I na płytkach prototypowych. To żart jakiś chyba.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Układ SMD na srebrzance przylutowany w powietrzu do pinów podstawki DIP (!?!?!)
Brak uziemienia, absurdalnie złożony zasilacz, brak ekranowania, totalna prowizorka na wyjściu słuchawkowym... można by wymieniać. Wykonanie na poziomie konstrukcji robionej na praktykach w 2 klasie technikum elektronicznego.Nie rozumiem jak można bez wstydu sprzedawać taką prowizorke ładnie upakowaną za grube pieniądze.
Jedyne co jest ok to obudowa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaUkład SMD na srebrzance przylutowany w powietrzu do pinów podstawki DIP (!?!?!)
Nie wiem czy autor tego ustrojstwa jest nie spełna rozumu czy co :glare: bo mi byłoby wstyd otworzyć i pokazać ludziom taki "hi end".DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZrobcie taki za pol ceny i sprzedawajcie. Lekka kasa czeka!
Rozumiem, że swoje projekty też tak na odwal się robisz i sprzedajesz ludziom za grube pieniądze? Z całym szacunkiem, ale skoro nie widzisz problemu, że ktoś sprzedaje projekt gimnazjalny za grube pieniądze, to najwidoczniej robisz podobnie.Last edited by .3lite; 10.10.2014, 17:25.
Skomentuj
-
Hehe, wstyd. A czy ktos kogos zmusza pod bronia do kupna tego urzadzenia? Kupujacy sluchajac dzwieku tego urzadzenia, ocenia czy jest warte tyle ile kosztuje i albo je kupi albo nie. To co jest w srodku nie ma zadnego znaczenia, a juz zupelnie nie dla kupujacego. Nie rozumiecie jednej, podstawowej zasady biznesu. Jaki towar jest najlepszy? Towar sprzedany! Skoro uwazacie ze zrobicie cos lepiej i taniej, to to robcie i sprzedawajcie. Jesli nie, to nie toczcie za kazdym razem piany, co tam jest w srodku i ile kosztowalo.
Skoro ktos to kupuje to jest tyle warte.
Skomentuj
-
Ale ja nic nie mówiłem o robieniu i sprzedawaniu tylko oceniłem jakość wykonania... że jest fatalna :unsure:
A tak, prawdą jest ze każda potwora znajdzie swojego amatoraDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA czy ktos kogos zmusza pod bronia do kupna tego urzadzenia?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaKupujacy sluchajac dzwieku tego urzadzenia, ocenia czy jest warte tyle ile kosztuje i albo je kupi albo nie.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNie rozumiecie jednej, podstawowej zasady biznesu.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSkoro uwazacie ze zrobicie cos lepiej i taniej, to to robcie i sprzedawajcie. Jesli nie, to nie toczcie za kazdym razem piany, co tam jest w srodku i ile kosztowalo.
Prawda jest taka, że nawet nie wiadomo czy te urządzenie jest stabilne. Jest całkiem możliwe, że będą występować jakieś oscylacje.Last edited by .3lite; 10.10.2014, 17:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZrobcie taki za pol ceny i sprzedawajcie. Lekka kasa czeka!
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNie rozumiecie jednej, podstawowej zasady biznesu.
Skomentuj
-
Wyrażę jedynie moje zdanie i osoby uczulone na rozbudowane wypowiedzi pisemne proszone są o nie nadwerężanie się przedzieraniem się przez tekst.
Nie trzeba też nic zwalczać ani prezentować odmiennych stanowisk.
Nie jest mi smutno czytając takie zwierzenia, bo skoro każdy kowalem swojego losu i skoro takie ma życie, na jakie zasługuje i tak się widzi i wartościuje jakie kryteria sobie wyrobił lub mu wyrobiono, to dobrze mu tak. Praw wolnego rynku nie trzeba rozumieć by zauważyć, że rynek to rynek a życie to życie i są potrzeby życiowe a pozarynkowe, dla niektórych istnieje i liczy się zabawa, frajda a nawet uwaga, tzw. potrzeby wyższe. Miewa takowe odczucia przynajmniej część populacji.
Osobiście z czegoś co lubię i robię dla zabawy nie będę robił obowiązku i pracy, bo zbyt lubię swoje zabawy, by je tracić. Zabawa i praca w początkowym okresie mogą się łączyć czy występować zamiennie, ale szybko albo zabawa dominuje, albo praca.
Pracuję, bo muszę. Bawię się, bo mogę.
W pracy czynności są określone przez potrzeby i warunki samej pracy i konieczny wynikowy zysk - robię coś, bo da się sprzedać. Praca nie wymaga zainteresowania, wyłącznie koncentracji uwagi. O zabawie decyduje wyłącznie moja przyjemność z zaangażowania i mogę ją przerwać, gdy zechcę. Zabawa wymaga zainteresowania i kończy się, gdy zaczyna się przymus.
Element frajdy nie może stanowić kryterium dobrej pracy, a zysk nie określa nasilenia przyjemności z hobby, obie aktywności mają odmienne cele i mierniki. Oba działy powinny się w życiu równoważyć stosownie do potrzeb. Oczywiście dobrze jest lubić swoją pracę i łatwiej jest opanować tajniki zawodu, który pokrywa się z naturalnymi predyspozycjami i zainteresowaniami.
Zawężanie wszelkich podejmowanych działań w życiu do zyskownych stanowi zubożenie życia, a ja nie żyję dla zysku, bo żaden zysk nie zastąpi mi życia. Leży wielu milionerów na cmentarzach. Jasne jest też, że czystą przyjemnością nie zapłacę rachunków, więc lepsza droga jest pośrednia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJaki towar jest najlepszy? Towar sprzedany!
- - - - - aktualizacja - - - - -
Comandante W: jednak są wyjątki. Sam znam dwie osoby który połączyły zabawe z praca/zarobkiem i bardzo dobrze im się wiedzie oraz nie straciły nie tym, wręcz przeciwnie.
Skomentuj
-
Mnie tylko zastanawia czy osoby, które kupują Naima i wydają ogromne pieniądze za dwa bufory + potencjometr, też sobie tak to tłumaczą
Zresztą, jak komuś naprawdę podoba się dźwięk z tego urządzenia (już nie mam tutaj zamiaru wdawać się w dyskusję) to przecież dokładny klon to kwestia półgodzinnej roboty wraz z analizą schematu z obrazków (ten układ posiada po WO na kanał i jest tak banalnie prosty, że można wywnioskować schemat z samych obrazków).Last edited by .3lite; 10.10.2014, 21:00.
Skomentuj
Skomentuj