Nie dam sobie ręki uciąć co do tej płyty, czy się płaci czy nie, ale u nas w Casto się nie płaci za docięcie materiału u nich zakupionego, i wisi nawet taka informacja na tym dziale z piłą.
Jak będę to zapytam.
U nas tez wisi :) ale ona dotyczy tych plyt duzego formatu, meblowych przewaznie, z ktorych ludzie sobie robia rozne szafki, rowniez hdf. Oni maja te plyty w takich duzych formatach i tam faktycznie placi sie od metra i nie placi za ciecie. Natomiat te duze mfp czy zielone plyty, to takie plyty stosowane w budownictwie w calosci na sciany, podlogi, dachy etc i kupic mozna tylko cala, ale jak poprosisz o ciecie, to Cie skasuja. Mnie cos kolo 10zl skasowali.
Nie wiem jak u was na FB i znajomymi, i ich zaciekawieniem/klikaniem we wszystko co popadnie. Jeśli są u was znajomi, którzy mają "wirusa" na facebooku to może im to pomóc : (po 3dniach nie wytrzymałem i zrobiłem "instrukcję" dla znajomych, powinno pomóc)
"U W A G A !
Do wszystkich tych, którzy mają "wirusa" i wstawiają posty z "wspanialy!......ig88ismunmi śmieszne wideo" itp. Jako, że już ponad 5-10 znajomych ma ten problem i nie wiedzą co z tym zrobić to :
1. NIGDY nie klikać na te filmiki lub na posty z linkiem (kropki przed pl/com dodane celowo - fb blokuje) :
- wiadomosci-polska..pl
- wiadomosci-miejskie..pl
- hardkory..com
- dezeer..pl
- no-co-ty..pl
- videomotion..pl
- he-he..pl
- goodlime..pl
- fb-tube..pl
- fbvideo..pl
- filmynafejsie..pl
- filmy-facebook..com
- fejsol..pl
- seezer..pl
- 096..waw..pl
- 092..waw..pl
- 090..waw..pl
2. USUWANIE "wirusów" :
a) Ściągnij > http://www.instalki.pl/programy/down...i-Malware.html (klikamy pobierz,zapisz plik, instalujemy)
b) Po zainstalowaniu uruchamiamy ten program > klikamy "Skanuj teraz" > Jeśli są dostępne aktualizacje to klikamy "Pobierz aktualizacje" > "aktualizuj teraz" > program zacznie skanować > po zakończonym skanowaniu prawdopodobnie będzie komunikat o usunięciu zagrożeń + uruchomienie ponowne komputera/laptopa.
c) Po ponownym uruchomieniu komputera/laptopa > ściągamy http://www.instalki.pl/programy/down...dwCleaner.html (klikamy pobierz, zapisz plik)
d) Po ściągnięciu uruchamiamy ściągnięty plik > klikamy "szukaj" > po skanowaniu klikamy "Usuń" > w nowym okienku klikamy „OK” > kolejne okienko „OK” > uruchomi się ponownie komputer/laptop > po uruchomieniu pojawi się raport > zamykamy to okno
e) wyłączamy (o ile jest widoczny na pasku "przy ikonce od głośności, godziny, zasięgu wifi) "malwarebytes anti-malware" - prawym przyciskiem myszki "zamknij" - gdyby się uruchamiał po kolejnym wł komputera/laptopa to trzeba ten program odinstalować (dodaj/usuń programy - panel sterowania)
f) powinno już być wszystko ok. Jeśli nie - pisać na PW
Instalacje itd muszą być robione na koncie z uprawnieniami Administratora !!!!
Jeśli ma ktoś znajomych, którzy mają ten problem można ten post udostępnić/skopiować i podesłać"
Jeszcze podzielę się info jakie otrzymałem od Pana Witolda Albeckiego.
Mam nadzieję że nie będzie miał mi za złe,że udostępniam cytat z naszej korespondencji.
"Tymczasem pierwsze próby praktyczne są już za nami. Subiektywnie rzecz biorąc, nowa wersja gra szybszym i nieco bardziej konturowym dźwiękiem i wydaje się być wyraźnie lepsza. Bas jest podobny jeśli chodzi o rozciągnięcie, ale teraz ma lepszą kontrolę."
Pozdrawiam.
Skomentuj