Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale się nakręciliście...

Skomentuj

Została w nim spożytkowana cała wiedza i doświadczenie firmy Ear Stream zebrane na przestrzeni kilku lat, począwszy od modelu wzmacniacza słuchawkowego Moonlight, a następnie Black Pearl i Headonic. Ponadto w Sonic Pearl zastosowaliśmy najświeższe opracowania dotyczące układów zasilaczy liniowych. Pozwoliły one uzyskać nowy pułap jakości dźwięku, w niejednym aspekcie stanowiący punkt odniesienia dla konkurencji.
      Jeśli katalogowa aplikacja stabilizatora to punkt odniesienia dla konkurencji Hi-Endowego wzmacniacza sluchawkowego to ja nie mam wiecej pytan, a raczej 6 tysiecy za wzmacniacz sluchawkowy to kwalifikuje sie pod hi-end? wszak niektorych caly system z pelnoprawnymi kolumnami i mocnymi wzmacniaczami kosztuje znacznie mniej, w tym i moj zestaw.

Pogromco mozesz odniesc sie do tego zasilacza?
      Chociaz jak sie zastanowic to na kazdym kroku producenci, ludzie od marketingu, reklam robia z ludzi idiotów
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Eee tam przynajmniej nudno nie ma. Piątkowy wieczór, mięśnie dochodzą do siebie, zimne piwo w ręce to można sobie popitolić głupoty

Skomentuj

Ja tego wzmacniacza nie slyszalem, wiec sie nie wypowiadam o jego dzwieku i mozliwosciach technicznych. Widze, ze jednak inni juz go slyszeli i znaja prawdziwa wartosc tego sprzetu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Ja tego wzmacniacza nie slyszalem, wiec sie nie wypowiadam o jego dzwieku i mozliwosciach technicznych. Widze, ze jednak inni juz go slyszeli i znaja prawdziwa wartosc tego sprzetu.
            Nie wiem. Może to wynika z faktu, że inni liznęli trochę elektroniki i mogą się na temat samego układu wypowiadać?

Skomentuj

Byc moze. Ja nie ukrywam swojej slabej wiedzy z zakresu elektroniki. Nie zmienia to faktu, ze nikt z tu obecnych nie sluchal urzadzenia o jakim mowa.

Skomentuj

Chocby gralo jak wzmacniacz za 2x wieksza kwote to nie kupilbym tego wiedzac jak jest wykonane, czy jestem wyjatkiem z takim mysleniem? nie wiem

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kupujesz auto, ogladasz, jezdzisz wszystko gra, wyglada jak nowka z salonu wszystko idealnie, idealnie sie prowadzi, nie ma problemow z silnikiem itp
                jestes zdecydowany kupic, czy decyzji tej nie zmieni fakt ze auto zaliczylo w przeszlosci poteznego dzwona tak ze silnik znalazl sie za linia przegrody i obecnie jest wyklepany przez polskich cwaniaczkow i jest poskladany z elementow pochodzacych z 10 aut (tens am model)?
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                  Kupujesz auto, ogladasz, jezdzisz wszystko gra, wyglada jak nowka z salonu wszystko idealnie, idealnie sie prowadzi, nie ma problemow z silnikiem itp
                  jestes zdecydowany kupic, czy decyzji tej nie zmieni fakt ze auto zaliczylo w przeszlosci poteznego dzwona tak ze silnik znalazl sie za linia przegrody i obecnie jest wyklepany przez polskich cwaniaczkow i jest poskladany z elementow pochodzacych z 10 aut (tens am model)?
                  Zupelnie nietrafione porownanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Nie zmienia to faktu, ze nikt z tu obecnych nie sluchal urzadzenia o jakim mowa.
                    Nie o tym rozmawiamy...

Skomentuj

Panowie, w tym teście czasem nie było podniecenia się "wzmacniaczem" słuchawkowym w tym urządzeniu?

