Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Panowie, czy ktoś kiedyś robił "FX-300" z inną wysokotonówką?
    Koledze wymienialem oryginalne na seasy 27tbfcg, z tego co pamietam duzych zmian nie trzeba wprowadzac, znajde schemat to wrzuce.

Oryginalna wysokotonowka byla fajna 2 lata temu, ale w miare jak sie slucha coraz wiecej nowych glosnikow to zachwyt opada.
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Dostałem wczoraj Ushery 8948a i 9950-T20 i morda mi się śmieje i jestem pod wrażeniem wielkości magnesów, zarówno w wysokotonowym (magnes gigant) jak i w niskotonowym. Na minus jest to że kosz nie jest idealnie okrągły, tylko nie wiedzieć czemu jest chudszy ( i bardzo chudy zresztą) przy otworach na śruby. Ale skoro nikomu jeszcze od budy nie odpadły to znaczy że nie ma się co bać

Gorzej że elementy do zwrotnicy miałem zamówić 2 tyg temu, a tak się ociągałem, że nie mam nic poza kondensatorami na wysokotonowy :(

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
        Na minus jest to że kosz nie jest idealnie okrągły, tylko nie wiedzieć czemu jest chudszy ( i bardzo chudy zresztą) przy otworach na śruby.
        Możesz to przedstawić na zdjęciu?
        Jestem ciekaw o co chodzi, bo kosze są odlewane, więc jak mogą być nie okrągłe?
        Prędzej pęknie niż się wygnie.

A to że kosze są ciut za małej średnicy i dziura na wkręt się tam ledwo mieści, to fakt.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
        Koledze wymienialem oryginalne na seasy 27tbfcg
        No i to by była chyba odpowiednia wymiana, bo właścicielowi brakuje najwyższych rejestrów.

Skomentuj

Możesz to przedstawić na zdjęciu?
          Jestem ciekaw o co chodzi, bo kosze są odlewane, więc jak mogą być nie okrągłe?
          Prędzej pęknie niż się wygnie.

A to że kosze są ciut za małej średnicy i dziura na wkręt się tam ledwo mieści, to fakt.

.
          Marian,
          Jak sobie pooglądasz zdjęcia bardzo dokładnie, to przy dziurach jest takie jakby spłaszczenie okręgu, nie wiem jak to nazwać inaczej.

Przypatrz się uważnie
          http://www.parts-express.com/Data/De...6-603_HR_0.jpg

Skomentuj

Nie wiem czy zamawiacie coś w Chinach, ale.... z reguły czekać trzeba dość długo.

Dzisiaj u mnie jakiś ewenement. Zamówiłem terminale głośnikowe, chińczyk wysłał je 22 sierpnia i dzisiaj 28 sierpnia są już u mnie.
            Prawie jak krajowa :).
            Last edited by wieniu26; 28.08.2014, 12:51.

Skomentuj

Możesz pokazać te terminale? Ewentualny link do sklepu gdzie kupujesz?
              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                Nie wiem czy zamawiacie coś w Chinach, ale.... z reguły czekać trzeba dość długo.

Dzisiaj u mnie jakiś ewenement. Zamówiłem terminale głośnikowe, chińczyk wysłał je 22 sierpnia i dzisiaj 28 sierpnia są już u mnie.
                Prawie jak krajowa :).
                ja tez tak miałem dwa razy zamawiałem i doszło po tyg :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                  Marian,
                  Jak sobie pooglądasz zdjęcia bardzo dokładnie
                  Mi zdjęcia nie potrzebne, miałem 3 modele Ushera u siebie i nic nie zauważyłem.
                  Chyba że nie wiem o czym mówisz, więc może zaznacz w którym miejscu albo opisz to dokładnie.

Skomentuj

Panowie,

Ma ktoś konstrukcję na SS97000 ew. Morela na górze, ze Stolicy i okolic?
                    W rachubę wchodzi D3004-662000 ??

Skomentuj

Skuter do kasacji.
                      Mój brat żyje.

http://express.bydgoski.pl/316896,Ni...owerzyste.html

Skomentuj

No to szczęście bo nie wygląda to za ciekawie..

Skomentuj

Skuter do kasacji.
                          Mój brat żyje.
                          Czyżby jeździł po deszczu na skuterze?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Akurat deszcz nie ma tu nic do rzeczy...

Skomentuj

Jeśli tak uwazasz

Najważniejsze, ze nic poważnego sie nie stało
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wypadki się niestety zdarzają. A to ktoś się zagapi, a to czegoś nie zauważy.. Pełnego powrotu do zdrowia życzę.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/24481-Ushery-9950C-15

Marian skąd wziąłes recon do usherow?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Marian skąd wziąłes recon do usherow?
                                    -recon to recon, jak by go nie nazwać, to cały czas jest recon.
                                    -zaakceptujesz ogłoszenie czy najpierw będziesz pytał o co chodzi z tym "reconem"?
                                    -w sumie już nie musisz, bo głośniki już sprzedane :)

Łukasz, lubię Cię, nie spierdziel tego

Skomentuj

Poszukuje oplotu do moich kabelków i przeglądam różne aukcje ale albo jestem debilem albo nie ogarniam tego... piszą średnice nominalną np 9 mm czyli na płasko? potem że na kabel np do 21 mm^2, jeśli wystawiający wiedział co pisze to pasuje to na kabel o średnicy ok 5 mm (2,58 promień) zgadza się?

Czyli w moim przypadku na kabel
                                      - 10 mm średnicy potrzebuje oplot 78 mm^2 ?!!
                                      - 8 mm średnicy potrzebuje oplot 50 mm^2
                                      - 6 mm średnicy potrzebuje oplot ok 30 mm^2

Dobrze ja to liczę?

Np ten: http://allegro.pl/peszel-oplot-pleci...499074948.html będzie pasował na kabel 10mm?

czy moze ten? http://allegro.pl/peszel-oplot-pleci...546699692.html

Znalazłem też cos takiego: http://porzadekwkablach.pl/pl/p/Oplo...NY-sr.-9mm/247

Tylko czy to jest średnica na płasko czy średnica przekroju?

Może jest to oczywiste ale wole się upewnić niż potem zwracać towar...
                                      Last edited by Pawel074; 02.09.2014, 15:13.
                                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

-recon to recon, jak by go nie nazwać, to cały czas jest recon.
                                        -zaakceptujesz ogłoszenie czy najpierw będziesz pytał o co chodzi z tym "reconem"?
                                        -w sumie już nie musisz, bo głośniki już sprzedane

Łukasz, lubię Cię, nie spierdziel tego
                                        Marian ty zawsze patrzysz nie z tej strony z której powinieneś
                                        Pytam bo kiedys szukałem i nie znalazłem
                                        I myślałem ze ci sie udało

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dla mnie recon=zestaw naprawczy
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Marian ty zawsze patrzysz nie z tej strony z której powinieneś
                                          Po ostatnich akcjach jestem troszkę przeczulony.
                                          Myślałem że nie chcesz akceptować mi ogłoszenia...

Dla mnie recon=zestaw naprawczy
                                          Dla mnie też, z naciskiem na "zestaw", czyli cewka wraz z tym plastikiem korygującym.
                                          Nie, nie kupiłem recona... co nie zmienia faktu że to co mam teraz, też można tak nazwać.

Napisałem: "...ponieważ (prawdopodobnie od słońca) cewka (recon) lekko się zdeformowała od wewnątrz"
                                          Nie wiedziałem jak nazwać ten plastik, więc napisałem "recon".
                                          Last edited by marian; 03.09.2014, 15:30.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X