Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dajcie linka :)
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ciekawe kiedy będzie u nas dostępny w i jakiej cenie http://www.falconacoustics.co.uk/sea...el-series.html
      Berylowy SEAS T29B001 ~ 360 funtów :)
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

To ja się boję zapytać o cenę tego:
        http://seas.no/index.php?option=com_...340&Itemid=280
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nowy "króliczek" ? :biggrin:
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

LuSzTi ciekawie wyglada :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może nie króliczek, ale polityka cenowa Seasa jest w jakiś sposób ciekawa.
              Beryl Seasa (ponad 1800zł) jest droższy niż beryle Scana (Revelator 1680zł, Illuminator 1480zł).
              Więc cena diamentowego Scana może być pokroju diamentowego Accutona :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

ino brzydka ta maskownica strasznie

Skomentuj

Dla mnie ma cos w sobie
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    to ciekawe
                    No, jak ktoś zapytał o te prawa autorskie co do tych projektów to nic się nie stało, a jak marian zapytał i chciał się dokładnie dowiedzieć o co chodzi, to został oskarżony o to że chce te projekty ukraść i zarabiać na nich kokosy.
                    Równie ciekawa sytuacja.

Skomentuj

Nie ktos a ty
                      I zostało wytłumaczone: ze projekty sa do użytku hobbystycznego a nie komercyjnego w celu zarobku
                      Wszyscy to potrafią zrozumieć tylko ty widzisz tu drugie dno

A użycie ich i sprzedaz jako swoje to było by poprostu świństwo
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jesteście świadomi, że te forum jest publiczne i nikt Was o zdanie nie będzie pytał? Każdy może sobie podlinkować tematy projektów i nie jest ważne, czy ich autor napisze sobie "tylko do użytku domowego".

http://audiotransducers.com ma jak najbardziej prawo do takiego linkowania, i oni dobrze o tym wiedzą.

Skomentuj

Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie wszelkich treści zawartych w serwisie, wykorzystywanie w całości lub części bez zgody ich autorów jest zabronione.
                          Jak ma się do tego ?

Skomentuj

Oczywiście, że mają prawo linkować.
                            Tu bardziej chodziło o to, żeby ktoś nie wziął projektu, nie zaczął produkcji i nie sprzedawał tego :)
                            Z czegoś takiego łatwo się wykręcić, ale trzeba zrobić znaczącą różnicę w projekcie.

Skomentuj

Pomijając fakt, że każdy tak sobie może napisać, to czy widziałeś aby skopiowali coś? Jest tam tylko odnośnik do publicznego forum.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Oczywiście, że mają prawo linkować.
                              Tu bardziej chodziło o to, żeby ktoś nie wziął projektu, nie zaczął produkcji i nie sprzedawał tego :)
                              Z czegoś takiego łatwo się wykręcić, ale trzeba zrobić znaczącą różnicę w projekcie.
                              Rozumiem, nie wiedziałem w sumie o co dokładnie te kłótnie :)

Skomentuj

Dokładnie, niestety ale wrzucając coś w internet wszystko traktowane jest jak wspólne dobro (no chyba, że ktoś do tego ma prawa autorskie chronione patentem)

Poza tym, jakby ktoś chciał trzepać kase na tych projektach to będzie trzepać i nic mu się nie zrobi. Wystarczyło by zmienić minimalni wartości rezystancji cewek. Prawnie już będzie to inny projekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                  Poza tym, jakby ktoś chciał trzepać kase na tych projektach to będzie trzepać i nic mu się nie zrobi. Wystarczyło by zmienić minimalni wartości rezystancji cewek. Prawnie już będzie to inny projekt.
                                  No właśnie nie do końca. Różnica musi być znacząca :) Ale takie kwestie to już zwykle rozstrzyga sąd i biegli :)
                                  Nie ma co się spinać. Nie ma o czym teraz dyskutować. Projekty są i będą.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    No właśnie nie do końca. Różnica musi być znacząca
                                    No w sumie, możesz mieć rację :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Nie ktos a ty
                                      No chyba nie chcesz mi wmówić że tylko ja o to pytałem, bo to nie prawda.
                                      Chyba słabo czytasz forum i to przeoczyłeś.

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                      Poza tym, jakby ktoś chciał trzepać kase na tych projektach to będzie trzepać
                                      Dokładnie.
                                      I tylko głupek by pytał samego autora projektu, co pozmieniać w projekcie aby ten już był inny żeby móc go kopiować i sprzedawać jako własny... a ja za głupka się nie uważam (co myślą inni to już ich sprawa).

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      użycie ich i sprzedaz jako swoje to było by poprostu świństwo
                                      No właśnie, ale znajdą się osoby które są święcie przekonani że marian jest w stanie to zrobić, gdyż: (i tu proszę wstawić słowa które zostały użyte przez LuSzTiego).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        No chyba nie chcesz mi wmówić że tylko ja o to pytałem, bo to nie prawda.
                                        Chyba słabo czytasz forum i to przeoczyłeś.
                                        Chce
                                        Bo nie pamietam, zeby ktos jeszcze o to pytał
                                        I nie zauważyłem tez, zeby kogos poza tobą bolały nowe projekty do kopiowania
                                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        I tylko głupek by pytał samego autora projektu, co pozmieniać w projekcie aby ten już był inny żeby móc go kopiować i sprzedawać jako własny... a ja za głupka się nie uważam (co myślą inni to już ich sprawa).
                                        Ktos kto chce sie tym zajmować musi miec chociaz podstawowa wiedzę
                                        A jak ma taka wiedzę to bedzie umiał zrobic sobie taka zwrotnice
                                        Albo nawet lepsza aby udowodnic wszystkim, ze mozna zrobic lepiej (bo zawsze mozna)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie o co wy walczycie. Poważne koncerny mają problemy z prawami autorskimi i wywalają na to miliony aby ścigać tych co kopiują. Po pierwsze, sprawy trwają latami a nie mając kasy jeszcze więcej więc marne macie szanse, po drugie już widzę jak ktoś kopiuje forumowe projekty i sprzedaje na masową skalę, spoko dajcie na luz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X