Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jedyna alternatywa to wybrać polityków którzy faktycznie coś zmienią bo wszelkie inicjatywy społeczne i tak trafią do śmietnika. Tak jak do śmietnika trafiły podpisy pod akcją "4x TAK" . Jak już PO dorwała się do władzy to szybko zutylizowała kilkaset tys podpisów pod własnym pomysłem, jak najszybciej trzeba było ukręcić łeb sprawie.
    O tym czy będzie jakieś referendum w danej sprawie nie mamy kompletnie wpływu, bo jak rządzący nie będą chcieli to referendum nie będzie. A jak maja chcieć jak wynik może być dla nich niekorzystny ? Dlatego zmiana ordynacji wyborczej to mrzonka, nikt tego nie zrobi bo obecna jest wygodna dla każdej partii.

Nasza demokracja jest iluzją, tak na prawdę nie mamy wpływu na nic. Za komuny też było kilka partii, wybory i co z tego jak wszyscy wiedzieli jak będzie. Teraz jest tak samo, nie ważne kto wygra, nadal będzie tak samo.
    W tej chwili 4 największe partie czyli PO, PIS, SLD i PSL to są partie socjalistyczne ! Ich program i myślenie się niczym nie różni od siebie, poza drobnymi detalami. Pierwsi to złodzieje, drudzy maja fobie smoleńską, trzeci to postkomuna z układami, a czwarta partia to mistrzowie świata nepotyzmu. Wszystkim chodzi mniej więcej o jedno, obsadzić wszystkie stołki swoimi ludźmi, wyszarpać z unii jak największą dotacje żeby pokryć wydatki i naopowiadać ludziom głupot. Jak do warszawy nie wjedzie Putin czołgami i nie robi referendum to sami się tego nie doczekamy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
      W tej chwili 4 największe partie czyli PO, PIS, SLD i PSL to są partie socjalistyczne !
      był jeden pzpr , teraz jest kilka , ryje tego samego typu , napis na korycie mało ważny.
      audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
      http://www.rane.com/note160.html
      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Ja tylko zadam jedno pytanie:

Czy jesteście gotowi aby "wyjść na ulicę" i to zmienić?
        Czy polaczkowe gadanie, jak to w Polsce jest źle, ale nic w tej sprawie nie zrobię, weźmie górę?

Jeśli Polacy nie wyjdą na ulicę to się nic nie zmieni.

Ja tylko jestem ciekaw, czy Korwina otrują, będzie miał np. wypadek samochodowy czy "sam" się powiesi.

Skomentuj

Nikt nie wyjdzie, bo rodacy to leniwe ciule, ktore duza gadaja ale malo robia, na co dali dowod przy urnach wyborczych. Kazdy narzeka, marudzi, wyklina, a do urn poszlo ledwie ponad 20% uprawionych do glosowania. Przy glosowaniu do naszego parlamentu bedzie w porywach 30%. Ja rozumiem, ze ktos moze byc zniesmaczony kazdym politykiem i nie widziec swojej opcji wyboru, w takim wypadku powinien to pokazac idac na wybory, ale oddajac niewazny glos. Gdyby do glosowania poszlo 60% polakow, z czego 25% glosow bylby niewaznych, to daloby to do myslenia politykom i innym rodakom.

