Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Velum audiofili nic nie nauczył, a to było 10 lat temu. Nawet rozbierane foty na forum nic nie pomogły, i ze cały marketing to było jedno wielkie kłamstwo.

A swoją droga Tare Labs ponoć założył jakis ogarnięty elektryk/elektronik/ znawca sygnałów

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
      Velum audiofili nic nie nauczył
      Co to za akcja była ? Wtedy jeszcze nie ogarniałem tematu, masz jakiegoś archiwalnego linka ? Możesz też streścić :)

Skomentuj

Wpadł mi w ręce mikrofon jak na foto, chciałbym sprawdzić czy i jak funkcjonuję (po włożeniu baterii czerwona obwódka świeci), można go jakoś podłączyć do laptopa aby go usłyszeć? Będę wdzięczny za wskazówki.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
          Co to za akcja była ? Wtedy jeszcze nie ogarniałem tematu, masz jakiegoś archiwalnego linka ? Możesz też streścić :)
          Próbwałem znalezc na szybko ale nie udało sie. generalnie koles pod wroclawiem w piwnicy kupowal kabel w OBI + wąż ogrodowy w OBI i sprzedawał jako sieciówki i IC za ceny między 3 a 10k, 10 lat temu,mówiąc że to lata pracy naukowców z Hamburga. Może gdzieś znajdziesz, była cała dyskusja, ale nie znalazłem tematów dokładnie, ktoś je rozebrał, może komuś były zdjęcia nie na rękę i je usunęli, nie wiem.,

Skomentuj

Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz posta
            można go jakoś podłączyć do laptopa aby go usłyszeć?
            Tak:

Skomentuj

Dajcie spokój już tym kablom. Przecież były robione testy i pierwszy lepszy kabel nie był dany, tylko ten który zagrał najlepiej, więc jak gra bardzo ładnie to w czym problem? :)

Brzmienie Grajkabli Numer Trzy odebrałem jako spokojne i zrównoważone. Żaden element nie wysuwa się na pierwszy plan, a jeśli już miałbym wskazać jakieś cechy szczególne, powiedziałbym, że z lekkiego uprzywilejowania korzysta średnica.
              Muzyka nie dostaje sztucznego kopa, tylko płynie swoim tempem. Wysokie tony są miłe dla ucha, aksamitne i elegancko wykończone, a dźwięk – spójny i harmonijny. Te kable przedkładają syntezę nad analizę, co wcale nie oznacza, że coś gubią lub zamulają.
              (oj chyba jednak coś zostało dawno zgubione i zamulone u nie jednego z tych ludzi... :razz:)

Grają ? to muszą kosztować

Przypominają mi się wypowiedzi obrońców wmacniacza słuchawkowego za 6 kapci (kilka stron wcześniej) - takie jak: "przecież gra, to czego się czepiacie", "może ten dźwięk tyle kosztuje" itp...
              No faktycznie jeśli jakość dzięku wzm. słuchawkowego weryfikowały osoby takie jak te od tego kabla to 6 tyś zł to jak za darmo nawet
              Last edited by ir0nhide; 28.11.2014, 06:56.

Skomentuj

Dla mnie to sa ludzie z kasa, ale z sianem zamiast mozgu, tak sobie mysle, ze moze to jakas odmiana masochizmu, moze oni lubia jak sie ich w ch.... robi?

Skomentuj

Lol zależy. Był kiedyś taki przypadek, nie pamiętam już, chyba Goldmund kupował jakieś DVD Pioneera za 300 czy 500 PLN i sprzedawał w cenie adekwatnej do reszty swoich produktów. Nie wiem też czy Burmester nie miał takiej wpadki, ale Goldmund był szeroko na AS opisywany, zresztą nie on jeden, chyba był nawet osobny wątek o przepakówkach.

Ale jak ludzie płacą po 300 PLN za wtyk sieciowy, to niech mi ktoś sensownie wytłumaczy czym os się różni (elektrycznie) od takiego za 20. Tylko bez voodoo wojen.

Skomentuj

Elektrycznie pewnie niczym, jakoscia wykonania tylko, oczywiscie teorie mozna dorobic do wszystkiego.

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                        Był kiedyś taki przypadek, nie pamiętam już, chyba Goldmund kupował jakieś DVD Pioneera za 300 czy 500 PLN i sprzedawał w cenie adekwatnej do reszty swoich produktów.
                        Pamiętam tą akcję :)

Bocian ostatnio składał u siebie jakieś pudełeczka wielkości paczki fajek z elektroniką w środku (nie pytajcie, nie wiem co to było).
                        Tam była jakaś mała płytka, na zewnątrz dwa czy trzy gniazda, obudowa z blachy malowanej na czarno.
                        Jak mi powiedział za ile takie jedno pudełeczko, to się zacząłem zastanawiać, o co tu kuźwa chodzi...

