Yoshi proszę screeny
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Myśle, że tor LP też jest źle zaprojektowany. Gość zastosował w sumie 3mH indukcyjności a jakoś tego zupełnie w tym pomiarze nie widać. Nie wiem czy te głośniki maja takie wybite ch-ki czy ma za rezonans fitlru który podbija średnie czy po prostu cała koncepcja jest do bani bo z taką idukcyjnością spokojnie powinien mieć pasmo zrównane do linii basu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaKtóry silnik miałeś? ja mam 1.8 115km (X18xe), a fachowiec jak fachowiec, wiekszość ludzi z okolic jeździ do niego i nie narzeka - jednak i tak wolałbym sam założyć, ale i tak mi nie ma kto klepnąć.... Wymiana centralki 2 razy i zszargana opinia gazownika niby dobrego na tym się skończyło.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 07:13 ---------- Poprzedni post o 07:03 ----------
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaA może to nie wlew tylko hak?
Moj hak wyglada właśnie jak wlew :)
A ja zadał bym inaczej pytanie :)
Jakim kretynem trzeba być żeby gaz założyć do subaru?
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez asa Zobacz posta1,6 16v/1000 problemy z komputerami. Trzeba było kasować błędy ecu co jakiś czas . Wymiana centralki 2 razy i zszargana opinia gazownika niby dobrego na tym się skończyło.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaYoshi proszę screeny
U mnie ten seas z etonem był 3 rzędem circa ~2.3k.
Chyba na siłę chciał wymodelować te zbocza na LR4 :???:
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postajeszcze nigdzie ten seas nie gral tak zle jak w tej konstrukcjiTylko że u harpii jakoś mi to nie przeszkadzało
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJeśli bym miał auto "sportowe" (choć takiego słowa nie uznaję, bo sportowe auto to ma Hołowczyc lub Kubica), to rozumiem, po to mam szybkie auto żeby nim "zapierdzielać".
Ale co do LPG w F1 to raczej nie dałoby rady, ze względu na to, że LPG spala się wolniej, a silniki tam kręcą się dużo szybciej. Chyba, że wtrysk w fazie ciekłej.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaU mnie ten seas z etonem był 3 rzędem circa ~2.3k.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dan124 Zobacz postaCo ma saab do subarynki?
---------- Post dodany o 09:00 ---------- Poprzedni post o 08:56 ----------
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaOstatnio śmigałem 200 km/h na LPG :)
Ale co do LPG w F1 to raczej nie dałoby rady, ze względu na to, że LPG spala się wolniej, a silniki tam kręcą się dużo szybciej. Chyba, że wtrysk w fazie ciekłej.Słyszałem, że te kretyńskie wariaty, to nawet Mazdę RX8 z Wanklem zgazowali
Takich to trzeba zamknąć w psychiatrykach, bo 20l/100km*akcyza... koniec świata.
Skomentuj
-
no dobra poczytałem sporo to co byście zmienili co dodali można prosić o konkrety?
bo już sam nie wiem bo za kilka dni przyjdą gotowe i już nic nie zmienię czy bez odsłuch się nie da?
albo inaczej jak przyjdą poskładam kolumny i założę zwrotnice to ktoś doświadczony pomoże mi zmienić elementy? jestem z Żor jak ktoś jest z woj Śląskiego to podjadę bo ja nie mam specjalnych przyrządów do ich modernizacji czy też robienia pomiarów mikrofonem
Skomentuj
-
3sm to z zalozenia studyjny monitor bliskiego pola, a tym glosno sie nie gra, bo nie ma takiej potrzeby. Charakterystyka pasma przetwarzania przypomina kilka bardzo znanych monitorow studyjnych, z charakterystycznym podbiciem w okolicy srodka pasma oraz niezbyt mocno skompensowanym BS. Jesli takie monitory beda postawione na typowym biurku studyjnym badz duzym mikserze, to plaszczyzna odbicia spowoduje wyrownanie pasma. Autorowi wyraznie chodzilo o jak najlepsze zgranie fazowe glosnikow, szczegolnie pod katami. Wy patrzycie na ten projekt, jak na glosnik domowy, a ja patrze na to jak na monitor studyjny, porownujac go do innych, znanych konstrukcji i nie widze w nim razacych bledow konstrukcyjnych. Technika studyjna to tylko z pozoru podobna sciezka do zwyklych glosnikow domowych. Modele aktywne maja filtry korekcji charakterystyki czestotliwosci, aby wlasnie dopasowac prace glosnika pod dane srodowisko. Niestety budujac pasywnie, jestesmy prawie skazani na jedna charke.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez asa Zobacz postaSłyszałem, że te kretyńskie wariaty, to nawet Mazdę RX8 z Wanklem zgazowali
Skomentuj
-
Ja pracuje na stacji LPG i przyjeżdża tan tankować gość z warsztatu, który zakłada instalacje -zawsze innym autem od audi a8 do ml. Sam rozglądałem się za subaru gc turbo i plan żeby je zagazować, ale zostało na wolnossącym galancie v6 2,5l. Stara zasada w gazie; jak masz gówno i założysz gaz to będzie jeszcze gorzej, ale jak silnik jeszcze jest zdrowy to na gazie można spokojnie jeździć i płacić mniej. Jeszcze koniecznie mechanika który zna się na rzeczy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tupac1234 Zobacz postano dobra poczytałem sporo to co byście zmienili co dodali można prosić o konkrety?
Nie przejmuj się naszym pitoleniem. Spokojnie posłuchaj jak Ci nie będzie pasować wtedy się pomyśli
Każdy konstruktor ma jakieś swoje "widzimisię"może akurat Ci spasuje.
PM tylko to nie wiele wspólnego ma z faktem cięcia 2 rzędem na 1.9k
Skomentuj
Skomentuj