Skomentuj

jeśli będzie tak jak teraz że 1 sekretarz partii ustala kto i gdzie będzie 1 na liście , czyli na pewno wejdzie , to jest pseudo demokracja , zresztą chodzi tylko o koryta.
            audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
            Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Gdyby do glosowania poszlo 60% polakow, z czego 25% glosow bylby niewaznych, to daloby to do myslenia politykom i innym rodakom.
              Tak, tak, z pewnością dało by im do myślenia... Jaka jest różnica pomiędzy niską frekwencją, a wysoką frekwencją z dużą ilością głosów nieważnych? Politykom da do myślenia - bzdura totalna.
              Poza tym co masz przeciwko mojemu krytykowaniu tego całego gówna? Gdybym się do tego nie dokładał - owszem, co mi do tego. Nie płacę na Polski Związek Hodowców Gołębi Pocztowych (no, może dostają coś z budżetu) - nie interesuje mnie, jak wydają pieniądze. Ale do ZUSu dokładam się, w dodatku przymusowo, więc tak, myślę, że jak najbardziej mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie na ten temat. A zdanie to mam jak najbardziej złe. Czy od razu mam wychodzić na ulice i robić rewolucję? Póki co nie bardzo - niedawno założyłem rodzinę, mam ciekawsze rzeczy do robienia i ważniejsze sprawy na głowie. Radzę sobie i nie jest mi źle - choć gdyby nie ZUS i kilka innych instytucji, które mi w niczym nie pomagają, a płacę im tylko za to, żeby mi przeszkadzały, było by mi kilka razy lepiej i wygodniej w życiu. A że nie chodzę głosować? No nie chodzę - nie dlatego że jestem, jak to nazwałeś "leniwym ciulem" - bo nie jestem ciulem, leniwy nie jestem tym bardziej - tylko dlatego, że mam ciekawsze rzeczy do zrobienia i uważam, że wybory w takiej formie, jak mamy teraz i wynikająca z tego polityka taka, jak mamy teraz, są pozbawiona sensu i nie dają mi, pomimo zapewnień "głównych zainteresowanych' nawet namiastki wpływu na to, kto i jak będzie wydawał moje pieniądze. Mam wybrać tego, kto ma na mnie zarobić? Mam to w dupie i wolę pozastanawiać się nad tym, jak to zrobić, żeby okradli mnie jak najmniej. Taką mamy niestety rzeczywistość. I ten kto twierdzi, że jest inaczej, że demokracja i że wybierzmy tych, którzy bla, bla, bla - jest właśnie leniwym ciulem, bo nie chce mu się głębiej zastanowić nad sprawą.

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
              to jest pseudo demokracja , zresztą chodzi tylko o koryta.
              No ba.
              Last edited by dabyl; 30.05.2014, 10:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                Ale do ZUSu dokładam się, w dodatku przymusowo, więc tak, myślę, że jak najbardziej mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie na ten temat. A zdanie to mam jak najbardziej złe.
                Widać że Dabyl niedawno założył własną dziłalność i co tydzień trzeba tysiaka zanosić

No nie chodzę - nie dlatego że jestem, jak to nazwałeś "leniwym ciulem" - bo nie jestem ciulem, leniwy nie jestem tym bardziej
                Ja też nie, zastanawiam się czasem czy to dobre podejście.

Mam to w dupie i wolę pozastanawiać się nad tym, jak to zrobić, żeby okradli mnie jak najmniej.
                Podatawa to robić rzeczy na które są w naszym kręgu wpływów, cieszyć się tym i robić jak najlepiej. Dlatego kompletną stratą czasu jest ta nasza dyskusją w którą też się niestety dałem wciągnąć...

Taką mamy niestety rzeczywistość. I ten kto twierdzi, że jest inaczej, że demokracja i że wybierzmy tych, którzy bla, bla, bla
                Sorry taki mamy klimat . Swoją drogą centralizacja jaką jest UE to trochę taka druga komuna.. jednak patrząc na to globalnie Europa musi się trzymać i działać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Widać że Dabyl niedawno założył własną dziłalność i co tydzień trzeba tysiaka zanosić
                  Jak nie dawno założył to nie wie jeszcze co to "pełny" ZUS
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

co tydzień trzeba tysiaka zanosić
                    Tysiaka jeszcze szło by przełknąć - niestety jest tego sporo więcej. Zatrudniamy pracownicę, a i specyficzna branża i więcej urzędasów doi, nie tylko ZUS. Trzeba się nagimnastykować, żeby zarobić coś dla siebie - pierwsze zarobione w miesiącu pieniądze i tak idą na urzędasów, nie ma zmiłuj, nikt nie pyta "jak idzie?" tylko bezczelnie wyciąga łapę po haracz.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Jak nie dawno założył to nie wie jeszcze co to "pełny" ZUS
                    Niestety wiem co to :bored:

