Zamieszczone przez lklukasz
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
-
no ok ale tego nie kupi się nowego i w cenie 300zł a poza tym nie chodzi mi tyle o samego rockforda co o wzmacniacz M 80.4 czy nie będzie za słaby dla P2D2 i o niego zapytałem bo normalnie kosztuje ponad 500zł a teraz jest do kupienia za 300zł... Czyli krótko sub raczej będzie lipa nawet w tej promocyjnej cenie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaKonstrukcja powstawała w oparciu o DESIGN słynnych kolumn B&W Grande Utopia II.
Sam robię podróbki firmowych kolumn bo takie mi się podobają, no ale żeby do takiego czasochłonnego projektu aplikować w sumie najtańsze głośniki?
Plus że wysokotonówkę ma już na poziomie...
Nie interesowałem się tymi kolumnami, ale czy te dwie średniotonówki nie graja czasem w paśmie wspólnym?
Czy jest to tak rozbite jak on pisze?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSam robię podróbki firmowych kolumn
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaRaczej próbujesz zbliżyć się wyglądem do oryginału
Mogę nawet pisać "kolumny przypominające Sophie 3", "kolumny ala Sophia 3", "Wilson Audio Sophia 3 scaryfikejszyn modyfikejszyn"... coś z tych trzech opisów się nadaje? :)
Skomentuj
-
I później ludzie piszą, że powstają jakieś kopie, klony a autor nawet nie wie jakie głośniki siedzą w oryginale. A gdzie cała reszta... :)
Czy na prawdę dowartościowuje kogoś że pojawia się w jego konstrukcji Wilson, kopia Wilsona itd? Dla mnie to jest jeszcze bardziej śmieszne z takiego gościa.. :) Konstrukcja jest Twoja, wygląd ma przypominać firmową konstrukcję, ale tu się kończy całe ala Wlison i mlaskanie, że się podróbki kolumn firmowych robi... :)Last edited by dolphin123; 23.01.2015, 17:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaCzy na prawdę dowartościowuje kogoś że pojawia się w jego konstrukcji Wilson, kopia Wilsona itd? Dla mnie to jest jeszcze bardziej śmieszne z takiego gościa..
Dlatego że Wilsony są drogie?
Bo nie rozumiem... chodzi o nazwę, że to jakiś prestiż?
Przecież jak byk widać jakimi kolumnami się wzorowałem, tak samo jak inni którzy robią kolumny "zbliżone do oryginału", np. Focale, czy Sonusy.
Dlaczego więc nie napisać o tym wprost w temacie?
Przecież nie napiszę że to ja wymyśliłem taką bryłę.
Napisz wprost jak tą konstrukcję powinienem nazywać, zastosuje się do tego i będzie koniec tematu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postacoś z tych trzech opisów się nadaje?
Skomentuj
-
A może nazwie to jak mu się podoba? Naprawdę to takie straszne jak ktoś napisze "kopiuję kolumny xxx" ? To forum DIY, a nie prawnicze, żebyśmy się za słówka łapali...
Przecież to oczywiste, że chodzi o informację, na czym są wzorowane. A twierdzenie, że ktoś się w ten sposób chce dowartościować, jest moim zdaniem trochę dziwne.
Śmiesznie by brzmiało "kolumny podobne do Wilson Audio Sophia 3" zamiast prostego klon/kopia/podróbka. Tu nie chodzi chyba o zgodność wymiarów co do milimetra itp., tylko żeby skopiować główny pomysł, ideę danego projektu.
Skomentuj
Skomentuj