Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNa siłę ?
To pokaż lepszy głośnik za ~120PLN ?
Na wykresach czy w dźwięku?
Bo polecacie go a jednocześnie piszecie że dźwięk to subiektywne odczucie.
Więc jak to jest? głośnik X możecie polecać, ale opisać dźwięk innych głośników i całych konstrukcji to już nie?
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaA czy to są głośniki do suba ?
Dlaczego nie zacytowałeś "moduł basowy"?
Bo lepiej zacytować "suba" i kłócić się że wyższe częstotliwości też wpływają na "ilość" basu?
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo i dolphin i łukasz opisali co słyszeli .
To czemu się czepiasz ?
Po próbach z tym głośnikiem w różnych aplikacjach, okazało się że on taki fajny nie jest.
Albo mamy inne wyobrażenie o dźwięku albo miałem w ręce nie ten głośnik.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaZacząłeś mnie "gnębić" bo robię pomiary .
Proszę Was, teorie spiskowe o mojej "zazdrości" że ktoś robi pomiary a ja nie schowajcie sobie w buty :)
Jeśli będę robił kiedyś pomiary, to też będę się kłócił jeśli będzie to konieczne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaRozmawiałem z Łukaszem przez telefon apropo tego AWX-a, po tej rozmowie zapragnąłem go mieć gdyż opinia była świetna.
Po próbach z tym głośnikiem w różnych aplikacjach, okazało się że on taki fajny nie jest.
Albo mamy inne wyobrażenie o dźwięku albo miałem w ręce nie ten głośnik.
Powiedz to wszystkim, zeby wiedzieli na jakiej podstawie masz taka opinieJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaMarian to powiedz jak go zaaplikowałes aby ocenić jego mozliwosci
Powiedz to wszystkim, zeby wiedzieli na jakiej podstawie masz taka opinie
Nie trzeba w cale główkować aby wiedzieć że to basem nie grało.
Potem były próby z takim samym litrażem tyle że BR, strojenia różne.
Potem aplikowałem w obudowę którą STX zaleca, ciut lepiej ale bez rewelacji.
Na tym mógłbym skończyć testy i wybrać razem z Gokarem obudowę która była by najbardziej "opłacalna", pod względem gabarytów i brzmienia, czyt. "ilości basu".
Z ciekawości zaaplikowałem go do TL-ki, ciut za dużej ale z nadzieją że w końcu ten bas mnie zadziwi z tak małego głośniczka.
Niestety, szkoda było go tylko męczyć.
Obudowy zostały takie jakie dał mi Gokar, dorobiłem tylko BR.
Większa obudowa nie wiele dała, więc została najmniejsza z "grających".
Czy ja mam jakieś duże wymagania co do ilości basu?
Nie, bo gdyby tak było Founteki na AS by mi nie grały, a jednak grały.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaGrały bo miały zwrotnice zrobiona
Co z tego że zrobi się nową zwrotnicę, tak aby było więcej basu, skoro sam głośnik basowy na tym basie po prostu nie wyrabia?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaA jak oceniałes wysokotonowke wavecora?
Za to wizualnie to porażka :) plastik fantastik :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTy zdaje się miałeś Acutony?
I co z nimi teraz się dzieje?
Na forum mamy też cenioną osobę, która posiada Cell'a, czyli C90-6-724 i ta osoba stwierdziła, że lepszej średnicy nie słyszała.
No, ale pewnie nie grają - tylko nikt o tym nie pisze.Last edited by .3lite; 30.04.2014, 16:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaCzyli uważasz że STX-owa zwrotnica jest do bani?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaDźwiękowo za bardzo nie mogłem, bo był tylko na kondzie, i sam przecież pisałem że chciał bym kiedyś ją usłyszeć z dobrą zwrotką, bo jestem ciekaw skąd taka opinia o nim że gra tak dobrze.
