Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Ale polecać wszystkim na lewo i prawo Wavecory to potrafią, bo to przecież taki "fajnie grający" głośnik. (w sumie teraz nie wiadomo, czy fajnie grający czy dobrze wypadający na pomiarach... a może jest (był) polecany z innych względów)
    Słuchałes ten glosnik poza podpieciem go pod jeden kondensator ?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Na siłę ?
      To pokaż lepszy głośnik za ~120PLN ?
      Lepszy w czym?
      Na wykresach czy w dźwięku?
      Bo polecacie go a jednocześnie piszecie że dźwięk to subiektywne odczucie.
      Więc jak to jest? głośnik X możecie polecać, ale opisać dźwięk innych głośników i całych konstrukcji to już nie?

A czy to są głośniki do suba ?
      A czy my rozmawiamy tu o średnicy, o wysokich czy o basie?
      Dlaczego nie zacytowałeś "moduł basowy"?
      Bo lepiej zacytować "suba" i kłócić się że wyższe częstotliwości też wpływają na "ilość" basu?

No i dolphin i łukasz opisali co słyszeli .
      To czemu się czepiasz ?
      Rozmawiałem z Łukaszem przez telefon apropo tego AWX-a, po tej rozmowie zapragnąłem go mieć gdyż opinia była świetna.
      Po próbach z tym głośnikiem w różnych aplikacjach, okazało się że on taki fajny nie jest.
      Albo mamy inne wyobrażenie o dźwięku albo miałem w ręce nie ten głośnik.

Zacząłeś mnie "gnębić" bo robię pomiary .
      Raczej kłócić się z Tobą, i to na pewno nie ze względu że robisz pomiary.
      Proszę Was, teorie spiskowe o mojej "zazdrości" że ktoś robi pomiary a ja nie schowajcie sobie w buty :)
      Jeśli będę robił kiedyś pomiary, to też będę się kłócił jeśli będzie to konieczne.

Skomentuj

Rozmawiałem z Łukaszem przez telefon apropo tego AWX-a, po tej rozmowie zapragnąłem go mieć gdyż opinia była świetna.
        Po próbach z tym głośnikiem w różnych aplikacjach, okazało się że on taki fajny nie jest.
        Albo mamy inne wyobrażenie o dźwięku albo miałem w ręce nie ten głośnik.
        Marian to powiedz jak go zaaplikowałes aby ocenić jego mozliwosci
        Powiedz to wszystkim, zeby wiedzieli na jakiej podstawie masz taka opinie
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          Marian to powiedz jak go zaaplikowałes aby ocenić jego mozliwosci
          Powiedz to wszystkim, zeby wiedzieli na jakiej podstawie masz taka opinie
          Najpierw testowany był w obudowach zamkniętych 10L, te które dostałem od Gokara.
          Nie trzeba w cale główkować aby wiedzieć że to basem nie grało.
          Potem były próby z takim samym litrażem tyle że BR, strojenia różne.
          Potem aplikowałem w obudowę którą STX zaleca, ciut lepiej ale bez rewelacji.

Na tym mógłbym skończyć testy i wybrać razem z Gokarem obudowę która była by najbardziej "opłacalna", pod względem gabarytów i brzmienia, czyt. "ilości basu".
          Z ciekawości zaaplikowałem go do TL-ki, ciut za dużej ale z nadzieją że w końcu ten bas mnie zadziwi z tak małego głośniczka.
          Niestety, szkoda było go tylko męczyć.

Obudowy zostały takie jakie dał mi Gokar, dorobiłem tylko BR.
          Większa obudowa nie wiele dała, więc została najmniejsza z "grających".

Czy ja mam jakieś duże wymagania co do ilości basu?
          Nie, bo gdyby tak było Founteki na AS by mi nie grały, a jednak grały.

Skomentuj

Grały bo miały zwrotnice zrobiona

A jak oceniałes wysokotonowke wavecora?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Grały bo miały zwrotnice zrobiona
              Czyli uważasz że STX-owa zwrotnica jest do bani?
              Co z tego że zrobi się nową zwrotnicę, tak aby było więcej basu, skoro sam głośnik basowy na tym basie po prostu nie wyrabia?

A jak oceniałes wysokotonowke wavecora?
              Dźwiękowo za bardzo nie mogłem, bo był tylko na kondzie, i sam przecież pisałem że chciał bym kiedyś ją usłyszeć z dobrą zwrotką, bo jestem ciekaw skąd taka opinia o nim że gra tak dobrze.
              Za to wizualnie to porażka :) plastik fantastik :)

Skomentuj

Ty zdaje się miałeś Acutony?
                I co z nimi teraz się dzieje?
                I mam dalej, jest to średniak C173-6-090, którego testowałem z magnumem w zestawie dwu-drożnym. Gra piękną średnicą w CL, ale bas jest słaby, dlatego czeka na aplikację 3W z kolegą Eton'em na dole.

Na forum mamy też cenioną osobę, która posiada Cell'a, czyli C90-6-724 i ta osoba stwierdziła, że lepszej średnicy nie słyszała.

No, ale pewnie nie grają - tylko nikt o tym nie pisze.
                Last edited by .3lite; 30.04.2014, 16:05.

Skomentuj

Czyli uważasz że STX-owa zwrotnica jest do bani?
                  juz rozmawialismy kiedys o tym... pamietasz?

