Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale ja Ci wierzę, nawet to napisałem - zapytałeś mnie o to w temacie "budowanie na ekranie".

Skomentuj

Marian, nawet kwiatek dziala jak panel, cokolwiek zwiesi sie na sciane, bedzie jakos wplywac na akustyke. Pytanie tylko co powiesic i gdzie, zeby gralo lepiej, a nie po prostu inaczej, bo inaczej nie znaczy lepiej.

Skomentuj

PM daj marianowi myślec, ze wymyślił proch
        Nie psuj mu tego
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panele i inne wytłumiacze oczywiście działają bo takie są prawa fizyki. Jednak jest pewna różnica miedzy dedykowanym panelem a kwiatkiem człowiekiem czy dywanem. Dedykowane panele w swoim założeniu powinny być skuteczniejsze, obejmować szersze pasmo i z większa skutecznością oraz co najważniejsze w kontrolowany sposób. Stawiając kwiatka wiemy, ze coś zmieni ale nie wiemy co zmieni. Wieszając profesjonalny panel wiemy, że w zakresie od A do Z mamy jakąś tłumienność fal.

Problemem paneli jest to, że na pewno trzeba ich dać dużo żeby poprawa była wyraźna. Jeden panel niewiele zmieni. I tu może być haczyk, ludzie kupią 1-2 małe panele za zylion zł i oczekują rewolucji a jej nie ma. Rewolucja jest jak się kupi 10 albo 20.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            PM daj marianowi myślec, ze wymyślił proch
            Nie psuj mu tego
            Czy ja tak myślę?
            Przecież wiesz że nie.

Zrobiłem coś co działa.
            Jak będę miał sprzęt pomiarowy to i pomiary będą.

Może to was coś boli? :)

Skomentuj

Co poniektórym tutaj sugeruje ten produkt http://allegro.pl/ludzie-ci-zazdrosz...082420185.html

nie trzeba recepty

peace!

Skomentuj

Dzisiaj mialem farta. Chcialem zaczac budowac wzmaka przed swietami. Dzisiaj robiac porzadki poszedlem wyrzucic smieci a tutaj na workach:

Kaseciaka nawet nie sprawdzalem bo pojdzie na obudowe dla wzmaka wiec go odrazu rozbebeszylem ale CD'ka sprawdzilem i dziala Nad jego wykorzystaniem sie zastanowie Teraz z pewnoscia bede czesciej smieci wynosil. Kto wie moze jakis Marantz sie trafi.... ;D

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  Panele i inne wytłumiacze oczywiście działają bo takie są prawa fizyki. Jednak jest pewna różnica miedzy dedykowanym panelem a kwiatkiem człowiekiem czy dywanem. Dedykowane panele w swoim założeniu powinny być skuteczniejsze, obejmować szersze pasmo i z większa skutecznością oraz co najważniejsze w kontrolowany sposób. Stawiając kwiatka wiemy, ze coś zmieni ale nie wiemy co zmieni. Wieszając profesjonalny panel wiemy, że w zakresie od A do Z mamy jakąś tłumienność fal.

Problemem paneli jest to, że na pewno trzeba ich dać dużo żeby poprawa była wyraźna. Jeden panel niewiele zmieni. I tu może być haczyk, ludzie kupią 1-2 małe panele za zylion zł i oczekują rewolucji a jej nie ma. Rewolucja jest jak się kupi 10 albo 20.
                  Nieprawde pan piszesz. To jaka adaptacja jest konieczna zalezy od pomiarow pomieszczenia, ustalenie problemu i jego eliminacja. Nie oznacza to od razu duzej ilosci paneli, to jest wlasnie mit. Najczesciej popelnianym bledem jest przetlumienie pomieszczenia zbyt duza iloscia paneli pochlaniajacych. Inaczej podchodzimy do adaptacji studia nagraniowego, a inaczej wlasnego pokoju, w ktorym sluchamy.
                  Niestety ten temat jest bardzo rozlegly i skomplikowany, przez co nie da sie do niego podejsc ogolnikowo, a juz napewno nie tak, ze zawiesze sobie jakis panelik tu, jakis tam i bedzie super. Nie, wcale nie musi byc super.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                    Teraz z pewnoscia bede czesciej smieci wynosil. Kto wie moze jakis Marantz sie trafi.... ;D
                    Ja tydzien temu podczas spaceru z psem trafilem na sasiada dwie ulice dalej, ktory opróżniał piwnicę i przynioslem kompa core2duo, 2gb ram, dysk 250,tuner tv,czytniki kart, stacja dokujaca hdd. W środku i z zewnątrz jak nówka/ prawie zero kurzu. Wystarczyło wgrac nową winde i po paru dniach jak zaczal sie wylaczac wystarczylo wymienic zasilacz na inny( ktorych mam pełno). I tak za darmo żona ma kolejnego kompa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                      Ja tydzien temu podczas spaceru z psem trafilem na sasiada dwie ulice dalej, ktory opróżniał piwnicę i przynioslem kompa core2duo, 2gb ram, dysk 250,tuner tv,czytniki kart, stacja dokujaca hdd. W środku i z zewnątrz jak nówka/ prawie zero kurzu. Wystarczyło wgrac nową winde i po paru dniach jak zaczal sie wylaczac wystarczylo wymienic zasilacz na inny( ktorych mam pełno). I tak za darmo żona ma kolejnego kompa :)
                      Normalka w Skandynawii. Mieszkając w Norwegii trafiłem np. na nową ofoliowaną pralkę Samsung, jeszcze dokumentacja była (wtedy kosztowała 4500 NOK). Na folii było napisane markerem (w Języku Norweskim) - uszkodzona. Przywiozłem do domu bo aż żal było nie brać nowej pralki z tzw wystawki a być może naprawa byłaby nie duża. Okazało się, że uszkodzenie polegało na braku węża odprowadzającego wodę.

