Zamieszczone przez jacekxyz
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOtwórz link który podałeś.
ale ja tam niczego nie widze poza paskudnym dworcem!
Skomentuj
-
Błąd w galerii jest http://koszalin.mapofpoland.pl/Kosza...P.html#galeria , reszta zdj jest ok, tylko to co Paweł wstawił jest uszkodzone.
Skomentuj
-
Nie chciałem śmiecić w temacie gavron04, więc napiszę tutaj.
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA że się tak zapytam ze względu na dysproporcje cenowe, ten wavecor jest aż tak dobry?
To już nie pierwszy raz gdzie Wavecor jest łączony z tak dobrym midbasem.
Nasuwa się kolejne pytanie, czy on jest tak dobry, czy właściciele pod wpływem emocji związanych ze zrobieniem własnych kolumn, nie chcą przyznać że "jednak lepiej było kupić (i tutaj proszę wstawić ten ciut lepszy głośnik... HDS? Morel? "?
Jak również projektanci zwrotnic, mając w ręce głośnik za 100zł który gra lepiej od konkurencji w tej cenie, lekko zawyżyli jego umiejętności dźwiękowe?
Proszę nie pisać że Wavecor "ma więcej powietrza", bo to nic nie mówi... w ogóle co to/czego/jakiego zjawiska jest to określenie?
Ponoć wysokotonówka powinna być najlepsza jakościowo od reszty głośników zastosowanych w kolumnie.
Ja rozumiem, łączyć go z jakimiś midbasami za 300zł, ale jak patrzę na połączenie Wavecora z Revelatorem to coś mi się tu nie zgadza...
Skomentuj
-
Jak będę W Casto to zobaczę jak to u mnie wygląda, ale wydaje mi się że u mnie się nie płaci za docinanie drzwi (chociaż w sumie Castorama to sieć i powinno być wszędzie tak samo).
Z drugiej strony te minimalne wymiary płyt to bzdura, mi docinał mniejsze bez problemu, nawet takie małe elementy jak kilkanaście na kilka cm.
Jedynie co, to mówił że np. kostek 10x10cm i mniejszych nie dotnie, maszyna już nie ogarnia.
Te minimalne wymiary są po to, aby gość na pile nie miał dużo pracy, bo mógłby przyjść taki ''marian" i poprosić go o pocięcie płyt na 10 małych kin domowych, i wtedy gość by się z tym dwie godziny pierdzielił, a przecież kolejni klienci czekają :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaKiedy planujesz wymienic kopulke na cos, przy czym Revelator sie nie bedzie marnowal ?Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTo że tobie parohu się nie podoba to nie znaczy że wszystkim innym też
Moim zadaniem dopiero na 9700 czy jakiegoś illuminator -a warto się przesiąść żeby znaczącą różnice wartą dodatkowej kasy odczuć .
Który głośnik jest (już) lepszy od Wavecora?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaRevelatorem to coś mi się tu nie zgadza...
- - - - - aktualizacja - - - - -
No i może zacytował byś całość :
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNa początek to dobry głośnik .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa się zapytam inaczej: ile trzeba wydać aby kupić wysokotonówkę chociaż ciut lepszą niż Wavecor (pod względem brzmieniowym a nie technicznym - możliwość niższego cięcia).
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTo już nie pierwszy raz gdzie Wavecor jest łączony z tak dobrym midbasem.
Nasuwa się kolejne pytanie, czy on jest tak dobry, czy właściciele pod wpływem emocji związanych ze zrobieniem własnych kolumn, nie chcą przyznać że "jednak lepiej było kupić (i tutaj proszę wstawić ten ciut lepszy głośnik... HDS? Morel? "?
ostatnio robilem kolumny na vifie ne180
odsluchalismy kilka wysokotonowek i wygral wavecor
spytaj przemcia o opinie
sam wybieral wysokotonowke bo to jego kolumny
Zamieszczone przez marian Zobacz postaProszę nie pisać że Wavecor "ma więcej powietrza", bo to nic nie mówi... w ogóle co to/czego/jakiego zjawiska jest to określenie?
np jak masz na kocu utworu uderzenie w talerz i cisze zaraz po tym to ten talerz staje sie ulotny i rozchodzi po przestrzeni (powietrzu) a nie jest przyklejony do glosnika
ze jak slyszysz smaczki w muzyce, kastaniety, przesuniecia palcy po strunach to sa one czytelne i brzmia a nie matowe i znikaja
zebym tobie takie rzeczy musial tlumaczyc :P
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPonoć wysokotonówka powinna być najlepsza jakościowo od reszty głośników zastosowanych w kolumnie.
Ja rozumiem, łączyć go z jakimiś midbasami za 300zł, ale jak patrzę na połączenie Wavecora z Revelatorem to coś mi się tu nie zgadza...
sa glosniki ktore sa slabe a kosztuje worek pieniedz
sa tez takie ktore sa uwazane za dobre i kosztuja malo
to jest idealny przyklad takiego glosnika
dla mnie jak narazie glosniki wysokotonowe sa na wysokiej pozycji
ciezko mi znalezc glosnik do ktorego dolozylbym 2x tyle i bylby lepszy
to wszytsko moje zdanieJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postado wybrzmiewania najwyzszych rejestrow
np jak masz na kocu utworu uderzenie w talerz i cisze zaraz po tym to ten talerz staje sie ulotny i rozchodzi po przestrzeni (powietrzu) a nie jest przyklejony do glosnika
ze jak slyszysz smaczki w muzyce, kastaniety, przesuniecia palcy po strunach to sa one czytelne i brzmia a nie matowe i znikaja
zebym tobie takie rzeczy musial tlumaczyc :P
Wybrzmiewanie to wybrzmiewanie, nie widzę związku z "powietrzem".
No chyba że to jakaś zmowa słowna audiofili, wyrażenie w kilku słowach tego o czym można pisać/mówić bardzo długo.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postadla mnie jak narazie glosniki wysokotonowe sa na wysokiej pozycji
ciezko mi znalezc glosnik do ktorego dolozylbym 2x tyle i bylby lepszy
Który głośnik (już) jest lepszy od Wavecora.
Jeśli te głośniki zaczynają się od SS 2905/97 i Morel supremo, to ja muszę go po prostu kupić... najwyżej sprzedam dalej bo wizualnie to on mi nie podchodzi.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKisiel miał taką konstrukcję jakoś nie marudziłeś .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie wiem o jaką konstrukcję chodzi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA czy możesz Raven odpowiedzieć na moje pytanie?
Który głośnik jest (już) lepszy od Wavecora?Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaciezko mi znalezc glosnik do ktorego dolozylbym 2x tyle i bylby lepszyZamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaHds tweeter leje wavecora
Osobiscie Seasa 27TBCG tez stawiam wyzej, ale to juz moje osobiste preferencje jesli podzial jest okolo 3Khz i dlatego nie wymienilem go wyzej.
Wavecor w swojej kategori cenowej jest dobry ale jesli mozemy wylozyc troche wiecej kasy, to sa lepsi za dwa razy tyle
Faktem tez jest, ze mamy bardzo ubogi wybor dobrze grajacych szmacianych kopulek w cenie 200-400zl. Moze dlatego ten Wavecore sie tak podoba?Last edited by pharoh; 16.07.2014, 19:30.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJeśli te głośniki zaczynają się od SS 2905/97 i Morel supremo, to ja muszę go po prostu kupić... najwyżej sprzedam dalej bo wizualnie to on mi nie podchodzi.Last edited by raven1985; 16.07.2014, 19:44.
Skomentuj
Skomentuj