Dźwiękowo za bardzo nie mogłem, bo był tylko na kondzie, i sam przecież pisałem że chciał bym kiedyś ją usłyszeć z dobrą zwrotką, bo jestem ciekaw skąd taka opinia o nim że gra tak dobrze.
                  Za to wizualnie to porażka plastik fantastik
                  robie awx15 i wavecora
                  mam wszystko aby zlozyc te monitory
                  gotowy mdf z kołkami ciety na cnc, glosniki... wszystko
                  tylko czasu brak

jak skoncze... mam nadzije, ze max 2 miesiace to zapraszam cie na odsluch
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                    Gra piękną średnicą w CL, ale bas jest słaby, dlatego czeka na aplikację 3W z kolegą Eton'em na dole.
                    Na forum mamy też cenioną osobę, która posiada Cell'a, czyli C90-6-724 i ta osoba stwierdziła, że lepszej średnicy nie słyszała.
                    A no tak, zapomniałem - przecież na AS je słyszałeś w jakiejś mitycznej aplikacji
                    Czyli co? grają?
                    Słyszałem taką opinię na AS że owszem, grają ale nie są warte tych pieniędzy jakie trzeba za nie wyłożyć?
                    A skoro komuś nie grały na AS, to waszym zdaniem była skopana zwrotnica.
                    Mi nie grały Illuminatory - wasz werdykt, skopana zwrotnica
                    Acutony mi też nie grały - i tu również werdykt skopana zwrotnica.

Dlaczego jeszcze nie macie firm które robią kolumny najlepsze na świecie? :)
                    Skoro wiecie jakie głośniki grają najlepiej, jak zrobić najlepszą zwrotnicę, to przecież będzie bardzo proste.

robie awx15 i wavecora...
                    jak skoncze... mam nadzije, ze max 2 miesiace to zapraszam cie na odsluch
                    Chciałem dać na forumowy projekt 8935a do połączenia z Wavecorem, nikt nie chciał się zająć zwrotnicą.
                    A mógłby z tego wyjść fajny, ciepło grają cy tani projekt.

Co do zaproszenia to nie wiem czy skorzystam, w sensie czy będę miał czas, pieniądze i wenę aby przyjechać.
                    Ale na AS do pokoju mógłbyś zabrać... tylko czy w tym roku ludzie będą chcieli dzielić pokój z marianem, pieniaczem forumowym?
                    Do czasu AS może i ja sam coś zrobię, będzie można porównać.

Skomentuj

Czyli co? grają?
                      Grają.

Słyszałem taką opinię na AS że owszem, grają ale nie są warte tych pieniędzy jakie trzeba za nie wyłożyć?
                      Każdy ma prawo do swojej opinii :)

A skoro komuś nie grały na AS, to waszym zdaniem była skopana zwrotnica.
                      Jak coś nie jest moją aplikacją to nigdy nie wykluczam tej możliwości, tym bardziej, że do cholery - mam te głośniki!

Dlaczego jeszcze nie macie firm które robią kolumny najlepsze na świecie?
                      Pomijając już fakt, że jest to czyste hobby to mam firmę w innej dziedzinie, i dobrze zarabiam :)

Skomentuj

Chciałem dać na forumowy projekt 8935a do połączenia z Wavecorem, nikt nie chciał się zająć zwrotnicą.
                        A mógłby z tego wyjść fajny, ciepło grają cy tani projekt.
                        ja mam oba te glosniki
                        bedzie czas to sie tym zajme

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mi nie grały Illuminatory - wasz werdykt, skopana zwrotnica
                        Acutony mi też nie grały - i tu również werdykt skopana zwrotnica.
                        oba te glosniki sa swietne

bardzo podobalo mi sie granie tych bialych monitorow na 15 ilu i wstedze mundorfa z mb z tylu
                        a redwine od akkusa to klasa sama w sobie
                        najlepiej grajace kolumny na as chyba od 2 lat!
                        Last edited by lklukasz; 30.04.2014, 18:27.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A tak zmieniajac temat, sa tu jacys wedkarze? :) dwie gruntowki mam to "oddania" :P

Skomentuj

Ja dwa razy w roku jeżdżę na dorsze.. ale raczej na żołądkówkę..

Skomentuj

a moze zorganizujemy jakiegos spota warszawskiego
                              mozna byc sie gdziez zlapac i pogadac
                              temin gdzies pod koniec maja
                              co wy na to?

zainteresowani proszeni sa o klikniecie "dziekuje"
                              założe odpowiedni temat
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Organizuj Panie Moderze pomogę jak trzeba i na ile będę mógł.

Skomentuj

Oczywiście na Warszawskim każdy bedzie mile widziany.

Mam nadzieję że poprzesz mnie panie rezyseze

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                    Chcesz dwie osiemnastki to rob 2,5way bo jak kolega juz napisal 3way na 18tce to co najmniej kiepski pomysl/glupi;-)
                                    Aha, no ciekawe... http://www.pmc-speakers.com/products...wenty/twenty26

Skomentuj

Ty już dwa komplety kolumn tego producenta zachwalales
                                      Jednych był odsluch w gdańskim salonie na ktory pojechałem az do Dolpfina
                                      Kolejne to małe monitorki na as
                                      Oba to kupsko
                                      Wiec ten przykład dla mnie jest idealny
                                      Oba nie grały... te sa na wyższym poziomie? :)

W przypadku 2,5 drogi oba Woofery nakładają sie pasmem w niskich rejestrach
                                      Wiec co zyskujemy?

Nie wiem jak zachowają sie rożne głośniki grające w tym samym paśmie
                                      Jak bedzie wyglądać faza
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dan a "dziekuje" gdzie?

Ty lepiej sprzątaj juz garaż i zamiataj podwórko
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A to ktos Ci je kaze kupowac? Na AS 99% sprzetu gralo jak kupsko i co z tego?

W przypadku 2,5 drogi oba Woofery nakładają sie pasmem w niskich rejestrach
                                          Wiec co zyskujemy?
                                          Wyzsza efektywnosc?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X