Skomentuj

Widzisz Dabyl, gdyby tacy ludzie jak Ty i Ty we wlasnej osobie chodzili na wybory, to moze juz dzis nie musialbys placic tego zusu. Ale Ty zwyczajnie godzisz sie na to jak jest i nic z tym nie zrobiles zeby bylo lepiej. W polityce zawsze wybiera sie jakis kompromis, jak w kazdej dzidzinie zycia. Gorzej jak sie niczego nie wybiera i nie korzysta z prawa wyboru, ktore ktos dla Ciebie wywalczyl.

Skomentuj

Widzisz Dabyl, gdyby tacy ludzie jak Ty i Ty we wlasnej osobie chodzili na wybory, to moze juz dzis nie musialbys placic tego zusu.
                        On po prostu stara się robić rzeczy które są realne i widocznie nie wierzy że można akurat to zmienić i nie zatruwa sobie tym życia.

Co do płacenia zusu to nie spodziewałby się ze nie trzeba go będzie płacić.. chyba że zrobimy już totalny rozpiździaj ww tym kraju i anarchię.
                        W Niemczech podatki socjalne są na podobnym poziomie i stanowią procentowo bardzo zbliżone wartości. U nas jest problem z zarządzaniem tymi pieniędzmi i mentalnością polaków z założenie z "lepkimi ręcami", uśredniając sprawę. Średnia zarobów jest na poziomie 7 Euro będąc prawie najniższą w EU i 4 razy mniejsze niż w Niemczech.
                        Ceny natomiast porównywalne. Tyle w temacie.

Skomentuj

Gorzej jak sie niczego nie wybiera i nie korzysta z prawa wyboru, ktore ktos dla Ciebie wywalczyl.
                          Od momentu uzyskania prawa do głosowania chodziłem na wybory - wszystkie możliwe. Ostatnie wybory, w jakich głosowałem, były to wybory prezydenckie, w których został wybrany Lech Kaczyński. To nie jest tak, że ja to olewam "bo tak". Olewam to, bo widzę, że nie mam tutaj tak naprawdę na nic wpływu. Jestem zdegustowany sytuacją. Głosowałem różnie i na kogo bym nie oddał swojego głosu - kończy się tak samo. Później mam się czuć winny, bo jeśli oddałem głos, to "tak se wybrałem, to tak mam", a jak głosu nie oddam, to "olałeś sprawę, to teraz masz". Wybory w takiej formie, jak mamy teraz to nic innego jak wciskanie kitu ludziom, że mają na coś wpływ, a jak jest im źle, to wciskanie, że sami są sobie winni, bo przecież demokracja... niezależnie czy i na kogo głosowali, to i tak sami do siebie mogą mieć pretensje. Mydlenie oczu i plucie w twarz w najczystszej formie. Nie godzę się na to i oddawanie nieważnego głosu nic tutaj nie zmieni. Nie godzę się - po prostu mam inne, ważniejsze sprawy na głowie. Sprawy, na które, tak jak wspomniał Marios, mam jakiś wpływ i nimi właśnie się zajmuję.

A jeśli już jedziesz po emocjach i wypominasz mi, że ktoś dla mnie coś wywalczył, a ja to teraz olewam - w domyśle rozumiem, że to tak, jak bym lał na tych, którzy walczyli dla mojego dobra... Wiesz, można by pewnie wyprowadzić długą polemikę w tym temacie - ale najlepiej zapytać tych, którzy walczyli, czy walczyli dokładnie o to, co teraz mamy.

