Zamieszczone przez Marios
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy forum umiera?
Collapse
X
-
No pewnie popieram w. 100% jak wyżej :) chodzi tylko o to (proszę nie brać mnie za modera z elektrody) żeby zanim założy się wątek użyć opcji szukaj.. I tyle. Uważam że w wielu przypadkach można swoje pytanie podpiąć pod istniejący temat, ciągnąć dalej i mieć fajną bazę wiedzy w jednym temacie.
Skomentuj
-
Dokładnie kolego Marios. To forum pomoglo mi już nie raz właśnie używając szukajki. Nawet ostatnio wpadlem na temat fazy w pomiarach głośników. Ale pytań nie będe zadawał tylko za pomiary się wezmę bo dużo informacji zostało w temacie podanych. Pomimo tego że jestem ,,świeżak" na forum to jestem za stworzeniem dzialłu dla początkujących.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaMacie dobry pomysł ale jak zwykle jest ale :) jak uniknąć zakladania bezsensownych postów przez nowych?.
Skomentuj
-
1. Brawo Panowie, koniec merytorycznej dyskusji, start offtopa w postaci osobistych wycieczek. Brawo.
2. Nie ma obowiązku zgadzać się z Marianem. Jest za to obowiązek zachować minimum dobrego wychowania/szacunku. Że nie szkoda Wam klawiatury na takie bzdury (też mi się rymuje)...
Czy kogoś interesuje jeszcze temat oślej łączki i ściągnięcia nowych osób na forum? Od dyskusji na temat "czy" weszliśmy w szczegóły "jak". A chyba trzeba wrócić do podstaw. Chcecie nowych, czy lepiej zmniejszyć w bardziej hermetyczne grono (ale w pamięci trzeba mieć że kto się nie rozwija ten umiera nawet jeśli o tym nie wie)
A w ogóle to żeby rozluźnić atmosferę przypominam, że jutro zaczyna się majowy weekend. Wszystkim życzę udanego i owocnie spędzonego czasu.
Skomentuj
-
Tak czytając niektóre wypowiedzi, przypomina się sytuacja gdy zamawiałem kuchnie na wymiar. Zawsze znalazła się fima która dając cenę twierdziła ze jak zrobię to taniej to będzie gniot.
Zrobiłem taniej - działa tak jak powinna, nic się nie psuje. Marża , zawiść ? Nie wnikam.
Co do samego tematu - pomysł działu dla początkujących uważam za ciekawy, tanie budżetowe konstrukcje by się przydały. No i dział giełda , gdzie wg. niektórych modów nie można umieszczać ofert komercyjnych (nie wiem do dziś dlaczego). Nikt się nie tłumaczy z swoich decyzji, choć rozmawiając z Pawłem dostałem info ze fajnie jeśli jest ktoś kto robi skrzynki dla innych.
To tyle offtopa.
Nie projektuję, nie mierze, jeśli coś robię to z gotowych konstrukcji, mało osób ocenia konstrukcje pod względem brzmieniowym, a to wg mnie jest wyznacznikiem jakość cena.
Dobrze by było w jednym miejscu zrobić taki mini zbiór konstrukcji i opisać pokrótce ile kosztuje wykonanie i do czego zestaw się nadaje.
Skomentuj
-
Co do braku ofert komercyjnych to ja się akurat zgadzam że ich nie ma. Dzięki temu to forum ma dość szczególny charakter który bardzo mi się podoba.
Podoba mi się też - choć czasem kończące się dość agresywną dyskusją - ale jednak obalające mity marketingowe, techniczno wykresowe podejście do tematu.
Jak zrobicie oślą łączkę to ja się zapnę zaraz do tematu :) Ale sprytnie trzeba wymyśleć formułę, bo się zrobi dłuuuugi wątek albo dłuuuuga lista wątków, gdzie nikt już nie będzie w stanie śledzić problemów ani wyszukać czy ktoś już podobnego nie miał.
Co do zbioru konstrukcji to już trochę jest. Ale troszkę porządku by się przydało, dorzucenie np tego miliona nowych wzmaków Borysa i Zbiga w postaci uporządkowanych projektów.
Skomentuj
-
Tanie konstrukcje to takie kiedy kupimy tanio to co chcemy mieć. Jest dużo tanich jak dla mnie konstrukcji na forum. Wystarczyłoby je podzielić przedziałami cenowymi. Jeżeli chodzi o komerchę to jest to forum DIY a nie BIY (B od Buy). Jeżeli oferta dotyczyła by elementów elektronicznych czy głośników (oczywiście taniej bo dla DIY'owców ) to czemu nie. Tylko nie zrobione przez kogoś gotowe konstrukcje w ilości ile tam sztuk. Forum ma zachęcać do robienia samemu a nie kupowania gotowych. Od tego są sklepy.Last edited by Artmag; 30.04.2014, 13:09.
Skomentuj
-
Dajcie już spokój z AWX, Wavecor i co tam jeszcze. Jeżeli kolega marian twierdzi że mu Usher gra to mu gra i tyle. Jednemu gra to innemu tamto. Jeżeli uważasz że Twoje jest dobre to pokaż to na forum. Przyjdzie ,,młody" zrobi i bedzie wiedział czy mu pasuje czy nie. Jak nie to bedzie szukał dalej. Samo przygadywanie nie przyciągnie nikogo tylko zrazi.
Skomentuj
-
Panowie, idzie długi weekend, ciepełko na dworze (w LBN jest teraz 24st :)) a wy tu jakieś teorie spiskowe ciężkiego gatunku wyciągacie
Wiosna! Normalnym, zdrowym facetom inne rzeczy w głowie niż siedzenie w piwnicy i klecenie "paczek" :)
Bardzo serdecznie Państwa pozdrawiam, bardzo serdecznie :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTemat założony dwa dni temu, blisko 2800 odsłon, 100 postów... Pomimo iż nie do końca merytorycznie, to myślę, że forum jednak nie umiera
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mglinski Zobacz postaWg mnie każdy niezależnie od ilości napisanych postów ma czasem prawo zapytać o coś głupiego... Nikt nie jest alfą i omegą w każdej dziedzinie.
Po co kolejny?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamiast siedzieć i pieprzyc głupoty wyjdźcie z domu na powietrze
Posłuchajcie jakiegos fajnego grania albo idźcie na koncert
Potem cos zbudujcie i pokażcie
Wszyscy biadolą ale żebyś cos pokaz to nie ma komu :/Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj