Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W blokach z wielkiej płyty zawsze wychodzi się z nadpłatą za wodę, no co Wy, ludzie ;]

Skomentuj

japonka - pewnie ma 1,5m
      wiec glosnik nie az tak duzy

---------- Post dodany o 19:14 ---------- Poprzedni post o 19:04 ----------

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
      W blokach z wielkiej płyty zawsze wychodzi się z nadpłatą za wodę, no co Wy, ludzie ;]
      a to dziwne bo poprzednia lokatorka dostala zwrot i dlatego zmniejszyli oplaty ze 140zl na ok 120zl

Skomentuj

Panowie mam pytanko a nie wiem gdzie napisać, tematu nie chcę zakładać. Otóż mam telefon SE Xperia Mini pro, gdy podpinałem zwykłe pchełki z 3pinowym jackiem wszystko ok. Ostatnio kupiłem sobie słuchawki do lapka, Fischer Audio z miciem na kablu i 4pinowym jackiem. No i tu już pojawiają się jazdy. Otóż początkowo nie chciało mi to w ogole działać, android twierdził że nie zna takiego akcesorium. Dzisiaj (po chyba miesiącu...debil) przypomniałem sobie, że w etui jest jeszcze jakaś przejściówka 10cm z jacka na jacka (z czego w pierwszy dzień się śmiałem bo nie trybiłem co mi to ma niby przedłużyć). Podpiąłem przejściówkę, wpiąłem do SE, android rozpoznał zestaw słuchawkowy, puszczam muzykę i...prawa słuchawka gra całym pasmem lewa nie. Podpinam pod przejściówkę pchełki, to samo. Poszedłem dalej i wpiąłem słuchawki z przejściówką pod kompa - tutaj totalny chaos - lewa gra trochę, prawa jeszcze ciszej, takie jakby tło. Czy ktoś jest mi w stanie to wytłumaczyć, tzn ja wiem że to jest wina niezgodnych pinów w gnieździe i jacku, ale dużo pomógłby mi schemat gniazda w SE, tzn gdzie tam jest mic, masa i kanały.

Skomentuj

rozne marki telefonow maja roznie ulozone piny na jacku
          zobacz na allegro jaka przejsciowka na twoj telefon

Skomentuj

No właśnie nie ma nic takiego na allegro, dlatego się pytam, czy ktoś może wie jak jest to gniazdo zrobione, to bym sobie taką przejściówkę sam polutował. Producenci się wycfanili, żeby kupować ich akcesoria. Najczęściej zamieniają mic z masą, no ale u mnie musi jeszcze być coś nie tak. No chyba, że moja przejściówka jest trefna. Też bym musiał sprawdzić.

Skomentuj

To rozetnij jakis stary kabel i sprawdz sobie jakie sa polaczenia. Przeciez nic nie spalisz podlaczajac sluchawki.

Skomentuj

Siedzę teraz w akademiku i nie zanosi się, żebym do domu pojechał więc nie mam na stanie starych kabli.
                Doczytałem trochę i gniazdo w SE różni się tylko pinami masy i mic, Sony przeszedł ze standardu OMTP na CTIA, iPhone, HTC i Blackberry ich używają więc Sony pewnie próbuje się dostroić na rynek USA albo przylizać którejś z tych firm. W każdym bądź razie moja przejściówka musi być do dupy, problem w tym że ciężko o nową, jedyne co znalazłem to produkt FiiO za 25zł wychodzi 250zł/m, audiofilska cena

Skomentuj

Panowie potrzebuje karte microSD do kamery do samochodu
                  Pojemność 32 lub 64gb
                  Na Allegro sa w roznych cenach od 30zl do ok 70zl (32gb)
                  Możecie powiedziec czym sie różnią i skad taka różnica w cenie?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pewnie klasą szybkości zapisu i odczytu. Klasa 10 pozwala na najlepszą szybkość zapisu i odczytu.

Klasa prędkości jest oficjalną jednostką pomiaru prędkości zapisu kart SD, zdefiniowaną przez stowarzyszenie producentów kart SD. Jedna klasa = 8 Mb/s. Poniżej przedstawiony jest aktualny wskaźnik prędkości kart:
                    klasa 2: 16 Mb/s (2 MB/s) – (najwolniejsza karta)
                    klasa 4: 32 Mb/s (4 MB/s)
                    klasa 6: 48 Mb/s (6 MB/s)
                    klasa 10: 80 Mb/s (10 MB/s) – (najszybsza karta)

Skomentuj

Wszystko jasne
                      Biorę 10
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Cos dla narciarzy i dlubaczy diy http://nanarty.sport.pl/narty/1,1101...html#MlynHPSST :)

Skomentuj

Panowie, mam TV DEAWOO DLP-2612.
                            Gość który się go pozbywał mówił że działa, tylko że nie ma do niego pilota.

Po podłączeniu go do sieci i wciśnięciu ON/OFF zapala się czerwona dioda i potem zmienia kolor na zielony i tak na przemian.
                            Niestety po naciśnięciu POWER na obudowie nic się nie dzieje, żaden z pozostałych przycisków również nie uruchamia TV.

Znalazłem manuala i tam jest napisane że ta dioda powinna się cały czas świecić na czerwono po wciśnięciu ON/OFF, a jak się naciśnie przycisk POWER to TV powinien przejść w tryb STAND BY i dioda powinna się świecić na zielono.

Jak myślicie? bez pilota nie ruszy czy coś jest skopane?
                            Gość mówił że działa, ale w takim razie jak go uruchamiał bez pilota skoro ja jakoś nie mogę...

---------- Post dodany o 12:40 ---------- Poprzedni post o 12:37 ----------

Aha, gość mieszka blok obok, ale nie wiem pod jakim numerem więc nie mam jak go o to zapytać.

Skomentuj

dorwij sasiada i zapytaj :p
                              lub zamow zamiennik i sprawdz

Skomentuj

Spróbuj dłużej przytrzymać... albo trzymając przycisk włączyć ale wtyczką do kontaktu.. u mnie tak było z ampli denona... trza było resetnąć

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                  Spróbuj dłużej przytrzymać... albo trzymając przycisk włączyć ale wtyczką do kontaktu..
                                  Nic nie pomaga :glare:

Skomentuj

Możliwe, że włącza się jakiś układ zabezpieczający po wykryciu jakiejś usterki.

Skomentuj

Marian, idź mu to oddaj - to szmelc jakich mało. Nawet jak toto działało, w co wątpię, bo rzadko który egzemplarz przeżył rok po gwarancji. Kapryśne jak księżniczka czekająca na księcia na białym koniu. A to sygnał nie taki, a to inwerter, a to ROM, RAM, zimne luty, elektrolity... nie chce mi się nawet o tym myśleć. Brrr...

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                                        Marian, idź mu to oddaj
                                        Ja tego nie kupiłem.
                                        Poszukam jeszcze info na necie, jak nic nie znajdę to Bocian się tym pobawi :)

Skomentuj

W ogłoszeniach pisać nie mogę, tematu o Uniampie zaśmiecać nie chcę, więc piszę tutaj - jakby ktoś miał, chętnie kupię płytkę od Uniampa V2! :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X