Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Po prostu daje sobie spokój.
    Czytając nie których tutaj właśnie mam taką refleksję, że może lepiej dać sobie spokój .
    marianie straszysz tymi pomiarami już chyba z rok i jakoś nie możesz się za nie zabrać.
    Boli Cię, że ludzie idą do przodu a Ty stoisz w miejscu ?

Widać że wiele osób zabrało się za pomiary i coś tam robi .
    Ty jedynie marudzisz .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      marianie straszysz tymi pomiarami już chyba z rok i jakoś nie możesz się za nie zabrać.

Widać że wiele osób zabrało się za pomiary i coś tam robi .
      Ty jedynie marudzisz .
      Wkładka, rurka i przewód to parę groszy. Programy są za darmo i chyba dużo w tym zabawy i fan. Oczywiście też uważam że, ostatecznie dźwięk i zadowolenie z odsłuchu świadczy o jakości pracy ale w tej pracy trzeba sobie jakoś pomóc tym bardziej że to nic nie kosztuje.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Od dłuższego czasu na tym forum "rządzą" wykresy, kto ich nie robi ten jest zielony, a nawet głuchy (czyt. wyżej).
      -zrobisz skosy, nie zagra
      -nie zrobisz, też nie zagra
      -Illuminatory grają
      -Revelatory już nie grają
      -Acutony? choć nie grają nikt ci tego nie powie, bo są drogie i grać muszą, jak je masz jesteś cool
      Chyba to nie to forum Marianku :-)

Skomentuj

wurth też ma świetny klej. Płyny metal:)

Skomentuj

Może to aktualnie nie jest moim priorytetem?

W miejscu z czym? z pomiarami?
          Równie dobrze mogę napisać że Ty stoisz w miejscu ze stolarką.
          Ani Ty ani ja nie jesteśmy idealni.

Skomentuj

-Illuminatory grają
            -Revelatory już nie grają
            -Acutony? choć nie grają nikt ci tego nie powie, bo są drogie i grać muszą, jak je masz jesteś cool
            A tak z ciekawości, aplikowałeś kiedyś Illuminatory lub Accutony czy jest to po prostu opinia z tzw. "dupy"? A no tak, zapomniałem - przecież na AS je słyszałeś w jakiejś mitycznej aplikacji, teraz ta opinia ma niesamowity sens.

Skomentuj

marian, zluzuj z tonu, bo pisząc o układzie pomiarowym tylko siebie pogrążasz... 20zł na mikrofon i układ do pomiaru impedancji to nie majątek, PRAWDA?

EDIT:
              coś czuje, że jeśli dalej byłbyś modem, niektóre z postów w tym temacie, zostały by "przepisane"... tak dla zasady... :)
              Last edited by Hermes; 29.04.2014, 23:34.
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Niestety ale Panowie powyżej trochę mają rację. Od czasu kiedy Mariankowi została przywrócona możliwość pisana nadpobudliwy jest, a szkoda bo:

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                to dobrej atmosfery nie stworzy...

Skomentuj

Kupiłem poxipol, głośniki juz sklejone (wczesniej kleilem tekturke i myślę ze to zda egzamin
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

revelatory, illuminatory, accutony, wszystko gra. Trzeba je tylko dobrze zazwrotkować. Pokazał to Xavian, Akkus i wielu innych..

Skomentuj

Nawet pylon na visatonach gral, tak mlaskali w pokoju, ze bylo slychac az za sciana :)

Skomentuj

Nie od dzis wiadomo, że z dobrą zwrotką zagra nawet słaby głośnik, dobry głośnik ze skopaną zwrotką już nie bardzo.
                        Wykresy nie graja, to też wiadomo nie od dzis, ale pomiary sa niezbedne bo daja nam cenne wskazówki od czego zaczac i w jakim kierunku isc, ostatecznie i tak weryfikujemy wszystko na sluch.
                        Last edited by Bumpalump; 30.04.2014, 01:11.
                        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          jest to po prostu opinia z tzw. "dupy"?
                          Jest to opinia niektórych użytkowników tego forum, Illuminatory jedyna słuszna droga.
                          Takie zachowanie zauważam od jakiegoś czasu.

