Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Właściwie wszyscy piszemy to samo, bo każdy lubi co innego, stąd te sprzeczki, jedni robią sprzęt bezkompromisowo, inni w tym ja chcą uzyskać jak najlepszy rezultat stosując jak najbardziej dostępne i tanie elementy, ale znowu bez przesady by zniżać się do sprzętu ze spożywczaka.
    Poświęciłem Altony na rzecz monitorów, słuchałem/składałem inne wzmacniacze, staram się dopieścić źródło dźwięku i to już chyba dobra droga.

Skomentuj

Aha, i podaj cytat gdzie accu ogłaszany jest mianem boskości.
      Jest to wzmacniacz dostępny za ludzkie pieniądze dla nas.
      Wiele osób go chwali i tyle.
      Tak samo chwalą lampy czy klase A lub D.
      Wejdź na as i zobacz opinie na temat 7100, dużo osób go złożyło z ciekawości i się nie zawiodło co nie oznacza że trafią na jakąś tańszą i prostrzą konstrukcję która go zje.
      Ale to trzeba zad ruszyć z przed komputeta i zacząć działać :-)
      Nie stać cię (każdy z nas to przeszedł) to poproś ludzi z forum czy mógł byś u nich posłuchać różnych konstrukcji i sam wybierzesz.
      Last edited by dzwiedziu; 24.12.2013, 12:00.

Skomentuj

Nie na temat...
        Wesołych świąt, w tym akcencie kończę tą dyskusje raz na zawsze:-) Nie mam chyba lepszej możliwości jak zaprosić kolegę do siebie, jednak nawet się nie odniósł do tego.. Widać brak chęci zweryfikowanie swoich wpisów. Wszystkiego dobrego:-)

Skomentuj

Prawda jest taka, ze nad każdym z dostępnych wzmacniaczy DIY (symasym, uni, ugoda itd) zawsze w porze ich świetności roznoszą sie ochy i achy
          Bo kto przyznał by sie, ze złożył bubel i mu sie nie podoba
          W każdym wzmacniaczu sa lepsze i gorsze strony
          Tylko kazdy musi dobrać go wg własnych upodobań i charakteru końcówki
          Najlepiej posluchac i wybrać po odsluchu.
          Zostawcie decyzje dla każdego wobec jego upodobań i zasobności portfela
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A tam od razu cytat, tak to po prostu odebrałem.

Panowie widzę też sporo wolnego czasu na forum, to może spędźmy te święta w miłej atmosferze.

---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post o 12:03 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Prawda jest taka, ze nad każdym z dostępnych wzmacniaczy DIY (symasym, uni, ugoda itd) zawsze w porze ich świetności roznoszą sie ochy i achy
            To też zaznaczałem wcześniej, np jak pisałem o LM.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Myślę, że jeszcze nie jedno nas w życiu zachwyci:-) Jest też pewien progres na forum( starzejemy się ;-) ) i więcej pieniędzy inwestujemy w sprzęt, co przekłada się też na jakość dźwięku ( choć nie zawsze, czasami się nie trafi ) i na większe znaczenie reszty naszego toru audio( źródło, wzmacniacz, kolumny). Chyba tyle w temacie:-)
              Last edited by Adam_85; 24.12.2013, 12:14.

Skomentuj

Co do odsłuchu, jest kilku Userów ze Śląska, to jeśli nadarzyłaby się okazja czemu nie, w szczególności chciałbym porównać monitorki mojego autorstwa z czymś bardziej normalnym.

Skomentuj

Panowie wszyskiego co tylko sobie życzycie

https://lecimyzzyczeniami.pl/pl/zycz...b8d37b488ba274

Skomentuj

Wesolych Swiat koledzy :) ( i kolezanki? :P ) Smacznej kolacji w rodzinnym, cieplym gronie. Wszystkiego co najlepsze, najmilsze i najfajniej brzmiace zyczy Wam PM! :)

Skomentuj

Wesołych świąt i wszystkiego co najlepsze, oczywiście w tym dobrze brzmiących zestawów głośnikowych.

Skomentuj

Wesołych świąt!!

Skomentuj

Panowie aby świąteczna atmosfera towarzyszyła nam jak najdłużej, żebyśmy nie zapominali o prawdziwych wartościach w tym szybko pędzącym świecie, tak aby na starość nie żałować żadnego wyboru, zdrowia, szczęścia i radości. Cieszmy się i napawajmy tymi chwilami jak najdłużej i najmocniej.
                          Tego życzę wszystkim userom, moderacji, woźnemu i adminowi.

Wojtek.
                          Smacznego :)

Skomentuj

Wszystkiego najlepszego!
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                              ....wychodzę po świątecznej kolacji na spacer z psem a tam sąsiedzi turki "daha hızlı!!daha hızlı!!!-z grillami zapier..ją :thumbsup: pewnie świąteczny kebab dla całej rodziny...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Jeszcze sobie rozmyślałem, czy dołożenie kolejnych par końcowych i zmiana rezystorów emiterowych bardzo wpłynie na korzyść zwiększenia DF?
                                Jaka wartość jest akceptowalna? Jakie to ma znaczenie przy głośniczkach 5 góra 6.5 cali?

Skomentuj

Wesołych Świąt!
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wesołych....:)

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Ja tu chciałem poważnie dyskutować, kpić to każdy potrafi...
                                      Wykonać klona w formie kitu, ktokolwiek z umiejętnościami lutowniczymi może, już by modyfikować układ i być świadom co w jakim stopniu jest istotne, trzeba mieć więcej wprawy i wiedzy.

Miałem na myśli Rotel-a RA02 z DF 180, THD 0.03% (SN nie podaję, bo pre za bardzo nie mam zamiaru kopiować) albo coś lepszego.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                        Ja tu chciałem poważnie dyskutować, kpić to każdy potrafi...
                                        Pieprzyć bez żadnej praktycznej wiedzy też każdy potrafi, w sumie sam to dobrze wiesz.

Wykonać klona w formie kitu, ktokolwiek z umiejętnościami lutowniczymi może, już by modyfikować układ i być świadom co w jakim stopniu jest istotne, trzeba mieć więcej wprawy i wiedzy.
                                        Pomijając już fakt, że sam nic jeszcze nie złożyłeś to szkoda, że nawet tej wiedzy nie masz bo tak to byś był chociaż użyteczny na tym forum.

Podsumowując:

Nie zbudowałeś żadnego wzmacniacza czy to samemu czy klon gotowego projektu (coś tam niby próbujesz z tym IRSem ale daleka droga jak widać), nie zbudowałeś sam lub nie sklonowałeś i do tego nie słuchałeś żadnego lepszego zestawu na przetwornikach przewyższających STX - po co się w ogóle wypowiadasz?

Last edited by .3lite; 24.12.2013, 21:22.

Skomentuj

Jeszcze sobie rozmyślałem, czy dołożenie kolejnych par końcowych i zmiana rezystorów emiterowych bardzo wpłynie na korzyść zwiększenia DF?
                                          Nie wpłynie bardzo. We wzmacniaczach z globalnym sprzężeniem zwrotnym impedancję wyjściową ustala głównie głębokość pętli tego sprzężenia. A Rotele mają w tym aspekcie standardowe, tj. dość głębokie sprzężenia zwrotne. Zmniejszanie natomiast wartości rezystorów emiterowych grozi utratą stabilności temperaturowej układu.
                                          Last edited by Racjonalny; 24.12.2013, 21:45.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X