Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja się zastanawiam nad Maya U5 żeby poprawić odtwarzanie z dwóch lapków z realtekiem. Jak myślicie, będzie słychać różnicę?

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=9pZr-3D2Mus
      Prawdziwe DIY

Skomentuj

Ludzie kupują głośniki za 5tyś. a tu wystarczy jogurt.

Skomentuj

Myślę że nie ma co czekać do niedzieli na moją opinię :)

Pacjent:

Specyfikacja techniczna:
          Przetworniki cyfrowo-analogowe: Wolfson WM8742
          Pasmo przenoszenia: 20 Hz – 20 kHz (+/-0,1 dB)
          Całkowite zniekształcenia harmoniczne (THD/1 kHz/0 dBFs):
          Stosunek sygnał/szum: -113 dB
          Całkowity jitter skorelowany:
          Przesłuch międzykanałowy (1 kHz): < -130 dB
          Impedancja wyjściowa:
          Maksymalny poziom sygnału wyjściowego: 2,3 V rms
          Długość słowa sygnału wejściowego: 16-24 bitów
          Częstotliwość próbkowania sygnału wejściowego: 32 kHz, 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz, 192 kHz
          Maksymalny pobór mocy: 5 W
          Wymiary (H x W x D): 46 x 106 x 130 mm
          Waga: 0,5 kg

Strona producenta:
          http://www.cambridge-audio.info/dac-magic-100/

Moja subiektywna ocena dźwięku:
          Zacznijmy od basu. Schodzi nisko bez dwóch zdań, tąpnięcia w grach czy uderzenia dużych bębnów perkusji słychać konkretnie :) W zakresie basu brakuje nieco energii w wyższym podzakresie, minimalnie ale jednak. Średnica jest odrobinę ocieplona, góra potrafi uderzyć ilością szczegółów. Na niektórych nagraniach słychać mnóstwo powietrza wokół instrumentów. Fajne jest to ze ten dźwięk jest ciągły, góra wynika ze średnicy i te dwa elementy pasują do siebie charakterem. Przestrzeń jest kreślona między kolumnami i raczej nie wychodzi w prawo bądź w lewo. Za to sporo dzieje się wgłąb, scena w tym kierunku nakreślona jest solidnie. Słabe nagrania będą słabe, natomiast te wysokiej próby zostaną pokazane na odpowiednim poziomie. W jednym zdaniu jest to bardzo przyjemnie brzmiący DAC :)

Użyte nagrania:
          Jack White - Full Annex Unstaged Show, The Raconteurs - Live at Montreux, Great Performances - ''Hugh Laurie Let Them Talk -- A Celebration of New Orleans Blues, Jake Bugg - Shangri La, Tom Waits - The Heart Of Saturday Night, The Smashing Pumpkins - Mellon Collie and the Infinite Sadness. Do tego dochodzi krótki test w Far Cry3 oraz Brothers in Arms - Hell's Highway

Użyty sprzęt:
          Wzmacniacz BG1 by borys, kolumny na Seasach W18E001 i T25CF002, odtwarzacz CD Arcam CD17

Uwagi:
          Instalacja sterowników odbyła się bez problemów. Tutaj mamy dwie opcje: system sam zainstaluje sterowniki albo zainstalujemy sterowniki producenta. W tym drugim przypadku należy się tylko upewnić w jakim trybie pracuje kontroler USB wewnątrz DACa ponieważ sterowniki producenta można zainstalować tylko i wyłącznie gdy urządzenie pracuje w trybie USB 2.0. Urządzonko trzeba dać w tryb Standby, nacisnąć i przytrzymać przycisk Source a następnie uruchomić ponownie urządzenie. Na chwilę zapali się dioda S/P DIF 2 sygnalizująca pracę w trybie USB 2.0. W zasadzie sprzętu można używać bez sterowników producenta jeśli nie potrzebny nam jest tryb 192 kHz.
          Do DACa dołączony jest dość krótki przewód USB, brakuje trybów 24 bit/88,2 kHz, 16 bit/176,4 kHz i 24 bit/176,4 kHz. Dołączony zasilacz nie sprawia wrażenia solidnego.

Niestety nie mam innego DACa do porównania. Na pytanie czy warto wydać ok 1350 zł na to urządzenie każdy musi sam sobie odpowiedzieć.
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

Czy pobierał ktoś coś z chomikuj.pl wysyłając smsa? Działa to?

Skomentuj

Tak, kupowałem kiedyś transfer z chomikuj. Działa i jest ważne bezterminowo. Kiedyś kupowałem z allegro przez przelew ale wtedy transfer jest ważny przez tydzień. tak czy siak, to nie jest jakaś podpucha.

Skomentuj

Tak, działa.

Skomentuj

Działa, działa - taniej niż SMS jest przy płatności online, ale sms-y też działają - natychmiast :)

Za to AS nie działa, przynajmniej mnie. wrrr

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                    Za to AS nie działa, przynajmniej mnie. wrrr
                    Mi też...

Skomentuj

Hakerzy opanowali zagłębie wiedzy audio :)

Skomentuj

Nie ma śmiechu, to co się ostatnio dzieje w sieci przyprawia niejedno DC o ból głowy. Nie mam pojęcia czy ma to jakiś związek z padem AS, ale coś wisi w powietrzu

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Czy pobierał ktoś coś z chomikuj.pl wysyłając smsa? Działa to?
                          Działa, ale bardziej oplaca sie przelewem z banku, równie szybko i taniej.
                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Moj wypad do "galerii". Nie moglem przejsc obojetnie :) Przy okazji gabka przyjechala, a poduszka oczywiscie nie pod glowe...

Skomentuj

Taki news: http://3obieg.pl/sad-najwyzszy-straz...lem-publicznym
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Tak to jest jak się tworzy takie dziwolągi jak Straż Miejska.

Skomentuj

od 52s :)

lub 'glowna' akcja 1:35
                                  Last edited by gavron04; 12.03.2014, 22:12.
                                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

A taki niby zagubiony był.

Skomentuj

Myślę, że warto komentować

Motyw z gwiazdą zabił całkowicie (3:08)

Warto oczywiśćie obejrzeć całość - dobre na poranne "przeczyszczenie" po kawie

Skomentuj

Pany, jest osobny wątek o filmach z Youtube i podobnych, myślę że moglibyście tam powymieniać się ciekawostkami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                          Pany, jest osobny wątek o filmach z Youtube i podobnych, myślę że moglibyście tam powymieniać się ciekawostkami :)
                                          i tam spamować i śmiecić ? nieee :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X