Przyjrzałem się zdjęciom. Jeśli dobrze widzę, to sygnał z wejść RCA idzie prosto na wyjście jack, a z tego wyjścia sygnał idzie do buforów przez dwa rezystory, po nich jest potencjometr i na wyjście liniowe. Inaczej mówiąc, sygnał z wejść RCA wchodzi od razu na wyjście jack, po drodze są tylko dwa rezystory po 100R.
                      Last edited by .3lite; 10.10.2014, 23:01.

Skomentuj

Popatrz jeszcze raz, kabelki lecące od wyjścia słuchawkowego do gniazd RCA to PRE OUT... cokolwiek w tej konstrukcji to znaczy :)

Skomentuj

A faktycznie, w głowie mi się pomieszało, że to wejściowe RCA :P

Jak chwilka będzie to spróbuję przyjrzeć się temu jeszcze raz, może schemat narysuję.

Skomentuj

No chyba raczej o tym. Podniosly sie glosy, ze z tym co jest w srodku nie moze dobrze grac, a cena jest wyssana z palca. Nie piszemy o recennzjach w gazecie.

Skomentuj

Nikt nie napisał że to nie może dobrze grać, ani nie wspomniał o brzmieniu. Wykonanie zostało zalane krytyką, jakość wykonania budzi obawy co do samego działania wzmacniacza ot co. Osoba która ma pojęcie o elektronice na poziomie średnim stwierdzi że cena jest wyssana z palca nie sprawdzając nawet jakie są użyte podzespoły bo to nie istotne na tym etapie (nie ta skala cenowa - nie ma tak drogich elementów które by zadecydowały w tej konfiguracji o wysokości ceny). Bezpośrednio nie mówimy o recenzjach w gazetach ale produkt tutaj omawiany JEST recenzowany w gazecie więc choć trochę o samej formie publikacji w tego typu czasopismach trzeba wspomnieć bo ma to znaczenie. Skoro sam przyznałeś, że posiadana wiedza z zakresu elektroniki jest słaba, nie słyszaleś produktu jak reszta, to możemy pogadać jedynie o aspektach ekonomicznych i działania rynku audio, czyli kto kogo i w jaki sposób w ch...ja robi.
                              Last edited by dragon; 10.10.2014, 23:33.

Skomentuj

Mnie interesuje to jaki dzwiek dostaje klient za okreslona cene. Wy juz oceniliscie dzwiek tego urzadzenia w oparciu o jego elementy i sposob montazu.

Skomentuj

Może inaczej.

Jeśli stwierdzisz, że podoba ci się dźwięk z tego przedwzmacniacza, to gwarantuję ci, że będziesz w stanie złożyć taki sam układ za kilka PLN. Tylko czy wtedy, jak będziesz znał cenę, to czy ten układ nie straci na wartości? Nie będzie już HI-END'em? Jednak nie będziesz chciał go już słuchać?
                                  Last edited by .3lite; 11.10.2014, 00:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                    @El_liero skad to wytrzasnales? sprawny ten pm-95? toz to swietny klocek, dla niektorych nawet docelowy.
                                    Miałbyć... wyrzucony,
                                    Znalazłem się o dobrej porze w dobrym miejscu :) Chcce mu przeprowadzić jakieś profesjonalne testy na pasmo czy THD pod róznymi obciążeniami i róznymi mocami wyjściowymi, ale to potrwa...

Skomentuj

Ja wole hot-dogi z indyka.

Skomentuj

"głośniki z szerokim zawieszeniem nie są OK!
                                        należy o tym pamiętać, że resory "grają"
                                        Proporcja powierzchni drgającej sztywnej membrany do reszty drgającej "szmaty" górnego zawieszenia nie jest ciekawa.
                                        To zawieszenie generuje ogromną ilość zniekształceń.

p.s. pisał o tym kiedyś misiomor.
                                        Potwierdzają to także pomiary
                                        a nawet odsłuchy"

Czyli Wavecory nie mają prawa grac dobrze :)

Skomentuj

To ich nie sluchaj a nie truj dupy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X