Ty zdaje się miałeś Acutony?
                          I co z nimi teraz się dzieje?

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                          marian, zluzuj z tonu
                          Sam wyluzuj.
                          Nie znasz mnie, nie wiesz co robię, co mogę a czego nie, co chcę robić a czego mi się nie chce.

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Od czasu kiedy Mariankowi...
                          Bla bla bla...
                          Od kiedy nie jestem modem inni moderzy (z jednym wyjątkiem) uczepili się mnie jak pchły.
                          I nawet wykresiki z symulacji (z dupy zresztą) wstawiają aby mi tylko coś udowodnić, a reszta modów to przyklepuje.
                          Jest to co najmniej śmieszne skoro sami piszą że tylko pomiar prawdę ci powie.

Skomentuj

Nie na temat...

Od dość niedługiego czasu
                            Forum nową ma formułę

W najmniej co trzecim temacie
                            Jedna z osób zbiera bułę

Wszyscy wiedzą kto to taki
                            Sprawa jest ogólnie znana

Czy to w nocy, czy to z rana
                            Trzeba ciągle bić mariana

Kiedyś modem go zrobiono
                            Bez pytania nas o zdanie

Teraz psy na nim wieszają
                            Ci, których wzbudzał uznanie

Wtedy żywo go bronili
                            Śląc przeciwnym upomnienia

Teraz dokładnie odwrotnie
                            Obiektem jest do gnębienia

Kiedyś mogło to być słuszne
                            Wszyscy w końcu pamiętają

Ale w tym zacietrzewieniu
                            Dawno słuszne być przestało

Skomentuj

Jest to opinia niektórych użytkowników tego forum, Illuminatory jedyna słuszna droga.
                              A twoja ushery .
                              I co z tego wynika ?

uczepili się mnie jak pchły.
                              Czy raczej Ty się czepiasz przy każdej możliwej okazji ?

I nawet wykresiki z symulacji (z dupy zresztą) wstawiają aby mi tylko coś udowodnić,
                              Co udowodnić czy ja coś pisałem ?
                              Pokazałem tą symulacje bo na odbiór basu nie wpływają wyłącznie TS i zejście .
                              Ale charakterystyka w zakresie wyższego basu i niskich średnich , zniekształcenia... . Bo w tym paśmie odtwarzane są harmoniczne basu .
                              Nawet sposób podziału z wysokimi ma wpływ na odbiór basu.
                              Ale Ty tego nie wiesz .
                              Więc co ja na to poradzę .
                              Nikt nie ma problemu z opinią kilku osób odnośnie basu z AWX tylko Ty.
                              Ty masz inną i mam ją przyjąć jako lepszą ?
                              Na jakiej podstawie ?

Z dupy ?
                              Nie mam akurat tych głosików .
                              Ale mam FW146 mam SCX-y i miałem AWX 8 cali .
                              I tak się skalda, że je mierzyłem i wiesz co ?
                              TS są takie jak podaje producent tak samo charka na basie taka jak pokazuje symulator .
                              Więc na jakiej podstawie mam wątpić w dane podane do AWX 5 i większego FW ?
                              Ty nie zmierzyłeś żadnego głośnika więc tego nie wiesz tylko snujesz domysły .

Skomentuj

Równie dobrze mogę napisać że Ty stoisz w miejscu ze stolarką.
                                Nadrabiam zaległości :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                  A twoja ushery .
                                  Ale że co moje Ushery?
                                  Że każdemu polecam Ushery bo to jedyna droga?
                                  Nawet jak ktoś ma 2 tyś. do wydania na głośniki?
                                  To że mi one się podobają nie znaczy że każdemu na siłę je wciskam, tak jak to robią (robili) tutaj niektórzy z Wavecorami.

Z dupy ?
                                  Nie mam akurat tych głosików .
                                  A ja miałem, między innymi dlatego "z dupy".

Nawet sposób podziału z wysokimi ma wpływ na odbiór basu.
                                  Ale Ty tego nie wiesz .
                                  Wiem, tyle że Ty i reszta kolegów myślicie inaczej.
                                  Zaaplikuj te głośniki w subie lub w samym module basowym, posłuchaj, zobaczysz który zagra głośniej basem (tam już Ci nie będzie wysokotonowy przeszkadzał i mieszał w ilości basu).

