Ale ja Ci wierzę, nawet to napisałem - zapytałeś mnie o to w temacie "budowanie na ekranie".
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Panele i inne wytłumiacze oczywiście działają bo takie są prawa fizyki. Jednak jest pewna różnica miedzy dedykowanym panelem a kwiatkiem człowiekiem czy dywanem. Dedykowane panele w swoim założeniu powinny być skuteczniejsze, obejmować szersze pasmo i z większa skutecznością oraz co najważniejsze w kontrolowany sposób. Stawiając kwiatka wiemy, ze coś zmieni ale nie wiemy co zmieni. Wieszając profesjonalny panel wiemy, że w zakresie od A do Z mamy jakąś tłumienność fal.
Problemem paneli jest to, że na pewno trzeba ich dać dużo żeby poprawa była wyraźna. Jeden panel niewiele zmieni. I tu może być haczyk, ludzie kupią 1-2 małe panele za zylion zł i oczekują rewolucji a jej nie ma. Rewolucja jest jak się kupi 10 albo 20.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPM daj marianowi myślec, ze wymyślił proch
Nie psuj mu tego
Przecież wiesz że nie.
Zrobiłem coś co działa.
Jak będę miał sprzęt pomiarowy to i pomiary będą.
Może to was coś boli? :)
Skomentuj
-
Co poniektórym tutaj sugeruje ten produkt http://allegro.pl/ludzie-ci-zazdrosz...082420185.html
nie trzeba recepty
peace!
Skomentuj
-
Dzisiaj mialem farta. Chcialem zaczac budowac wzmaka przed swietami. Dzisiaj robiac porzadki poszedlem wyrzucic smieci a tutaj na workach:
Kaseciaka nawet nie sprawdzalem bo pojdzie na obudowe dla wzmaka wiec go odrazu rozbebeszylem ale CD'ka sprawdzilem i dzialaNad jego wykorzystaniem sie zastanowie
Teraz z pewnoscia bede czesciej smieci wynosil. Kto wie moze jakis Marantz sie trafi.... ;D
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPanele i inne wytłumiacze oczywiście działają bo takie są prawa fizyki. Jednak jest pewna różnica miedzy dedykowanym panelem a kwiatkiem człowiekiem czy dywanem. Dedykowane panele w swoim założeniu powinny być skuteczniejsze, obejmować szersze pasmo i z większa skutecznością oraz co najważniejsze w kontrolowany sposób. Stawiając kwiatka wiemy, ze coś zmieni ale nie wiemy co zmieni. Wieszając profesjonalny panel wiemy, że w zakresie od A do Z mamy jakąś tłumienność fal.
Problemem paneli jest to, że na pewno trzeba ich dać dużo żeby poprawa była wyraźna. Jeden panel niewiele zmieni. I tu może być haczyk, ludzie kupią 1-2 małe panele za zylion zł i oczekują rewolucji a jej nie ma. Rewolucja jest jak się kupi 10 albo 20.
Niestety ten temat jest bardzo rozlegly i skomplikowany, przez co nie da sie do niego podejsc ogolnikowo, a juz napewno nie tak, ze zawiesze sobie jakis panelik tu, jakis tam i bedzie super. Nie, wcale nie musi byc super.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaTeraz z pewnoscia bede czesciej smieci wynosil. Kto wie moze jakis Marantz sie trafi.... ;D
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaJa tydzien temu podczas spaceru z psem trafilem na sasiada dwie ulice dalej, ktory opróżniał piwnicę i przynioslem kompa core2duo, 2gb ram, dysk 250,tuner tv,czytniki kart, stacja dokujaca hdd. W środku i z zewnątrz jak nówka/ prawie zero kurzu. Wystarczyło wgrac nową winde i po paru dniach jak zaczal sie wylaczac wystarczylo wymienic zasilacz na inny( ktorych mam pełno). I tak za darmo żona ma kolejnego kompa :)
Inny przykład to znaleziony przeze mnie aparat Nikon Coolpix w pokrowcu, zadbany itd. Nie było w środku baterii, dlatego ktoś wyrzucił. A najlepsze było jak szedłem w śniegu i padłem nagle na glebę, pod śniegiem leżał całkiem ładny w pełni sprawny rower MTB z kierownicą skręconą wzdłuż (dlatego kierownica nie wystawała z pod śniegu). Później ujeżdżałem go do bólu pół roku i sam porzuciłem na przystanku w jednym z Norweskich miast :)Last edited by Sunny; 17.04.2014, 20:25.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sunny Zobacz postaNormalka w Skandynawii. Mieszkając w Norwegii trafiłem np. na nową ofoliowaną pralkę Samsung, jeszcze dokumentacja była (wtedy kosztowała 4500 NOK). Na folii było napisane markerem (w Języku Norweskim) - uszkodzona. Przywiozłem do domu bo aż żal było nie brać nowej pralki z tzw wystawki a być może naprawa byłaby nie duża. Okazało się, że uszkodzenie polegało na braku węża odprowadzającego wodę.
Inny przykład to znaleziony przeze mnie aparat Nikon Coolpix w pokrowcu, zadbany itd. Nie było w środku baterii, dlatego ktoś wyrzucił. A najlepsze było jak szedłem w śniegu i padłem nagle na glebę, pod śniegiem leżał całkiem ładny w pełni sprawny rower MTB z kierownicą skręconą wzdłuż (dlatego kierownica nie wystawała z pod śniegu). Później ujeżdżałem go do bólu pół roku i sam porzuciłem na przystanku w jednym z Norweskich miast :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNieprawde pan piszesz. To jaka adaptacja jest konieczna zalezy od pomiarow pomieszczenia, ustalenie problemu i jego eliminacja. Nie oznacza to od razu duzej ilosci paneli, to jest wlasnie mit.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTo powieś sobie 1 panel i się ciesz. Na pewno zrobi TAAAAKĄ różnie.
Skomentuj
Skomentuj