Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yoshi proszę screeny
    Załączone pliki
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Myśle, że tor LP też jest źle zaprojektowany. Gość zastosował w sumie 3mH indukcyjności a jakoś tego zupełnie w tym pomiarze nie widać. Nie wiem czy te głośniki maja takie wybite ch-ki czy ma za rezonans fitlru który podbija średnie czy po prostu cała koncepcja jest do bani bo z taką idukcyjnością spokojnie powinien mieć pasmo zrównane do linii basu.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
        Który silnik miałeś? ja mam 1.8 115km (X18xe), a fachowiec jak fachowiec, wiekszość ludzi z okolic jeździ do niego i nie narzeka - jednak i tak wolałbym sam założyć, ale i tak mi nie ma kto klepnąć...
        1,6 16v/1000 problemy z komputerami. Trzeba było kasować błędy ecu co jakiś czas . Wymiana centralki 2 razy i zszargana opinia gazownika niby dobrego na tym się skończyło.
        Pozdrawiam

---------- Post dodany o 07:13 ---------- Poprzedni post o 07:03 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        A może to nie wlew tylko hak?
        Moj hak wyglada właśnie jak wlew :)

A ja zadał bym inaczej pytanie :)
        Jakim kretynem trzeba być żeby gaz założyć do subaru?
        No cóż ja chyba jestem kretyn, bo w saabie 95/198km, też założyłem swego czasu instalację. Samochód poszedł w rodzinę, obecnie ma przejechane ponad 280k i nie ma żadnych problemów z gazem i autkiem - polecam. Nie zamierzam karmić darmozjadów akcyzą bo o jest kretynizm.
        Pozdrawiam

Skomentuj

Pany, jest ktoś z okolic Wrocławia i przypadkiem wybiera się w okolice Krakowa w najbliższym czasie, albo ma takiego znajomego?

Skomentuj

Co ma saab do subarynki?

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
              1,6 16v/1000 problemy z komputerami. Trzeba było kasować błędy ecu co jakiś czas . Wymiana centralki 2 razy i zszargana opinia gazownika niby dobrego na tym się skończyło.
              Pozdrawiam
              A to miałem to samo w poprzedniej z tym silnikiem, dlatego zrobiłem sobie interface, a w końcu wkurzyłem się i położyłem od nowa instalację elektryczną zgodnie z instrukcją i problem zniknął.

Skomentuj

Yoshi proszę screeny
                No teraz muszę wam przyznać rację jak tak na to spojrzałem .
                U mnie ten seas z etonem był 3 rzędem circa ~2.3k.
                Chyba na siłę chciał wymodelować te zbocza na LR4 :???:

jeszcze nigdzie ten seas nie gral tak zle jak w tej konstrukcji
                nie słyszałem tej konstrukcji :) ale na prawie AS wszystkie kolumny na aluminiowych seas się darły a u harpii nawet chwilami skrzeczał bo dołożyli do pieca i puścili jakiś rockowy kawałek AC/DC jak dobrze pamiętam Tylko że u harpii jakoś mi to nie przeszkadzało

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Jeśli bym miał auto "sportowe" (choć takiego słowa nie uznaję, bo sportowe auto to ma Hołowczyc lub Kubica), to rozumiem, po to mam szybkie auto żeby nim "zapierdzielać".
                  Ostatnio śmigałem 200 km/h na LPG :)

Ale co do LPG w F1 to raczej nie dałoby rady, ze względu na to, że LPG spala się wolniej, a silniki tam kręcą się dużo szybciej. Chyba, że wtrysk w fazie ciekłej.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    U mnie ten seas z etonem był 3 rzędem circa ~2.3k.
                    I czemu na forum się tym nie pochwalisz?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                      Co ma saab do subarynki?
                      Wysilony silnik z turbodoładowaniem.