Nikt nie ma problemu z opinią kilku osób odnośnie basu z AWX tylko Ty.
                                  Ty masz inną i mam ją przyjąć jako lepszą ?
                                  Na jakiej podstawie ?
                                  Miałem te głośniki i porównywałem, efekt (to co słyszałem) opisałem.
                                  Nikt nie musi mi wierzyć.
                                  Skoro Twoim zdaniem symulacja jest prawdziwa, to powiedz CharLeSowi że zrobili błąd montując w nowych kolumnach dwa Ushery 8945a... przecież mogli by zamontować AWX-y, zagrało by to lepiej, głośniej na basie, a przy tym jeszcze była by węższa kolumna... no normalnie same plusy.

No ale co ja tam się znam, przecież jeszcze nie robię pomiarów.

Nadrabiam zaległości
                                  No i bardzo dobrze.
                                  A teraz pytanie: czy kiedykolwiek "gnębiłem" Cię za to że nie robisz stolarki, tak jak Wy to robicie dlatego że nie robię pomiarów?

Skomentuj

Marian powiem tak. Lepiej miec podstawy teoretyczne i nie robic pomiarów niz robic pomiary, a de facto nie wiedziec co sie mierzy. Co bys mnie nie zrozumial zle to mowie ogolnie nie o Tobie.
                                    Last edited by Jimy-Adi; 30.04.2014, 13:09.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                                      Nie projektuję, nie mierze, jeśli coś robię to z gotowych konstrukcji, mało osób ocenia konstrukcje pod względem brzmieniowym, a to wg mnie jest wyznacznikiem jakość cena.
                                      Dobrze by było w jednym miejscu zrobić taki mini zbiór konstrukcji i opisać pokrótce ile kosztuje wykonanie i do czego zestaw się nadaje.
                                      Dokładnie, od pewnego czasu niektóry przestali opisywać dźwięk kolumn, a przecież o dźwięk tu chodzi.
                                      Ale polecać wszystkim na lewo i prawo Wavecory to potrafią, bo to przecież taki "fajnie grający" głośnik. (w sumie teraz nie wiadomo, czy fajnie grający czy dobrze wypadający na pomiarach... a może jest (był) polecany z innych względów)

Skomentuj

Sluchalem funteka 146 w hostelu na as i mam awx 15 :-) niestety na basie funtek jest imo bardzo fajnym glosnikiem. Awx gra tylko jak na pokretlach podkrece. Mozemy domniemac, ze zla aplikacja albo litraz zly ale jak podpytalem uzytkownikow na pw to maja podobne wrazenia jak ja...

Ps. Tez widze, co watek ze posty mariana sa cytowane i prostowane. Wtf?
                                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

niektórzy z Wavecorami
                                          Na siłę ?
                                          To pokaż lepszy głośnik za ~120PLN ?
                                          Nawet nie słuchałeś tego głośnika.
                                          A przepraszam słuchałeś bez zwrotki :P
                                          Mi zarzucasz to samo .

Zaaplikuj te głośniki w subie lub w samym module basowym
                                          P??
                                          A czy to są głośniki do suba ?

Miałem te głośniki i porównywałem, efekt (to co słyszałem) opisałem.
                                          No i dolphin i łukasz opisali co słyszeli .
                                          To czemu się czepiasz ?
                                          Bo nie rozumiem :
                                          Dokładnie, od pewnego czasu niektóry przestali opisywać dźwięk kolumn, a przecież o dźwięk tu chodzi.
                                          Piszesz co słyszysz źle . Nie piszesz źle .
                                          Zdecyduj się .
                                          Po co mam pisać jak trafi się zaraz taki marian i będzie mi zarzucał :

a może jest (był) polecany z innych względów)
                                          A teraz pytanie: czy kiedykolwiek "gnębiłem"
                                          A ja Ciebie ?
                                          Zacząłeś mnie "gnębić" bo robię pomiary .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mi się dalej nie chce ciągnąć tej dyskusji mam ciekawsze rzeczy do robienia .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X