Inny przykład to znaleziony przeze mnie aparat Nikon Coolpix w pokrowcu, zadbany itd. Nie było w środku baterii, dlatego ktoś wyrzucił. A najlepsze było jak szedłem w śniegu i padłem nagle na glebę, pod śniegiem leżał całkiem ładny w pełni sprawny rower MTB z kierownicą skręconą wzdłuż (dlatego kierownica nie wystawała z pod śniegu). Później ujeżdżałem go do bólu pół roku i sam porzuciłem na przystanku w jednym z Norweskich miast :)
                      Last edited by Sunny; 17.04.2014, 20:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                        Normalka w Skandynawii. Mieszkając w Norwegii trafiłem np. na nową ofoliowaną pralkę Samsung, jeszcze dokumentacja była (wtedy kosztowała 4500 NOK). Na folii było napisane markerem (w Języku Norweskim) - uszkodzona. Przywiozłem do domu bo aż żal było nie brać nowej pralki z tzw wystawki a być może naprawa byłaby nie duża. Okazało się, że uszkodzenie polegało na braku węża odprowadzającego wodę.

Inny przykład to znaleziony przeze mnie aparat Nikon Coolpix w pokrowcu, zadbany itd. Nie było w środku baterii, dlatego ktoś wyrzucił. A najlepsze było jak szedłem w śniegu i padłem nagle na glebę, pod śniegiem leżał całkiem ładny w pełni sprawny rower MTB z kierownicą skręconą wzdłuż (dlatego kierownica nie wystawała z pod śniegu). Później ujeżdżałem go do bólu pół roku i sam porzuciłem na przystanku w jednym z Norweskich miast :)
                        A podobno kryzys jest ...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Nieprawde pan piszesz. To jaka adaptacja jest konieczna zalezy od pomiarow pomieszczenia, ustalenie problemu i jego eliminacja. Nie oznacza to od razu duzej ilosci paneli, to jest wlasnie mit.
                          To powieś sobie 1 panel i się ciesz. Na pewno zrobi TAAAAKĄ różnie.

Skomentuj

Dajcie się chłopakowi cieszyć..
                            niech sobie nawet baranki z masła wycina co wam do tego zawistniki ...tak przed świętami...

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                              To powieś sobie 1 panel i się ciesz. Na pewno zrobi TAAAAKĄ różnie.
                              Nie napisalem, ze wystarczy jeden panel. Ale sa przypadki, w ktorych jeden lub dwa rezonatory dzialaja lepiej niz kilka paneli szerokopasmowych. Moze sie tym obwiesic do okola, a i tak nie beda one dzialac tak jak odpowiedni ustroj akustyczny. Kazde pomieszczenie jest inne i nalezy dzialac w indywidualnie, a nie na zasadzie walimy kilkanascie paneli i musi byc super.

Skomentuj

Pytanie:

-czy oba głośniki, niskotonowy i średniotonowy 15 AWX wyglądają tak samo?
                                -czy mają takie same konektorki do przylutowania kabla?

Skomentuj

Witam.
                                  Życzę wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt.
                                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Wszyscy sobie pożyczają a co jak kto inny nie odda ?

To ja też pożyczam Wszystkim Najlepszego !

Skomentuj

U mnie właśnie przeszła burza... w sumie lepiej niż śnieg.

Skomentuj

U nasz pada cały dzien :(
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A u nas cały dzień słońce z okazjonalnymi chmurami i 20 stopni, ale wiatr skutecznie odczuwalną temperaturę obniża do około 15.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X