory napięcia są uwalone (widać na zdjęciach) co z kolei sugeruje, że kostka poszła do elektronicznego nieba razem z innymi układami.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X