Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaKrytyka konstruktywna jak najbardziej a tutaj jak ktoś nie pójdzie "jedyną słuszną drogą" jest ganiany.
I później mamy powielane bzdury typu zamulające scany, pierdzące bas reflexy albo najlepsze i nienagannie brzmiące zwrotnice 1 rzędu niezależnie od zastosowanego głośnika, nawet takiego który się kompletnie do tego nie nadaje. Z pseudo argumentami nie ma nawet co nawet dyskutować, bo nie ma dostatecznie dużej ilości merytorycznych argumentów aby przekonać "wierzącego".
Cóż folklor na forum musi być. Byleby nie był to sam folklor.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Artmag Zobacz postaCiekawe co by było jakby większość bardziej zaawansowanych użytkowników na ,,urlop" poszła.
Skomentuj
-
[QUOTE=lklukasz;405924]Nie na temat...seas i morel to wysoka półka ale czy pasują do siebie?
To juz zalezy od preferencji
Ja osobiście bym ich nie połączył
Moim zdaniem to rożne charaktery grania
Łukasz nie wiem czy to jest dobre miejsce na naszą dyskusję, ewentualnie przenieś to do spamu.
Powiedz mi (napisz) ewentualnie co widział byś w tej konfiguracji (et338 / W15 cy001/L22) na wysokich lub przy tym wysokim na średnich?
Skomentuj
-
Właściwie nie wiem czego oczekiwać, jak dla mnie może być nie wydaje mi się aby było źle.
Potrzebuję drugi komplet klumn i zrobiłem zestaw na TW30 i F146 i po podłączeniu było calkiem spoko ale po około 40 godzinach pracy wysokotonówka trochę zaczęła ostro grać i jak spowrotem podłączyłem 3way pod wzmak to zrozumiałem dlaczego et338 jest cztery razy droższy od TW.
Jednak nie wiem na co zwrócić uwagę przy tym zestawie, czy problemem jest magnez na średniaku czy to kopółka jest łagodna.
A może dać W15 LY001,widziałem ostatnio niedrogo parę i może bym zaryzykował jak jeszcze jest i to coś da?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś wie co gra na wysokich w PMC TWENTY 24
Skomentuj
-
Elo, mam problem z Simsonem SR2 (rocznik 1960) otóż motorower stał długi czas nieodpalony i dwa dni temu z kumplami go odpaliliśmy (na mieszance) uprzednio czyszcząc benzyną gaźnik w środku (ekstrakcyjną) i oczyściliśmy, jak się później okazalo sprawną świecę z nagaru który powstał w silniku, problem leży w tym, że po dodaniu gazu silnik się dławi i gaśnie (po wrzuceniu na bieg tylko szarpnie kółkiem i gaśnie), próbowaliśmy różnych ustawień iglicy ale to nic nie dało, kumpel co robi z motorami itp. mówi żeby gaźnik wymienić, jednak ja przeglądając internet dowiedziałem się, że przyczyną może być syf w tłumiku, przez co gaźnik źle zasysa mieszankę paliwowo powietrzną. Próbowaliśmy uruchomić go bez filtra powietrza, efekt ten sam (filtr powietrza czysty)
Skomentuj
-
To silnik 2 suwowy . Spaliny opuszczajace komore spalania zasysaja swoja energia mieszanke z gaźnika. Zdlawiony wydech nie daje tego efektu. podobnie jest gdy odepniemy mechanicznie wydech .silnik traci moc. chyba ze ma zasys spod tloka jak silniki modelarskie ale wtedy pojawia sie wada braku stabilnej pracy na niskich obrotach.
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaseas i morel to wysoka półka ale czy pasują do siebie?
To juz zalezy od preferencji
Ja osobiście bym ich nie połączył
- - - - - aktualizacja - - - - -
Jezeli ET 338 gra podobnie do Morel supremo tylko z gorsza jakoscia to mozesz sprobkowac z NE180 badz usherem.
lklukasz, jak tam moja Vifa ?:) Sluchales ja z CSSem, Fountekiem badz czyms innym?
Skomentuj
-
Jaka ona tam twoja
Vifa robi robotę, jest to kawał świetnego glosnika
Genialny na basie i rewelacyjny na średnicy
Aktualnie gra z fountekiem i niestety rewelacji nie ma
Spodziewałem sie wiecej
Odsluchy były tez z dynaudio d28 z najwyższej serii
I z wavecorem 30 07
Dobrze jeśli nie najlepiej wypadł z dynia ale cieżko ja kupic
Wiec najprawdopodobniej zostanie wavecor
To ccsa cały czas podchodzę jak pies do jeża
Ale moze w końcu sie skuszeLast edited by lklukasz; 08.05.2014, 16:13.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Panowie,
Da radę połączyć Daytona RS150-8 z SS D2608/913000 (HDS) ? Analizowałem konstrukcje Lusztiego i on Founteka FW146 dzielił w okolichach 2000hz (z Wavecorem), Dayton i Fountek są chyba dość podobne, pytanie czy HDS zagra przy tej częstotliwoiści podziału ?
Opcjonalnie myślę o Wavecor TW30WA08.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzabij Zobacz postapytanie czy HDS zagra przy tej częstotliwoiści podziału ?
Skomentuj
Skomentuj