Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Dzieki Pawel, otwierajac twojego linka zauwazylem, ze mam wypalony pixel w monitorze (ciemnosc widze)
    ale o co chodzi?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      ale o co chodzi?
      Otwórz link który podałeś.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Otwórz link który podałeś.
        to sie akurat domyslilem
        ale ja tam niczego nie widze poza paskudnym dworcem!

Skomentuj

No widzisz, a my widzimy to:

Skomentuj

A ja widzę białość...

Skomentuj

Błąd w galerii jest http://koszalin.mapofpoland.pl/Kosza...P.html#galeria , reszta zdj jest ok, tylko to co Paweł wstawił jest uszkodzone.
              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ależ brzydkie to coś. Typowo rosyjska architektura i ten wyblaklo żółty kolor niepasujący do obrzydliwego chodnika :crying:

Skomentuj

Nie chciałem śmiecić w temacie gavron04, więc napiszę tutaj.

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                  A że się tak zapytam ze względu na dysproporcje cenowe, ten wavecor jest aż tak dobry?
                  Ja się zapytam inaczej: ile trzeba wydać aby kupić wysokotonówkę chociaż ciut lepszą niż Wavecor (pod względem brzmieniowym a nie technicznym - możliwość niższego cięcia).
                  To już nie pierwszy raz gdzie Wavecor jest łączony z tak dobrym midbasem.
                  Nasuwa się kolejne pytanie, czy on jest tak dobry, czy właściciele pod wpływem emocji związanych ze zrobieniem własnych kolumn, nie chcą przyznać że "jednak lepiej było kupić (i tutaj proszę wstawić ten ciut lepszy głośnik... HDS? Morel? "?
                  Jak również projektanci zwrotnic, mając w ręce głośnik za 100zł który gra lepiej od konkurencji w tej cenie, lekko zawyżyli jego umiejętności dźwiękowe?
                  Proszę nie pisać że Wavecor "ma więcej powietrza", bo to nic nie mówi... w ogóle co to/czego/jakiego zjawiska jest to określenie?

Ponoć wysokotonówka powinna być najlepsza jakościowo od reszty głośników zastosowanych w kolumnie.
                  Ja rozumiem, łączyć go z jakimiś midbasami za 300zł, ale jak patrzę na połączenie Wavecora z Revelatorem to coś mi się tu nie zgadza...

Skomentuj

Marian, specjalnie dla Ciebie :)

Castorama te duze plyty mfp sprzedaje na sztuki, dlatego trzeba placic za ciecie. Tak to wyglada u mnie.
                    Plyta meblowa, hdf i sklejka jest sprzedawana na metry i za ich ciecie sie nie placi.

Skomentuj

Ja mam koło domu castoramę. Sprzedają płyty dowolne (od półek do OSB) tylko na sztuki i tną w cenie. Wychodzi z tego że są różnice pomiędzy sklepami. Z resztą pewnie dlatego nie podają żadnych cen na stronach.

Skomentuj

Jak będę W Casto to zobaczę jak to u mnie wygląda, ale wydaje mi się że u mnie się nie płaci za docinanie drzwi (chociaż w sumie Castorama to sieć i powinno być wszędzie tak samo).
                        Z drugiej strony te minimalne wymiary płyt to bzdura, mi docinał mniejsze bez problemu, nawet takie małe elementy jak kilkanaście na kilka cm.
                        Jedynie co, to mówił że np. kostek 10x10cm i mniejszych nie dotnie, maszyna już nie ogarnia.
                        Te minimalne wymiary są po to, aby gość na pile nie miał dużo pracy, bo mógłby przyjść taki ''marian" i poprosić go o pocięcie płyt na 10 małych kin domowych, i wtedy gość by się z tym dwie godziny pierdzielił, a przecież kolejni klienci czekają :p

Skomentuj

Jak kiedyś chciałem listewki to mi gość powiedział że jak ma 10 palców to tyle chce żeby mu zostało. Miał ograniczenie nie pamiętam, ale chyba 15cm. Pewnie mają jakieś wytyczne BHP a ty trafiłeś na takiego co mu nie zależy.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            Kiedy planujesz wymienic kopulke na cos, przy czym Revelator sie nie bedzie marnowal ?
                            Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            To że tobie parohu się nie podoba to nie znaczy że wszystkim innym też
                            Moim zadaniem dopiero na 9700 czy jakiegoś illuminator -a warto się przesiąść żeby znaczącą różnice wartą dodatkowej kasy odczuć .
                            A czy możesz Raven odpowiedzieć na moje pytanie?
                            Który głośnik jest (już) lepszy od Wavecora?

Skomentuj

Revelatorem to coś mi się tu nie zgadza...
                              To połącz z czym chcesz i nie truj .

- - - - - aktualizacja - - - - -

No i może zacytował byś całość :
                              Na początek to dobry głośnik .
                              Kisiel miał taką konstrukcję jakoś nie marudziłeś .

