Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zdziwilbys sie co ludzie kupuja. Wczoraj bylem na gieldzie i widac znacznie wiecej Ukraincow niz kiedys. Wojna w kraju, wiecej potrzeb, biznes sie kreci.

Skomentuj

Kupiłem za taką samą cenę (40zł) na placu w gorszym stanie zdewastowane ampli Pioneera - w ogóle nie miał pokrywy - z którego wyciągnąłem trafo (700W pobór, 330VA teoretyczna moc, wg tego co udało mi się znaleźć), 4 pary tranzystorów końcowych i mnóstwo innych pierdół. Transformator napędza mi BG9, tranzystory wykorzystałem między innymi w ograniczniku prądowym...
      Ten marantz co prawda takiej mocy nie ma, ale jakby sprzedawca był z Wrocławia i pozwolił pogapić się do środka, to może i bym wziął... taka wcale tragiczna oferta to nie jest, moim zdaniem :)

Skomentuj

W środku nyndza ... Sprawdziłem juz w googlu

Skomentuj

2x30W mocy wyjściowej, to może faktycznie nyndza, transformator mało ma mocy. Ale generalnie takich trupów bym nie skreślał :)

Skomentuj

Czyli takie recykling robisz

Ale rzeczywiscie o trafo nie pomyślałem
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zawsze mozna wyjac trafo itp.

Skomentuj

Jesli chciecie trafa wyciągać, to lepsze sa stare sprzęty, kiedyś kupilem jakis maly amplituner sharpa i mial wieksze trafko niz ten tu. Warto sprawdzić jeszcze w serwisowce jakie napięcie, bo pozniej sie okazuje ze nic nie pasuje.

Skomentuj

Ja ostatnio kupilem za 100 zl ampli pioneera w idealnym stanie. Mialo byc na przyszłą obudowe do wzmacniacza, ale zal mi rozkrecac.

Skomentuj

Widzieliście te radiatory do accuphase z ogłoszeń? XD

Skomentuj

Anodowane tak ?

Skomentuj

Powiercone, cena z d*py, tydzień temu miałem lepsze, ktoś z forum od razu 4szt łyknął :)

Skomentuj

http://allegro.pl/nameless-black-sil...422026624.html

"FAJNY KONEKTOR. SZCZEGÓŁOWY, GŁEBIA I PRZESTRZEŃ. POLECAM DO POŁĄCZENIA GRUNDIGA FINE ARTS A-9000 Z YAMAHĄ DVD S-2500 (KOLUMNY HECO PRECISION 300). TRANSAKCJA, WYSYŁKA : WSZYSTKO OK. POLECAM SPRZEDAJĄCEGO !!!
                          HoNo_No'

xDDD

Skomentuj

nameless .. (?) To nie jest jakiś kolejny guru-ałudio-hiendu z audiostereo ??

Koszulka tego przewodu wygląda mi znajomo - charakterystyczny szary połyskliwy marketowy kolor. Gdyby był bardziej matowy wyglądałby jak przewody od stary drukarek OKI. Może to kabel od Monacora lub z Elfy ?
                            Wtyczki to tez chińszczyzna udająca słabo WBT, dlatego przykryta koszulką termokurczliwą.

- - - - - aktualizacja - - - - -

rozwalający tekst reklamowy: "Już Kabel typu"Classic" bez kompleksów staje do rywalizacji z konstrukcjami w cenie 2-3 tys. zł "
                            Czyli te 60 złotych jest wart.

Skomentuj

Witam. Proszę uważać na podróbki kondensatorów Panasonic FC u tego allegrowicza > http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=134384 . Oryginału to to nigdy nie widziało :)
                              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Po czym wnosisz?

Przy okazji, kupiłem u niego kiedyś LOW ESR Jamicon do zasilacza telewizora i niestety przetwornica na nich nie wstawała.

Skomentuj

A że się jeszcze zapytam: kupiliśmy sobie coś od niego do iampa?

Skomentuj

Micwoj co Ty Oczywiście, że nie :) Mamy ze sprawdzonych źródeł, przede wszystkim są oryginalne te nasze :) Sam sprzedający od którego mamy kondy mi napisał meila, żeby uważać, bo się na allegro pojawiły tanie podróby.

mbar - tutaj od razu rzuca się w oczy gąbka przy nóżkach. Do tego folia/kolory - odbiegają od oryginału.

Pozwolę sobie zacytować:

"Wszystkie podróbki które widziałem maję przede wszystkim zły kształt tego gumowego "korka" z którego wychodzą wyprowadzenia.
                                    Elna, Nichicon, Panasonic, Nippon, Rubycon mają swoje firmowe kształty ( trzy rodzaje w zależności od średnicy- od 5 do 8mm, potem od 10mm do 16mm, od 18mm to już jest takie coś brązowe z tworzywa)"

Wchodzimy na stronę producenta, szukamy modelu kondensatora, otwieramy datesheet http://industrial.panasonic.com/lecs...BA0000CE22.pdf i patrzymy na gąbkę, jak powinna wyglądać.

"Czasami też kogoś ponosi fantazja i robi pojemność której nie ma w karcie katalogowej, albo kondensator jest np. 5mm wyższy niż w karcie.
                                    Niektórzy się sugerują kolorem koszulek i kolorem nadruku. Ale z tego co zauważyłem to są częste różnice w oryginałach między sobą w odcieniach, z powodu produkcji w różnych fabrykach/krajach. Nichicon KW z japońskiej fabryki ma ładne ciemno żółte napisy, natomiast z malezyjskiej jasnożółte taką wodnistą rozmytą farbą i można wziąć oryginał za podróbkę."

Dla osób, które trochę już przerobiły kondensatorów do "audio" ze sprawdzonych źródeł od razu zauważą, że coś jest z nimi nie tak.
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                      Witam. Proszę uważać na podróbki kondensatorów Panasonic FC u tego allegrowicza > http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=134384 . Oryginału to to nigdy nie widziało
                                      Nosz kurde, rozumiem podróbki Black Gate ale tanich Panasoniców? Dzięki za info, trzeba sie pilnować

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        yamaha h1
                                        Miałeś chyba na myśli F1 ? :)

Skomentuj

Tak F1
                                          Literówka
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X