Skomentuj

ale najlepiej zapytać tych, którzy walczyli, czy walczyli dokładnie o to, co teraz mamy.
                            Lepiej nie pytać bo to oni najwięcej dostali i dostają po piź...ie :(

Skomentuj

Dabyl, kropla drazy skale. Nie wymiekaj :)

Skomentuj

tak naprawdę rządzą media , stąd wybieramy między PO i PIS , jeśli pojawi się jakiś korwin , tak zmontują że kobiety stojące z uśmiechem obok niego bez emocji przyjmują że ,,tak naprawdę lubią być gwałcone.''

I dalej będziecie chodzić na wybory i wybierać na przemian mordy które rządzą od wielu lat, przypomnijcie sobie młodą gębę tuska w ,,nocnej zmianie,, . Nic się nie zmienia oprócz wypełnienia naszych telewizorów coraz szerszymi mordami i brzuchami tych samych wieprzy.
                                Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

tak naprawdę rządzą media , stąd wybieramy między PO i PIS
                                  Tak naprawdę to obraz społeczeństwa. Informacje filtrować i interpretować po swojemu i głosować np na Korwina. Niestety większość jest pozbawiona głębszego myślenia, analizowania i bazują na wyrywkowych informacjach. Spójrz wokół siebie, staraj zrozumieć co inni mają do powiedzenie i a jak coś nie rozumiesz to pytaj używając prostego słowa "dlaczego". Po drugim pytaniu otrzymasz odpowiedź, "bo tak".. Takie jest w Polsce zapotrzebowanie na PO i PIS, na M Jak Miłosć, Barwy Szczęścia i wydział W11.

i głosować np na Korwina.
                                  a zagalopowałem się.. dobrze że ma 7% i mam nadzieje że, na tym poziomie zostanie

Skomentuj

Tak naprawdę to obraz społeczeństwa
                                    dzisiaj społeczeństwo kształtują media , wszędzie.
                                    Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Moim zdaniem niska frekwencja wyborcza świadczy o tym, że ludzie zaczynają myśleć. Porażką byłaby własnie wysoka frekwencja i wynik taki jak był, czyli większość społeczeństwa wybrała by to co mamy lub niewiele różniącą się alternatywę. Świadczyłoby to od totalnej głupocie ludzi.
                                      Ale jednak było odwrotnie, wynik niskiej frekwencji oraz z tych co zagłosowali, wysoki wynik Korwina świadczy o tym, że ludzie myślą. Jedni pomyśleli tak, że nie warto głosować na coś co można porównać do głosowania pt "czy chcesz dostać : a) bejsbolem, b) kastetem, c) kopa w zęby, d) postrzał w kolano". A drudzy, ci co zagłosowali, pomyśleli, że wśród tych "przyjemnych" opcji jest jedna alternatywna opcja niespodzianka, tylko cholera wie co jest w środku.

A co do wychodzenia na ulice to ludzie na pewno wyjdą jak im będzie naprawdę źle, być może jest to tylko kwestia czasu.

Skomentuj

Tak naprawdę to obraz społeczeństwa
                                        Po PIS-ie społeczeństwo wybrało PO, bo ci im obiecali że zlikwidują senat i obniżą podatki . Jak wygrali nie zrealizowali obietnic , i co społeczeństwu nagle spodobał się senat ? a podatki są coraz wyższe. Ci co glosują na PO to głosują przeciw PIS a nie na PO , TVN postraszył sondażami i już jeden z drugim baran wie kto ma większe szanse i głosują . No cóż, młodzi jeszcze mogą być naiwni .
                                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Nie o to mi chodziło :) tylko o to co mówią, o czym mówią, jak głeboko przestawiają swój plan i pomysł, jak reagują i na co, no i co obiecują. A społeczeństwo wierzy albo nie a to zależy jaki jest jego poziom

Ci co glosują na PO to głosują przeciw PIS a nie na PO
                                          No tu się zgodzę, napewno to duży procent.

Dziś ekipa propisowskich krzykaczy poszła na pogrzeb generała, wywiesily transparent "zimny wojtek na wyciągnięcie ręki" widać że z Lechem im się podobało. Ile to trzeba żółci mieć w sobie, ciekawe czy w kościele ich tego uczą..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X