Skomentuj

Ja się zapytam inaczej: ile trzeba wydać aby kupić wysokotonówkę chociaż ciut lepszą niż Wavecor (pod względem brzmieniowym a nie technicznym - możliwość niższego cięcia).
                                zeby go zastapic jakosciowo lepszym glosnikiem to musialby to byc seas excell, ss 2905/97 lub wyzej, morel z serri supremo

To już nie pierwszy raz gdzie Wavecor jest łączony z tak dobrym midbasem.
                                Nasuwa się kolejne pytanie, czy on jest tak dobry, czy właściciele pod wpływem emocji związanych ze zrobieniem własnych kolumn, nie chcą przyznać że "jednak lepiej było kupić (i tutaj proszę wstawić ten ciut lepszy głośnik... HDS? Morel? "?
                                uzywalem i mialem wiele innych
                                ostatnio robilem kolumny na vifie ne180
                                odsluchalismy kilka wysokotonowek i wygral wavecor
                                spytaj przemcia o opinie
                                sam wybieral wysokotonowke bo to jego kolumny

Proszę nie pisać że Wavecor "ma więcej powietrza", bo to nic nie mówi... w ogóle co to/czego/jakiego zjawiska jest to określenie?
                                do wybrzmiewania najwyzszych rejestrow
                                np jak masz na kocu utworu uderzenie w talerz i cisze zaraz po tym to ten talerz staje sie ulotny i rozchodzi po przestrzeni (powietrzu) a nie jest przyklejony do glosnika
                                ze jak slyszysz smaczki w muzyce, kastaniety, przesuniecia palcy po strunach to sa one czytelne i brzmia a nie matowe i znikaja
                                zebym tobie takie rzeczy musial tlumaczyc :P
                                Ponoć wysokotonówka powinna być najlepsza jakościowo od reszty głośników zastosowanych w kolumnie.
                                Ja rozumiem, łączyć go z jakimiś midbasami za 300zł, ale jak patrzę na połączenie Wavecora z Revelatorem to coś mi się tu nie zgadza...
                                jak wiesz cena o niczym nie swiadczy
                                sa glosniki ktore sa slabe a kosztuje worek pieniedz
                                sa tez takie ktore sa uwazane za dobre i kosztuja malo
                                to jest idealny przyklad takiego glosnika

dla mnie jak narazie glosniki wysokotonowe sa na wysokiej pozycji
                                ciezko mi znalezc glosnik do ktorego dolozylbym 2x tyle i bylby lepszy

to wszytsko moje zdanie
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  do wybrzmiewania najwyzszych rejestrow
                                  np jak masz na kocu utworu uderzenie w talerz i cisze zaraz po tym to ten talerz staje sie ulotny i rozchodzi po przestrzeni (powietrzu) a nie jest przyklejony do glosnika
                                  ze jak slyszysz smaczki w muzyce, kastaniety, przesuniecia palcy po strunach to sa one czytelne i brzmia a nie matowe i znikaja
                                  zebym tobie takie rzeczy musial tlumaczyc :P
                                  No ale jak to się ma do "powietrza"?
                                  Wybrzmiewanie to wybrzmiewanie, nie widzę związku z "powietrzem".
                                  No chyba że to jakaś zmowa słowna audiofili, wyrażenie w kilku słowach tego o czym można pisać/mówić bardzo długo.

dla mnie jak narazie glosniki wysokotonowe sa na wysokiej pozycji
                                  No i ja właśnie zadałem proste pytanie, na które Raven nie potrafi odpowiedzieć... a może nie chce?
                                  Który głośnik (już) jest lepszy od Wavecora.
                                  Jeśli te głośniki zaczynają się od SS 2905/97 i Morel supremo, to ja muszę go po prostu kupić... najwyżej sprzedam dalej bo wizualnie to on mi nie podchodzi.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kisiel miał taką konstrukcję jakoś nie marudziłeś .
                                  Nie wiem o jaką konstrukcję chodzi.

Skomentuj

Nie wiem o jaką konstrukcję chodzi.
                                    http://www.akustyk.com.pl/projekty/RV12.html Raczej o to chodzi.
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Hds tweeter leje wavecora :)

Skomentuj

A czy możesz Raven odpowiedzieć na moje pytanie?
                                        Który głośnik jest (już) lepszy od Wavecora?
                                        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Hds tweeter leje wavecora
                                        Ja tez znajduje :) HDS Tweeter oraz SB29

Osobiscie Seasa 27TBCG tez stawiam wyzej, ale to juz moje osobiste preferencje jesli podzial jest okolo 3Khz i dlatego nie wymienilem go wyzej.

Wavecor w swojej kategori cenowej jest dobry ale jesli mozemy wylozyc troche wiecej kasy, to sa lepsi za dwa razy tyle
                                        Faktem tez jest, ze mamy bardzo ubogi wybor dobrze grajacych szmacianych kopulek w cenie 200-400zl. Moze dlatego ten Wavecore sie tak podoba?
                                        Last edited by pharoh; 16.07.2014, 19:30.

Skomentuj

Jeśli te głośniki zaczynają się od SS 2905/97 i Morel supremo, to ja muszę go po prostu kupić... najwyżej sprzedam dalej bo wizualnie to on mi nie podchodzi.
                                          marianie już pisałem nie mam ochoty się powtarzać i tak przeczytasz to co akurat będziesz chciał .
                                          Last edited by raven1985; 16.07.2014, 19:44.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X