Nie na temat...
Projektuję różne urządzenia, w tym na uC, audio to taki element dla przyjemności. To co zbudowałem to akurat jest moja sprawa, ale dobra jakaś część wymienię, na początku TDA2009, 2005, 2003, ale zadowolony byłem tylko z tego, że coś tam w ogóle grało, przestrajanie, budowa własnych torów FM (bez przyrządów, ale się dało), końcówka na bazie Radmora 5102 z własnym projektem PCB, "Trawiata" w pająku, własny pre na E88CC, końcówki w różnych kombinacjach na 6P13S, PL36, liczone z książkami, których kartki pamiętały czasy dinozaurów, potem jeszcze były eksperymenty z zaadaptowaniem końcówki Radmora pod pojedyncze napięcie, na wyjście wówczas poszły komplementarne darlingtony, sztuczna masa, wyjście na kondensatorze, miała to być końcówka gitarowa wykorzystująca fajne trafo, które mi zalegało, w tym kierunku troszkę zdziałałem, od różnych przesterów po symulator paczki głośnikowej, zbalansowane (i nie tylko) preampy mikrofonowe, wcześniej gdzieś tam pre z korekcją parametryczną na NE5532, kilka miesięcy temu coś co nawiązywało do RA820, lecz używało całkiem innych tranzystorów i mojego PCB, które było nieźle upchane, choć na tą chwilę jeszcze trochę bym to poprawił, by uzyskać większą stabilność - lekkie pływanie DC offsetu, ogółem końcówki pracowały dość fajnie, teraz nie ma ich u mnie, ale wiem że grają... To jest prawda, że mało słyszałem, ale z elektroniką mam do czynienia kilka lat i w tym temacie jestem w stanie coś zdziałać, ale poza wyśmiewaniem tanich rozwiązań i mojej osoby mało kto jest chętny do pomocy. | ![]() |
---------- Post dodany o 21:41 ---------- Poprzedni post o 21:39 ----------
Zamieszczone przez Racjonalny
Zobacz posta
Czeka mnie projekt podobny, choć rozbudowany o kaskodę i lustro prądowe, na razie wytrawione zostały PCB pod jedną parę, tylko też stanąłem, zastanawiając się czy coś mi da zmiana takim cudeńkiem Unitry czy Technicsa, no ale może lepiej będzie zrobić i przetestować.
Tak swoją drogą cewka filtra woofera mimo że rdzeniowa drastycznie wpływa na zmniejszenie DF...
Skomentuj