Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ta, patrzyłem też na ten projekt Lusztiego z nimi ale przy każdej ich realizacji piszą coś o basie. Do tego w jednym z tematów też był człowiek z pytaniem "szklane czy awx?" i doradzane były AWX dlatego myślę o MX albo FX.
    La Scala mi się bardzo podoba, zwłaszcza wysoka efektywność i niskie pasmo przenoszenia wersji podłogowej tylko właśnie, czy jest do nich dostępny projekt dobrej zwrotnicy..

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/misiomor-h...iy_114915.html zapowiada sie super projekcik od Harpii i Misiomora.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        super projekcik
        Z tą wysokotonówką, czy ja wiem.
        Z wstęgą ten zestaw by miał charakter, no ale jak tutaj cena jest brana pod uwagę (patrząc na głośniki)...

Ale drugą wersję sam chciałem zrobić, tyle że na jednym średniaku (no i wstędze) :)

Ogólnie projekt jest OK, ale ja tego Seasa bym nie dawał.

No i nie wiem skąd gość wziął 830zł za wszystkie głośniki... chyba że z hurtowni.
        Ale wtedy po co to pisać skoro zwrotnica ma być dostępna.
        Ludzie się rzucą na projekt a tu się okaże że taniej niż 1500zł nie będzie (bo tyle trzeba zapłacić za komplet tych głośników).
        Last edited by marian; 03.10.2014, 21:21.

Skomentuj

mogloby powstac cos na 2x fw200 + sredni i seas 27tbfcg
          Last edited by Bumpalump; 03.10.2014, 21:20.
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
            Zastanawiam się nad MX-140/FX-300/La Scala stojące najlepiej
            ja bym sie zastanowil nad 3 drogami ravena
            SCXy graja przyzwoicie a wavecor jest bardzo dobry

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Ludzie się rzucą na projekt a tu się okaże że taniej niż 1500zł nie będzie (bo tyle trzeba zapłacić za komplet tych głośników).
              1400 bez wysylek za same glosniki, ceny z loudspeakers i audiotransducers
              Last edited by Bumpalump; 03.10.2014, 21:52.

Skomentuj

może oni liczyli sobie ceny netto ? Jeśli to będzie projekt kolumn które będą sprzedawać to głośniku kupią hurtem bezpośrednio od producenta ? za połowę ceny ?

Skomentuj

I ta cena za zwrotnice, nie wiem czy dla jaj to napsiali czy jak

Skomentuj

muszą kupować te głośniki za małą kasę bo inaczej jaki jest sens stosowania 2xFW200 skoro za tą cenę to można zastosować jeden ale lepszy jakościowo woofer. Z jednego średniaka też bym zrezygnował i dołożył do jakości basu....

Skomentuj

Do 2x nisko filtrowanych fw200 spokojnie starczylby jeden fw146, ja osobsicie lubie takie konstrukcje, jeden 8 calowy to moze byc dla niektorych za malo, poza tym rynek jest przesycony malymi klolumnami na malych glosnikach, potrzeba wlasnie potezniejszych konstrukcji, zobaczymy co z tego wyjdzie, glosniki po normalnych cenach brutto to ok 1150, zwrotnica nie powinna chyba przekroczyc 500, obudowa???

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                        1142 bez wysylek za same glosniki, ceny z loudspeakers i audiotransducers
                        Nie wiem jakie masz tam ceny, ale jeśli nawet masz zniżki to i tak za mało coś wychodzi.

Seas 159zł (AT)
                        FW146 126zł (LS)
                        FW200 170zł (LS)

Jak byś nie liczył, wychodzi 1502zł.

Skomentuj

Marian juz napsialem na AS, policzylem przypadkiem po jednym fw146

Skomentuj

starczylby jeden fw146
                            Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            Z jednego średniaka też bym zrezygnował
                            Te średniaki kupują pewnie po mniej niż 100zł, to jaki wielki skok jakościowy będzie z marnej stówki na stronę ? Pewnie żaden, a czy taki układ WTW nie daje lepszych charek kierunkowych czasem ?

Fakt dwóch basów bym nie zastosował, ale może będą kombinować z 3.5 way przez to ten wysoki koszt zwrotnicy podany ?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Nie wiem jakie masz tam ceny, ale jeśli nawet masz zniżki to i tak za mało coś wychodzi.
                              bez zniżek 1400 za ten kpl. głośników w PA ale to i tak nie 800zł :) (im chyba chodziło o jedną kolumnę - ew. taka kwota za wszytkie wychodzi jak da się tylko po jednym wooferze i midzie)

Ciekawi mnie jak te FW200 zagrają im w BR :) Ja bym chyba dał je jednak do OZ ale te 100L BR z dwoma tunelami po 10cm 'fi' całkiem dobrze się prezentują jakieś 110dB (do 30Hz) powinny wytrzymać spokojnie ale BR do tyłu bo może siać średnim pasmem (~500Hz) z takich rur.
                              Ale to tylko symulacje
                              Last edited by ir0nhide; 03.10.2014, 22:52.

Skomentuj

Ja jestem wlasnie ciekawy jak takie fw200 wypadaja z basem w malych budach OZ, niestety ich nie testowalem, a to byla tez jedna z alternatyw do moich kolumn

Skomentuj

Ja jestem wlasnie ciekawy jak takie fw200 wypadaja z basem w malych budach OZ, niestety ich nie testowalem, a to byla tez jedna z alternatyw do moich kolumn
                                  Kupię to sprawdzę i Ci dam znać Za 150zł to lepszego woofera i tak chyba nie znajdę.
                                  8 ohmowy ma Qts 0.525 (EBP 52) więc OZ raczej.

Skomentuj

Cena fw200 jest bardzo zachecajaca. Jesli tylko komus beda pasowac jego parametry to ino brac.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      ja bym sie zastanowil nad 3 drogami ravena
                                      SCXy graja przyzwoicie a wavecor jest bardzo dobry
                                      komplet głośników do ok. 1200zł, a gdzie elementy zwrotnicy których jest tam 18naście.. na pewno nie wyjdzie do 700zł na kolumnę ale dzięki za propozycję
                                      coś głośno ostatnio na temat tego projektu Ravena swoją drogą :)

Skomentuj

Chyba chodziło o ten projekt http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985

Skomentuj

Dobrze, z koniem kopać się nie będę.
                                          Heh marian "daj im siana", przecież to jacyś dziwni ludzie są, cieszą się z tego projektu jak mała z kitu :) Każda konstruktywna wypowiedź o krytycznym zabarwieniu wyzwala w nich irytacje, tak jak byś miał im zaraz zabrać ten projekt :) Jak chcą to niech wsadzają sobie nawet HOVLAND'y albo DUELUND'y do przetworników za 100 parę złotych; ich sprawa :)

Daj spokój ze swoimi uwagami, bo ludzi dzielących się swoją wiedzą na tym forum jest coraz mniej ...a to za sprawą takich jak Ty
                                          Tak jak ty byś nie dzielił się z nimi :)
                                          Dobrze, że na tym forum, są jeszcze ludzie trzeźwo myślący...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X