Witam, czy u Was też Elektroda.pl została zablokowana jako niebezpieczna strona ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
http://safebrowsing.clients.google.c...e=elektroda.pl
A tutaj więcej szczegółów http://sitecheck.sucuri.net/results/elektroda.plLast edited by infinity; 14.01.2014, 14:56.
Skomentuj
-
Na szczęście inne serwisy dziarsko działają i nieodmiennie dostarczają pozytywnych wzruszeń:
http://www.audiostereo.pl/kabel-glos...ie_108852.html
Skomentuj
-
Jednego nie mogę zrozumieć ludzie tak mówią bo im głupio że wydali tyle kasy na kable? Czy o co w tym chodzi ?:???:DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Ostatnio odbyłem miłą rozmowę z panem który wierzy w te wszystkie "ulepszacze dzwięku" Przekonywał mnie że warto zakupić gniazdka furtech-a,bezpieczniki,dobre kable itp.Na koniec rozmowy stwierdził że mój system gra porównywalnie jak jego.Ja niestety tych "ulepszaczy" nie posiadam więc chyba nieświadomie odpowiedział jaki one mają wpływ na jakość dzwięku:biggrin:
Skomentuj
-
Panuje zgoda, że bez kabelka nic i nie podważa się, że niedopasowany parametrami do warunków, w jakich pracuje, zawiedzie. Wymiana przewodu jest więc jednoznacznie korzystna, gdy następuje z podłego (nieprawidłowego) na porządny (prawidłowy). Do tego momentu nie ma sporu.
Ale od tego punktu, el sueno de la razón produce monstruos (Gdy rozum śpi, budzą się demony - Francisco de Goya miał rację). Bo wcale nie jest tak, że zawsze i bezwzględnie im lepsze parametry, to od tych parametrów lepiej słuchaczowi wszystko słyszalnie hula: istnieje pułap użyteczności i stwierdzalnego wpływu dla każdych danych warunków. Powyżej niego, dalsza poprawa jakości jest dla człowieka nieuchwytna, bo niby czym? I tu jest wspaniale miejsce na takie fenomeny, jak wiara, moda, grupowa przynależność, samoocena, autosugestia, subiektywizm i bariery klasowe.
Ciekawe jest słyszeć i czytać zapewnienia, że 2-3 metry kosztownego kabla wnoszą wielkie, decydujące, słyszalne i oczywiste zmiany na lepsze w brzmieniu głośników w porównaniu z 2-3 metrami innego tańszego, lecz porządnego (pasującego parametrami) kabla o stosowanej obecnie standardowo grubości i czystości... (i tak przekraczają one konieczne minima, 40 lat temu standard był inny i też grało)
Ja takie bardzo lubię czytać, mnie to zdecydowanie poprawia humor.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Comandante W Zobacz postaCiekawe jest słyszeć i czytać zapewnienia, że 2-3 metry kosztownego kabla wnoszą wielkie, decydujące, słyszalne i oczywiste zmiany na lepsze w brzmieniu głośników w porównaniu z 2-3 metrami innego tańszego, lecz porządnegoLast edited by roman763; 17.01.2014, 13:26.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postalklukasz, nie bądź taki, daj adres
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaJaki przedział pojemności obudowy BR byłby odpowiedni dla Daytona RS180-4 ? Myślę o około 28-30 litrach @ 34 - 36Hz. Czy może inaczej?
Skomentuj
Skomentuj