Kupiłem Arcama AVR300. Chciałem A85 ale kosztuję o połowę więcej. Wcześnej miałem Gaiclone w wersji ultrasurowej na LM3886. W największym skrócie:
- dużo mniejsza dynamika u Arcama
- nareszcie muzyka gra!
- średnica jest normalna i nie wrzeszczy
- góra nie świdruje uszu
- okazało się że moje kolumny posiadają zupełnie nieznane mi do tej pory pokłady basu... naprawdę... jak kilka Hz w dół
- stracił troszkę na agresywności, szybkości i sprężystości, aczkolwiek jakiś straszny muł to to nie jest
- pojawiło się o niebo więcej szczegółów, niestety wszystkie błędy w skompresowanych plikach też słychać :(
- narazie przestrajam uszy, po kilku dniach podłączę GC i zobaczę
- kolumny się bardzo poprawiły tonalnie, ale to wciąż nie to, za dużo czegoś tu jest, a za mało tła, ale nowe się robią już
Generalnie bardzo na plus. No i mam tuner
- dużo mniejsza dynamika u Arcama
- nareszcie muzyka gra!
- średnica jest normalna i nie wrzeszczy
- góra nie świdruje uszu
- okazało się że moje kolumny posiadają zupełnie nieznane mi do tej pory pokłady basu... naprawdę... jak kilka Hz w dół
- stracił troszkę na agresywności, szybkości i sprężystości, aczkolwiek jakiś straszny muł to to nie jest
- pojawiło się o niebo więcej szczegółów, niestety wszystkie błędy w skompresowanych plikach też słychać :(
- narazie przestrajam uszy, po kilku dniach podłączę GC i zobaczę
- kolumny się bardzo poprawiły tonalnie, ale to wciąż nie to, za dużo czegoś tu jest, a za mało tła, ale nowe się robią już
Generalnie bardzo na plus. No i mam tuner

Skomentuj