Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

@kapelli,

przeczytałem jeden akapit i doszedłem do wniosku, że Ci ludzie, jeśli faktycznie odczuwają takie różnice w dźwięku, wsiadając do byle jakiego auta i odpalając wbudowane tam radio zaczynają krwawić z uszu, z ust zaczyna im lecieć piana, a gałki oczne przewracają się

Skomentuj

Panowie mam pytanie do was. Czy ktoś z was ma styczność z programem GIMP ? Mam proste pytanie, ale nigdzie nie potrafię odpowiedzi znaleźć a ja z grafiką to znam się tylko przelotnie. Otóż potrzebuję wiedzieć jak skopiować element i wkleić go w równym odstępie. Dajmy na to, że mam długi budynek i jedno okno a ja chce zrobić 10 okien w równych odstępach. Zapewne jest na to sposób, którego nie znam.

A tak BTW, co Hermes przeskrobał, że ma Bana ? Widzę, że jego ostatni post edytował lklukasz, czyżby iPhone znów dorobił swoje ?

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
        A tak BTW, co Hermes przeskrobał, że ma Bana ? Widzę, że jego ostatni post edytował lklukasz, czyżby iPhone znów dorobił swoje ?
        Bana? Gdzie?
        Ja mu dałem krótki zakaz pisania
        Temat w którym napisał Hermes ma od 09.13 czyli od ponad roku pewne zasady
        O tych zasadach cały czas przypominamy i cały czas kasujemy zbędne posty
        2 posty na postem hermesa przypominalem o tym poraz kolejny
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyli jednak nie iPhone

A zwykły użytkownik nie widzi różnicy w banach. Jest taki sam napis: "zakaz pisania" pod nickiem w każdym przypadku.

Skomentuj

Trzeba było zacząć od jednego punktu, a nie od razu od dwóch gdzie dostaje z automatu zakaz pisania. To co chcesz osiągnąć to nauczka na przyszłość dla forumowicza, który będzie wiedział, że jak jeszcze raz złamie zasady to będzie miał zakaz pisania. Teraz jest po prostu wkurzenie i oburzenie.

Skomentuj

Prośba, czy ktoś przy okazji swoich zakupów nie wziąłby dla mnie z TME 50 szt konektorów http://www.tme.eu/pl/details/fs1536/...e-pcb/ninigi/# ?
              A może ktoś ma na zbyciu ze 20 szt ? Chodzi o koszty przesyłki. Można przecież to wrzucić nawet luzem w kopertę. Bardzo proszę o przysługę.

Skomentuj

Tu http://allegro.pl/konektor-samochod-...781130784.html 15gr/sztuka, na TME przy 50 szt. jest 14gr brutto, wysyłka najtańsza 6zł, a pewnie da radę na allegro jeszcze taniej.

Skomentuj

Kurde co ja się oszukałem, wyskakiwały mi tylko 2 szt za 1 PLN i wysyłka za 9 PLN, bezsens.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                    Panowie mam pytanie do was. Czy ktoś z was ma styczność z programem GIMP ? Mam proste pytanie, ale nigdzie nie potrafię odpowiedzi znaleźć a ja z grafiką to znam się tylko przelotnie. Otóż potrzebuję wiedzieć jak skopiować element i wkleić go w równym odstępie. Dajmy na to, że mam długi budynek i jedno okno a ja chce zrobić 10 okien w równych odstępach. Zapewne jest na to sposób, którego nie znam.
                    W GIMPie jest narzędzie do wyrównywania (skrót Q). Obiekty które chcesz wyrównać musisz mieć na odrębnych warstwach i wtedy po wybraniu tego narzędzia zaznaczasz obiekty z shiftem. Później wybierasz punkt odniesienia (pierwszy element) i klikasz na przycisk z takimi dwoma strzałkami. To wyrówna elementy w lini. Później żeby rozłożyć je w równym odstępie dajesz przycisk z dwoma strzałkami ale ten w podgrupie "Rozmieszczenie" tylko najpierw w okienku przesunięcie (jest troche niżej) wpisujesz ile pikseli ma być odstępu.

Aha, warstwa musi być takiej wielkości jak obiekt bo inaczej sie rozjedzie. W menu warstwa jest opcja automatycznie przytnij warstwę.

Last edited by Cacek; 19.11.2014, 14:45.

Skomentuj

Już znalazłem rozwiązanie, ale bardzo dzięki za odpowiedź. Swoja drogą pomysł z jego wykorzystaniem porzuciłem :)

Skomentuj

Przepraszam, ale muszę to wyrzucić z siebie. Zakupiłem właśnie drugą część do zwrotnicy w Polinku, i jak sobie policzyłem całość to mnie wyszło dokładnie 600 PLN na projekt Yoshiego na Usherach :/ jedyne co kupiłem bardziej wypasione niż standard, to kondensatory Mundorf Evo Oil w torze wysokotonowego (240PLN), i to z Estonii, bo były dużo tańsze niż w PL. Cholera, nie spodziewałem się że aż tyle dam na zwrotkę o_O do tego superesy, niebieskie Jantzeny i okablowanie za 70 PLN (6 metrów). Drogie to DIY, jak sobie podsumowałem to mnie zatkało lekko ale hi-end kosztuje

Skomentuj

Życzymy Ci znaczącej różnicy w odsłuchu w ramach dopłaty do tych ekskluzywnych elementów.

Skomentuj

Nie duzo przeplaciles
                            Po cenach i elementach z Polinka zwrotnica do moich usherow kosztuje lekko 450zl plus wysyłka
                            Wiec wydales troche ponad 100zl wiecej
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie przesadzajmy :) W moich dwoch drogach wartosc zwrotnicy jest juz powyzej 1000zl :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                Życzymy Ci znaczącej różnicy w odsłuchu w ramach dopłaty do tych ekskluzywnych elementów.
                                :>

->llukasz,
                                różnica pewnie wynika z tych mundorfów, z których jakby zdjąć 100PLN to by wyszło na to samo.
                                Zwrotnice do Zapha wyszły mi dużo mniej, mimo że na tychsamych elementach.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                  Nie przesadzajmy W moich dwoch drogach wartosc zwrotnicy jest juz powyzej 1000zl
                                  Na pierwszym rzędzie...?:P

Skomentuj

Ktoś tam w Harpiach ma same kondy na srednich jak dobrze pamietam za 3600
                                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

LOL. Muda44 to taki użytkownik Seasa 27 TBFCG z AS, który uważa że to najlepszy głośnik na świecie, jednakowoż żeby pokazał całą moc potrzeba:
                                      1. Kondensatora, gdzie absolutne minimum to Mundorf Supreme
                                      2. Sprzętu za minimum 10 tysięcy / klocek

bo inaczej wg niego nie słychać potencjału tego wspaniałego głośnika i inaczej on nie gra.

Skomentuj

Panowie szybkie pytanie bo troche pozno sie zabralem za nauke a jutro kolokwium. Chcialbym sie upewnic czy aby napewno dobrze narysowalem ch-ke amplitudowo fazowa prostego filtru CR po amplitudowej i fazowej wydaje sie byc wszystko OK, jednak nie potrafie tego w spice zasymulowac a chcialbym miec pewnosc. Bylbym wdzieczny za pomoc.Z gory dzieki za odpowiedz:

Skomentuj

Panowie, jaki soft stosujecie do Ripowania płyt?

Skomentuj

Czaruję...