Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
    I zaznaczyć że kółka wspólnej adoracji i rządzenia bez odpowiedzialności są dopuszczalne dla wybranych a reszta ma się dostosować
    Uważam że właśnie przez takie działanie na forum panuje klimat jaki panuje.
    Z drugiej strony są osoby które notorycznie w każdym temacie na siebie najeżdżają i robi się to coraz częstsze.
    W sumie to jak widzę temat gdzie wypowiada się Pogromca Mitów i przeglądając go trafiam na post Yoshiego to wiem że będzie śmiesznie i tak też jest Szkoda tylko że nie prowadzi to do niczego dobrego.

Dodatkowo wielu użytkowników jest przewrażliwiona i za każdą nadarzającą się okazją zaczyna wylewać swoje żale i wiele tematów można wyje..rzucić do kosza albo wpada mod i wywala 3/4 treści.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      Żadnych nowatorskich rozwiązań, żadnych rarytasowych konstrukcji nad którymi było by o czym podyskutowac, zastanowic sie itd czy też absurdalnych dla testów itd.
      Więc może żeby przełamać ten marazm zaczniesz ?
      Jakiś nowatorski temat ?
      Konstrukcja ?
      Rozwiązanie ?
      Proszę . Nie krepuj się .
      Wszyscy skorzystają .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Więc może żeby przełamać ten marazm zaczniesz ?
        Jakiś nowatorski temat ?
        Konstrukcja ?
        Rozwiązanie ?
        Proszę . Nie krepuj się .
        Wszyscy skorzystają .
        Czyli rozumiem że jestem jednym z tych, którzy narzekają, i czekają na "samo się zrobi" - owszem, poczytać bym chciał, ale zrobić nie ma komu - może coś w tym jest.
        Pomysłów sporo, tylko jak u wszystkich czasu jak na lekarstwo - wystarcza by przeczytać parę tematów, a żeby jeszcze znaleźć czas żeby przelać myśli na "papier" i zrobić to tak, żeby była z tego sensowna dyskusja, a przy okazji mieć podkładkę w postaci projektu czy pomiarów, a nie suche słowa, to jednak przykro mi, nie mam czasu i to tyczy zapewne także innych, stąd ten marazm. Ale fakt faktem, zjawisko występuje.

Inną sprawą jest, że tak czy siak - użytkownik spotkał by się po drodze z wieloma przeszkodami, które zniechęcają do pokazywania czegokolwiek. Bo zamiast dyskutować o faktycznym temacie czyli konstrukcji, otrzymuje się wycieczki personalne, info że to nie ma sensu, lepiej zrobić budę CL bo jest najlepsza czy inne tego typu zniechęcacze.
        Na innych forach jeżeli ktoś chce dyskutować o konstrukcji, to robi to tylko o danej konstrukcji a nie o innych pierdołach.

Skomentuj

To wy chyba nie czytacie forum
          Chyba najlepszym przykładem niecodziennej konstrukcji jest linia transmisyjna
          Temat zaczęty przez PM i Rfck
          Cos co nie było na porządku dziennym a teraz?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Do dzisiaj ponad 3000 postów..

Skomentuj

Reguly winny obowiazywac wszystkich - jak dla mnie i pomimo ze nie zajmuje sie 'tymi sprawami' na forum doglebnie (mamy Pawla hmm), anyway... mysle ze jego sygnatura zniknie na dniach.
              Podzialam w temacie - a jak beda jakies inne problemy to mozecie pisac do mnie na PM rowniez (dyskrecja gwarantowana ), zawsze moge rozwinac temat poza publika.
              Mysle ze moderatorzy rowniez moga na PM pogada i rozwinac problem w szerszym gronie 'na boku'.

Dzieki.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                To wy chyba nie czytacie forum
                Chyba najlepszym przykładem niecodziennej konstrukcji jest linia transmisyjna
                Temat zaczęty przez PM i Rfck
                Cos co nie było na porządku dziennym a teraz?
                Wtedy właśnie budowałem swoją drugą TL kę i zdziwiłem się że na forum nie ma tematu poświęconego TL a jedyną osoba która budowała (oficjalnie) taką konstrukcje był wtedy Quester.Okazało się że w temacie sieci PM i "pociągnął" temat.

Może faktycznie warto założyć temat np.Dipoli a nuż okaże się że ktoś ma sporo wiedzy w tym kierunku.

Skomentuj

Sa ciekawe tematy juz zalozone, ale one nie zyja, nikt ich nie ciagnie. Przeciez nie bede tam sam do siebie pisal, jak nie ma zadnego zainteresowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    Może faktycznie warto założyć temat np.Dipoli a nuż okaże się że ktoś ma sporo wiedzy w tym kierunku.
                    Ja bym chętnie zagłębił się w podobieństwo i przeciwieństwo TL - Horny, już od dawna mam chęć zbudować coś na jakimś coaxie samochodowym, mam 5 konstrukcji basowych hornów na estradę wykonanych, i słynnego ARZ6604 w tubie, jednak w czasach gdy się je kopiowało, nie bardzo wiedziało się co się robi i sprzętu pomiarowego nie było, a także wiedzy. Teraz myślę że można było by coś skrobnąć znowu, tym razem z głową, bardziej dla nauki i ciekawości czegoś nowego niż do grania, chyba że będzie to grać lepiej niż przypuszczam po poprzednich konstrukcjach.