Za to wizualnie to porażka plastik fantastik
mam wszystko aby zlozyc te monitory
gotowy mdf z kołkami ciety na cnc, glosniki... wszystko
tylko czasu brak
jak skoncze... mam nadzije, ze max 2 miesiace to zapraszam cie na odsluchJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaGra piękną średnicą w CL, ale bas jest słaby, dlatego czeka na aplikację 3W z kolegą Eton'em na dole.Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaNa forum mamy też cenioną osobę, która posiada Cell'a, czyli C90-6-724 i ta osoba stwierdziła, że lepszej średnicy nie słyszała.Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaA no tak, zapomniałem - przecież na AS je słyszałeś w jakiejś mitycznej aplikacji
Słyszałem taką opinię na AS że owszem, grają ale nie są warte tych pieniędzy jakie trzeba za nie wyłożyć?
A skoro komuś nie grały na AS, to waszym zdaniem była skopana zwrotnica.
Mi nie grały Illuminatory - wasz werdykt, skopana zwrotnica
Acutony mi też nie grały - i tu również werdykt skopana zwrotnica.
Dlaczego jeszcze nie macie firm które robią kolumny najlepsze na świecie? :)
Skoro wiecie jakie głośniki grają najlepiej, jak zrobić najlepszą zwrotnicę, to przecież będzie bardzo proste.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postarobie awx15 i wavecora...
jak skoncze... mam nadzije, ze max 2 miesiace to zapraszam cie na odsluch
A mógłby z tego wyjść fajny, ciepło grają cy tani projekt.
Co do zaproszenia to nie wiem czy skorzystam, w sensie czy będę miał czas, pieniądze i wenę aby przyjechać.
Ale na AS do pokoju mógłbyś zabrać... tylko czy w tym roku ludzie będą chcieli dzielić pokój z marianem, pieniaczem forumowym?
Do czasu AS może i ja sam coś zrobię, będzie można porównać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaCzyli co? grają?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSłyszałem taką opinię na AS że owszem, grają ale nie są warte tych pieniędzy jakie trzeba za nie wyłożyć?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA skoro komuś nie grały na AS, to waszym zdaniem była skopana zwrotnica.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaDlaczego jeszcze nie macie firm które robią kolumny najlepsze na świecie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaChciałem dać na forumowy projekt 8935a do połączenia z Wavecorem, nikt nie chciał się zająć zwrotnicą.
A mógłby z tego wyjść fajny, ciepło grają cy tani projekt.
bedzie czas to sie tym zajme
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMi nie grały Illuminatory - wasz werdykt, skopana zwrotnica
Acutony mi też nie grały - i tu również werdykt skopana zwrotnica.
bardzo podobalo mi sie granie tych bialych monitorow na 15 ilu i wstedze mundorfa z mb z tylu
a redwine od akkusa to klasa sama w sobie
najlepiej grajace kolumny na as chyba od 2 lat!Last edited by lklukasz; 30.04.2014, 18:27.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaChcesz dwie osiemnastki to rob 2,5way bo jak kolega juz napisal 3way na 18tce to co najmniej kiepski pomysl/glupi;-)
Skomentuj
-
Ty już dwa komplety kolumn tego producenta zachwalales
Jednych był odsluch w gdańskim salonie na ktory pojechałem az do Dolpfina
Kolejne to małe monitorki na as
Oba to kupsko
Wiec ten przykład dla mnie jest idealny
Oba nie grały... te sa na wyższym poziomie? :)
W przypadku 2,5 drogi oba Woofery nakładają sie pasmem w niskich rejestrach
Wiec co zyskujemy?
Nie wiem jak zachowają sie rożne głośniki grające w tym samym paśmie
Jak bedzie wyglądać fazaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
A to ktos Ci je kaze kupowac? Na AS 99% sprzetu gralo jak kupsko i co z tego?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaW przypadku 2,5 drogi oba Woofery nakładają sie pasmem w niskich rejestrach
Wiec co zyskujemy?
Skomentuj
Skomentuj