Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pisałeś o jakości basu o jego ilości a jak napisałem, że zyskujesz tylko SPL (jednocześnie w całym paśmie, bo resztę wyrównujesz do basu), to nie potrafiłeś się do tego odnieść.

Marian, skończyłem temat. Każdy wpis na ten temat będzie kasowany, czy to będzie spam czy to będzie inny temat. Nie mam zamiaru Ci tłumaczyć jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem co wynika z braku wiedzy w temacie.

Ten jest ostatni.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Czy niektóre wpisy były dla Ciebie niewygodne?
    Tak, na pewno, udupiłeś mnie na maksa.
    Last edited by dolphin123; 14.08.2014, 17:39.

Skomentuj

Błazenada :)

Skomentuj

winisd ma wbudowany generator czestotliwosci

Skomentuj

W tym roku Śliwka wypadła jeszcze lepiej niż rok temu.

W tym roku mieliśmy system Electro Voice składający się z 18-stu sztuk http://www.electrovoice.com/product.php?id=310
          ...12-stu basów http://www.electrovoice.com/product.php?id=16
          O te 4 basy za mało aby je bardziej rozstawić, ale te 12 sztuk robiły robotę, i to taką że pod sceną przewracało flakami.
          Jako side fill Mackie fussion 3000: http://www.mackie.com/Products/fussion3000/index.html
          Waga 112kg, i weź to dźwigaj :crying: to te suby są lżejsze o 20kg.

Skomentuj

Same rogi widać.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
              Same rogi widać.
              Oj tam oj tam...

Pytanie techniczne: wiecie dlaczego suby są stawiane jak na zdjęciu powyżej? (razem jest ich 12 tak jak wspomniałem wcześniej)
              Tutaj spece od zwrotek powinni się wypowiedzieć... najlepiej dolphin :)
              Last edited by marian; 18.08.2014, 02:01.

Skomentuj

Tutaj spece od zwrotek powinni się wypowiedzieć... najlepiej dolphin
                Po co znowy tworzyć zarzewie awantury jak się uspokoiło...

Skomentuj

To jakiś quiz?
                  Co mozna wygrać :P
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Rogi na odsłuchach SQ :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Po co znowy tworzyć zarzewie awantury jak się uspokoiło...
                      Lubię się kłócić z dolphinem :)
                      No dobra, pasuje.

Co do tego ustawienia subbasów to jest to ciekawy temat.
                      Warto się tym zainteresować jeśli interesuje nas akustyka.

Last edited by marian; 18.08.2014, 10:59.

Skomentuj

Pewnie po to sie tak stawia, zeby artysta mial po czym chodzic.

Skomentuj

Co do tego ustawienia subbasów to jest to ciekawy temat.
                          Warto się tym zainteresować jeśli interesuje nas akustyka.
                          Mysle, ze mógłbyś założyć nowy ciekawy temat
                          O pro sie tu mało pisze
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Mysle, ze mógłbyś założyć nowy ciekawy temat
                            O pro sie tu mało pisze
                            Mało się pisze ponieważ to forum kładzie nacisk na HA, po prostu jest więcej ludzi których HA bardziej interesuje niż PA.
                            Nie ma sensu pisać artykułów na temat PA, lepiej przekierowywać zainteresowanych na estradowca.pl

Skomentuj

Pewnie ma to jakis zwiazek z dookólnym promieniowaniem niskich czestotliwosci ale w zasadzie mogły by byc dowolnie rozstawione, chociaz nie bo takie "srodkowe" ustawienie subbasów zapewni lepsze promieniowanie niskich czestotliwosci na boki, i zapewne jeszcze opoznienia czasowe tak aby bez wzgledu na miejsce odsluchu bas docieral w jednym czasie, a w przypadku gdy basy beda rozstawione po bokach to ten ktory stoi dalej od sluchacza bedzie docieral z pewnym opoznieniem
                              Last edited by Bumpalump; 18.08.2014, 13:28.
                              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Dokładnie chodzi o ustawienie subbasów w kardioidzie, aby na scenie było mniej basu a przed sceną było lepsze pokrycie.
                                Ustawia się wtedy basy jeden za drugim w odległości frontów 1,2 metra od siebie, tylni gra w przeciwfazie a przedni jest opóźniony o 6ms.

Skomentuj

6ms to bardzo duzo
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dwa suby rozstawione po bokach:

...dwa suby ustawione jak w opisie:

Skomentuj

Oodpowiem na każde pytanie, tylko napisz mi co znaczy wg Ciebie lepsza jakość basu i więcej basu :)

Skomentuj

Ale pytasz tak sobie, czy bijesz do tekstu "jak będzie więcej basu to będzie lepiej"?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Oodpowiem na każde pytanie
                                        Jeśli chodzi o ustawienie basów to już nie musisz.
                                        Po za tym, odpowiedź na to pytanie można znaleźć w 10sek w sieci :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Kontynuując temat http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post411967 sprzątania ciag dalszy. Dziś szef namówił mnie na opróżnianie kontenera z filmami dvd dla osób "pełnoletnich"/ czyli jakieś 10 pełnych palet ładnie zapakowanych i zafoliowanych nowych filmów . To co było lekko podniszczone szło na śmieci, więc po godzinie trochę się tego nazbierało :)

...może ktoś chętny, bo zostalo ich całkiem sporo :biggrin:...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X