---------- Post dodany o 09:00 ---------- Poprzedni post o 08:56 ----------

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                      Ostatnio śmigałem 200 km/h na LPG :)

Ale co do LPG w F1 to raczej nie dałoby rady, ze względu na to, że LPG spala się wolniej, a silniki tam kręcą się dużo szybciej. Chyba, że wtrysk w fazie ciekłej.
                      Ty, Ty uważaj no jak jeździsz Słyszałem, że te kretyńskie wariaty, to nawet Mazdę RX8 z Wanklem zgazowali Takich to trzeba zamknąć w psychiatrykach, bo 20l/100km*akcyza... koniec świata.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Miała się najpierw wykończyć, zmienić wysokotonówkę... ale wcześniej się sprzedała :)

Skomentuj

Autostrada, wariatem nie jestem

Skomentuj

no dobra poczytałem sporo to co byście zmienili co dodali można prosić o konkrety?
                            bo już sam nie wiem bo za kilka dni przyjdą gotowe i już nic nie zmienię czy bez odsłuch się nie da?
                            albo inaczej jak przyjdą poskładam kolumny i założę zwrotnice to ktoś doświadczony pomoże mi zmienić elementy? jestem z Żor jak ktoś jest z woj Śląskiego to podjadę bo ja nie mam specjalnych przyrządów do ich modernizacji czy też robienia pomiarów mikrofonem

Skomentuj

3sm to z zalozenia studyjny monitor bliskiego pola, a tym glosno sie nie gra, bo nie ma takiej potrzeby. Charakterystyka pasma przetwarzania przypomina kilka bardzo znanych monitorow studyjnych, z charakterystycznym podbiciem w okolicy srodka pasma oraz niezbyt mocno skompensowanym BS. Jesli takie monitory beda postawione na typowym biurku studyjnym badz duzym mikserze, to plaszczyzna odbicia spowoduje wyrownanie pasma. Autorowi wyraznie chodzilo o jak najlepsze zgranie fazowe glosnikow, szczegolnie pod katami. Wy patrzycie na ten projekt, jak na glosnik domowy, a ja patrze na to jak na monitor studyjny, porownujac go do innych, znanych konstrukcji i nie widze w nim razacych bledow konstrukcyjnych. Technika studyjna to tylko z pozoru podobna sciezka do zwyklych glosnikow domowych. Modele aktywne maja filtry korekcji charakterystyki czestotliwosci, aby wlasnie dopasowac prace glosnika pod dane srodowisko. Niestety budujac pasywnie, jestesmy prawie skazani na jedna charke.

Skomentuj

Jak ktos szuka niezbyt drogiego auta z turbina, ktory doskonale sprawuje sie na LPG, to polecam cos ze Renaulta w wersji 2.0 T 140,150,170 koni.

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
                                  Słyszałem, że te kretyńskie wariaty, to nawet Mazdę RX8 z Wanklem zgazowali
                                  a co w tym zlego?

Skomentuj

Ja pracuje na stacji LPG i przyjeżdża tan tankować gość z warsztatu, który zakłada instalacje -zawsze innym autem od audi a8 do ml. Sam rozglądałem się za subaru gc turbo i plan żeby je zagazować, ale zostało na wolnossącym galancie v6 2,5l. Stara zasada w gazie; jak masz gówno i założysz gaz to będzie jeszcze gorzej, ale jak silnik jeszcze jest zdrowy to na gazie można spokojnie jeździć i płacić mniej. Jeszcze koniecznie mechanika który zna się na rzeczy.

Skomentuj

Ty pracujesz i słuchasz kolumn na stole studyjnym przez cały czas?

Naciągana ta twoja teoria
                                      Last edited by lklukasz; 14.06.2013, 15:41.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tupac1234 Zobacz posta
                                        no dobra poczytałem sporo to co byście zmienili co dodali można prosić o konkrety?
                                        Bez pomiarów nic :)
                                        Nie przejmuj się naszym pitoleniem. Spokojnie posłuchaj jak Ci nie będzie pasować wtedy się pomyśli
                                        Każdy konstruktor ma jakieś swoje "widzimisię" może akurat Ci spasuje.

PM tylko to nie wiele wspólnego ma z faktem cięcia 2 rzędem na 1.9k

Skomentuj

jest tylko kilka udokumentowanych silnikow gdzie LPG negatywnie wplywa na zuzycie silnika (w pamieci siedzi mi laguna 1 1,8l)
                                          reszta normalnie bedzie dzialac

Skomentuj

Czaruję...
                                          X