Znajomy kupił ostatnio smartfona za około 200zł, który to potrafi to samo co smartfon za 1.000zł, tyle że inaczej się nazywa (albo nawet nie ma własnej nazwy).

Skomentuj

Różnica miedzy tym kablem a tym wzmacniaczem sluchawkowym jest tylko taka, ze wzmacniacz mimo syfu w srodku mogł zagrać :)
                          A co zrobił kabel?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oho, znowu wyszlo polaczkowo, zagladanie polakow do kieszeni radakow to jakas taka chyba narodowa cecha nie?

Skomentuj

Na rozluźnienie: http://www.buzzfeed.com/awesomer/sup...local-sfx-shop
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Oho, znowu wyszlo polaczkowo, zagladanie polakow do kieszeni radakow to jakas taka chyba narodowa cecha nie?
                                Przeciez to ty pisales, ze na audio mozna bardzo łatwo i dobrze zarobić
                                To znaczy, ze cos o tym wiesz :)
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziwie się, że jeszcze ktoś się dziwi. Od dawna wiadomo, że kable to jedno wielkie oszustwo a płaci się za wygląd i blichtr a nie za faktyczną technologię. Fakt faktem duży niesmak budzi zastosowanie jakiegoś marnego, najtańszego kabelka. No już można było się szarpnąć na jakiegoś jaznena za 15zł/m. To nie majątek a kabel porządny.
                                  Przy kwotach rzędu 2,5 tys zł za kawałek przewodu, można oczekiwać jakości zarówno w tym co widać jak i w tym czego nie widać. Dlatego nie dziwię się, że ktoś się może poczuć oszukany bo tak w istocie jest. To jak wino marki wino przelane do butelki po chateau

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Przeciez to ty pisales, ze na audio mozna bardzo łatwo i dobrze zarobić
                                    To znaczy, ze cos o tym wiesz
                                    To znaczy, co wiem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Dziwie się, że jeszcze ktoś się dziwi. Od dawna wiadomo, że kable to jedno wielkie oszustwo a płaci się za wygląd i blichtr a nie za faktyczną technologię. Fakt faktem duży niesmak budzi zastosowanie jakiegoś marnego, najtańszego kabelka. No już można było się szarpnąć na jakiegoś jaznena za 15zł/m. To nie majątek a kabel porządny.
                                      Przy kwotach rzędu 2,5 tys zł za kawałek przewodu, można oczekiwać jakości zarówno w tym co widać jak i w tym czego nie widać. Dlatego nie dziwię się, że ktoś się może poczuć oszukany bo tak w istocie jest. To jak wino marki wino przelane do butelki po chateau
                                      Jak byłbym właścicielem takich kabli to nie byłbym zdziwiony tylko czułbym się oszukany, bo nawet grubość kabli pozostawia wiele do życzenia.
                                      Mamy przynajmniej pewność że nie będzie zwarcia nawet jak kot zacznie gryźć kable bo zanim się przeżre do miedzi to trochę to potrwa
                                      Z drugiej strony jeśli "gra" to przecież nieważne, coś jak zwrotka na słuch, no gra przecież i mi się podoba ale kto by się zgodnością fazową przejmował.
                                      Last edited by Rfck; 28.11.2014, 14:57.

Skomentuj

A czy mozna czuc sie oszukanym, kiedy kupuje sie jakis obraz za jakas wymyslona cene, do ktorego powstania potrzebne byly materialy za kilkadziesiat zl? Taki obraz nie dla kazdego bedzie przedstawial jakas wartosc. Tak samo kabel, moze byc zrobiony z kawalka druta za 1zl i wtyczek za 50 groszy. Jesli ktos twierdzi, ze osiagnal dzieki temu okreslone brzmienie, a ktos inny to potwierdza w swoim systemie i jest w wstanie zaplacic tysiac zl za taki kabel, to ja nie widze tutaj zadnego problemu. Nikt nikomu nie przystawia pistoletu do glowy i nikt nie kupuje takich przewodow z przymusu.
                                        Typowy narzekacz polaczek, to by chcial kupic kabel za 200zl, ktorego elementy do produkcji kosztowaly 150zl, do tego godzina pracy 10zl i reszta podatek. Wtedy by pasowalo co?

To jest wolny rynek, nikomu nic do tego, co ile kosztowalo i za ile sie sprzedalo. Jest popyt, jest podaz, to nie jest chleb, ktory trzeba kupic, zeby z glodu nie umrzec.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                          Z drugiej strony jeśli "gra" to przecież nieważne, coś jak zwrotka na słuch, no gra przecież i mi się podoba ale kto by się zgodnością fazową przejmował.
                                          To jest dobry przykład. Niektórym tutaj przeszkadza źle zaprojektowana zwrotka, ale już źle zaprojektowany układ elektroniczny za 6k PLN jest dla nich OK (bo w końcu może zagrać!).
                                          Last edited by .3lite; 28.11.2014, 15:21.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X