Więc jak widać, chętni na poszerzenie wiedzy w nowych tematach, czy to dipoli, czy hornów są - tylko kogoś, kto ma wiedzę i pociągnąć jak PM temat o TL, nie widać na razie...
                    W końcu mało kto chce brnąć w to sam, i jeszcze po omacku.

Skomentuj

A co tu dumac, jest pod reka mase softu symulujacego horny wszelkiej masci, tylko checi i dlubac! :)

Skomentuj

Czyli nie ma jednak o czym gadać bo:
                        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        A co tu dumac, jest pod reka mase softu symulujacego horny wszelkiej masci, tylko checi i dlubac!
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdzie można kupić takie nakrętki?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            Gdzie można kupić takie nakrętki?

tu obczaj albo wpisz w google nakrętki radełkowane
                            http://ipkontakt.pl/informacje/produ...cjalne?lang=pl

Skomentuj

o zamiast dyskutować o faktycznym temacie czyli konstrukcji, otrzymuje się wycieczki personalne, info że to nie ma sensu, lepiej zrobić budę CL bo jest najlepsza czy inne tego typu zniechęcacze.
                              Jak ktoś robi i nie dorabia ideologii to się nikt nikogo nie czepia .

Dla równowagi mamy PM który przy każdej nadarzającej się okazji poleca wsadzanie głośnika w TL , szerokopasmówkę , Beymę albo jakąś tubę

Skomentuj

Daruj sobie takie teksty. Ani one smieszne, ani prawdziwe.

Skomentuj

No ale jak nie dorabiać ideologii, skoro każdy słyszy inaczej i oczekuje czegoś innego interpretując to na swój własny sposób? Nawet subiektywny opis brzmienia jest ideologią nazwaną opisem brzmienia. Jest to taka sama ideologia jak wiara w Boga, czy nie wiara w niego bądź coś innego i każdy ma na ten temat własne odmienne zdanie.

Owszem, skoro ktoś prezentuje pomiar załóżmy z charką opadającą gdzie miedzy f3 ma 12db różnicy, i mówi że ma mało basu z tej konstrukcji, takie coś można w gruncie rzeczy obalić, bądź uznać, że autor cierpi na niedomiar basu, lub wiele innych czynników które mają wpływ - akustyka pomieszczenia zaklądając że pomiar był gdzie indziej itd itd. Oczywistości oczywiste, owszem, można obalać, ale czyich spostrzeżeń nie wypada, nawet jeżeli wg Ciebie są błędne. To autora problem, że myśli inaczej niż Ty.

Skomentuj

Jest to taka sama ideologia jak wiara w Boga, czy nie wiara w niego
                                    Nie ma czegoś takiego jak "nie wiara" w coś lub kogoś co z założenia jest mityczne. Ja nie muszę nikomu udowadniać, że coś nie istnieje - to ten ktoś musi pokazać odpowiednie dowody wraz z argumentami.
                                    Last edited by .3lite; 06.05.2014, 13:43.

Skomentuj

Dla równowagi mamy PM który przy każdej nadarzającej się okazji poleca wsadzanie głośnika w TL , szerokopasmówkę , Beymę albo jakąś tubę
                                      Albo niektórych co kiedyś polecali STX STX STX a teraz WAVECOR WAVECOR WAVECOR. Jak widzisz to działa w dwie strony. Jeśli ktoś posiada jakieś głośniki i uważa że grają dobrze dlaczego ma ich nie polecać ? PM poleca TLki i beymy bo je zna i lubi, Marian Ushery bo je zna i lubi.
                                      Na to wychodzi że nie można mieć własnego zdania i własnego odbioru muzyki. Komuś coś odpowiada ale na forum znajdą się tacy którzy mu to wyperswadują nawet nie słysząc konkretnych kolumn. Na forum brakuje tolerancji, kultury i szacunku. Wciąż ktoś próbuje coś komuś udowodnić że nie ma racji albo że jego "teoria" jest słuszna i " moja racja jest najmojsza" zamiast pomóc komuś udoskonalić jego nowatorskie albo odmienne od innych konstrukcje.

Skomentuj

Rfck, skonczy sie nagonka na mnie, jak przyjme jedynie sluszna droge w diyaudio. Jak bede polecal Iluminatory, Excele, Accutony w obudowie BR. Wtedy bedzie cacy, a tak to jestem bee, bo robie zupelnie cos innego. To taki nowoczesny pluralizm forumowy.

Skomentuj

Robisz w swojej wypowiedzi nacisk na głośniki czy typ obudowy? Bo coś nie mogę wyczuć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X