Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takie duże foliowe to na audiostereo poszukaj.

Skomentuj

Ja mam chyba crosscapy w domu musze sprawdzić, jak będziesz chętny to pw
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Sa w stx w uczciwej cenie
        A najlepiej to poskladaj z kilku
        Bedziesz miał wieksze pole manewru
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

156uF to sporo skladania z malych wartosci i musi mi sie to jeszcze zmiescic na formatce
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

wiec albo placisz kosmiczne pieniadze za takie kondy, albo skladasz sam z malych
            ja kondy 33 i 47uF skladalem z miflexow 4,7uF

Skomentuj

Czarny Jantzen 33uF kosztuje 27zł, 47uF kosztuje 37zł - czy to takie kosmiczne pieniądze?

Skomentuj

Bumpalump, a do czego potrzebujesz takiego konda?

Skomentuj

Skladanie takiej pojemnosci z 4,7 czy nawet 10 odpada, nie ma na to miejsca

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Bumpalump, a do czego potrzebujesz takiego konda?
                  Do 2 rzedu na niskotonowym, pewnie uslysze ze elektrolit wystarczy ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                    Do 2 rzedu na niskotonowym, pewnie uslysze ze elektrolit wystarczy
                    Zależy jakie głośniki

Skomentuj

Visaton W200S ciete w okolicy 300Hz moje oczekiwania wzgledem nich to tylko precyzyjny, punktowy i szybki bas i w obudowie zamknietej to wlasnie otrzymuje.

Skomentuj

Powiem tak. Ostatnio przy budowie trojtroznych kolumn, na basie mialem dwa audyn capy'y 100uf po 150 zl za sztuke, finalnie zalozylem elektrolit za kilkanascie zl i nie slyszalem zadnej roznicy w brzmieniu. Moze glosniki byly zbyt tanie i system zbyt ekonomiczny aby to uslyszec, jednak roznica ceny byla niemal 30 krotna. Moze w torze sredniotonowca wysokiej klasy bylaby wyrazna roznica.

Skomentuj

Nie slucham kondensatorów ale pomimo tego dla samej swiadomosci posiadania czegos lepszego wole tam wstawisz cos lepszego

Podobnie z kablami, tez ich nie slucham ale dla swietego spokoju mam kilka dobrych interkonektów z przedzialu 100-200zl
                          Last edited by Bumpalump; 01.10.2014, 16:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
                            Czarny Jantzen 33uF kosztuje 27zł, 47uF kosztuje 37zł - czy to takie kosmiczne pieniądze?
                            jak sie zarabia 10zl/h to tak

Skomentuj

Jak nie slychac roznicy to po co przeplacac? I to AZ tyle :) Nie musi to byc najgorszy elektrolit, tu tez sa rozne do wyboru :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                jak sie zarabia 10zl/h to tak
                                Jesli 10zl/h na reke to nie ma tragedii i jeszcze zalezy co sie robi

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Jak nie slychac roznicy to po co przeplacac? I to AZ tyle :) Nie musi to byc najgorszy elektrolit, tu tez sa rozne do wyboru :)
                                Cos lepszego od tych zielonych MDL czy jak im tam z polinka i mundorfów e-capów? polecasz

Skomentuj

Stosowalem kondensatory ELKO bipolary przed sredniotonowcami i dzwiek byl ok. Wiec mysle, ze w torze basu rowniez sie sprawdza. Ale moze jeszcze ktos bardziej doswiadczony sie wypowie w tym temacie.

Skomentuj

Bumpalump chyba za dużo czasu spędzasz na AS :P

Na basie ja nie słyszę różnicy .
                                    Na średnich elektrolit (szeregowy) słychać . Potwierdzone testem ABX

Jak bym robił kolumny na parę lat to może bym dał foliowe i na bas inaczej to strata kasy tylko.
                                    Kup lepiej 0.7 efekt dobrego samopoczucia będzie lepszy i dłuższy

Tanio kondy kupisz tu :
                                    http://www.sklep.monster.pl/Konden-M...40236,%29.aspx
                                    http://www.sklep.monster.pl/Konden-M...37146,%29.aspx

Skomentuj

No sporo tam czasu spedzam na walce z kablarzami ;p

Tu juz lepiej, zlozenie tej pojemnosci z 100, 47 i 8,2 wyjdzie lacznie 130zl na 2 kolumny, tragedii nie ma

Skomentuj

Jeszcze masz dostępne elektrolity od mundorfa w niezle cenie
                                        Popatrz na poweraudio.pl
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ciekawie wyglądają (bo nie powiem, że grają:P) bipolary Visatona.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X