Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tez na to zwróciłem uwagę
    Teraz juz wiem co to :)
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a myślałem że ta duża jasna kropka do Jowisz :P

Skomentuj

Ruscy coś nowego wypuścili
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze dwa filmy w ramach oscarowego enemefu :)

Skomentuj

http://pclab.pl/news62121.html

Sony ma kartę pamięci dla... audiofila
            :)

Skomentuj

http://www.pcworld.pl/news/400993/So...udiofilow.html

Skomentuj

Jak ten ES zagra gorzej od amplitunera lub tak samo, to...
                Zaraz go podłączam :)

Skomentuj

Taki sobie sprawiłeś? :)
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie, raczej na ślepo bym nie brał.
                    Kuzyn dał mi go abym przeczyścił potka.

Yogurt ma Onkyo A-9511 który na allegro kosztuje 400zł, i tego bym brał jako "tani" wzmacniacz.

Ładny (zwłaszcza szampański i srebrny), a przy tym fajnie grał z Usherami na zwrotce Yoshiego.
                    Last edited by marian; 24.02.2015, 23:04.

Skomentuj

King is back?
                      Luszti ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Tak na szybko...pobaw się z tym układem dalej :)
                      :)
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                        King is back?
                        Luszti ?
                        Się obudziłeś :) Od dłuższego czasu był pod nickiem CASHpirovski
                        Last edited by Hermes; 28.02.2015, 16:09.
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Z "Kingiem" to wybitnie przesadziłeś!
                          Ale fakt faktem, że na forum znowu będę się pojawiał :)
                          Na pewno nie będę moderatorem :) Jestem teraz szarym userem :)
                          Minął ponad rok mojej nieobecności na forum, parę rzeczy się zmieniło, kilka spraw się wyjaśniło. Ale brakowało mi tej społeczności więc jestem.
                          Pozdro :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nareszcie oficjalnie witamy :)

Skomentuj

Luszti - nie znamy się ale też witam :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dla PM :)

Dwa dokładnie te same pomiary w skali 10dB w małej rozdzielczości i 5dB w dużej rozdzielczości.

Ja nie umiałbym pracować na tych małych wykresach malowanych grubą kreską. Mówimy oczywiście o pomiarach z etapów projektowania bo umieszczanie upiększanych pomiarów do katalogów handlowych to już inna historia i prawo marketingu.

Założę się że osoby postronne ( amatorzy ) widzące te dwa wykresy i nie wiedzące że to ten sam pomiar stwierdzą jednoznacznie ze głośnik w skali 10dB w małej rozdzielczości malowany grubą kreską jest lepszy bo ma równiejsze pasmo.
                              O ile w celach marketingowych jest to zrozumiałe to na etapie projektowania kolumn jest to oszukiwanie samego Siebie.
                              Last edited by Zap Projekt; 28.02.2015, 20:02.

Skomentuj

Napiszesz coś więcej ? jaki to głosnik ? Czemu służyć ma pokazany przez Ciebie pomiar ?
                                Bo jak to tylko dla PM to wyślij mu na PW .

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                  Dla PM
                                  Dzieki! Ale nie wypowiem, sie bo nie uzywam programu daytona do pomiarow. W programie jaki uzywam, pogrubianie kreski niczego nie wygladza.

Skomentuj

Ja już się przyzwyczaiłem że dla niektórych z Was wszystko co napiszę będzie herezją ... :)
                                    Ja nie mówię o tylko o grubej kresce tylko o skali i rozdzielczości pomiarów pokazywanych.

Sir_M w swoim wątku po wstawieniu tych samych wykresów i symulacji w dokładniejszą skale w Waszym oprogramowaniu nagle zobaczył nieprawidłowości których prędzej nie było widać.

skala co 1-2 dB była by nieczytelna przyznaje Ci racje PM ale skala 10dB jest przesadna w drugą stronę i też jest nieczytelna.

Skomentuj

Ja już się przyzwyczaiłem że dla niektórych z Was wszystko co napiszę będzie herezją ...
                                      Ja tego nie napisalem, choc bez watpienia niektore Twoje metody pomiarowe sa dosc zaskakujace.

Skomentuj

Co jest zaskakujące ?

Skomentuj

Ja nie mówię o tylko o grubej kresce tylko o skali i rozdzielczości pomiarów pokazywanych.
                                          Nie uzywam SW, wiec nie wiem jakie ma mozliwosci w kwesti rozdzielczosci pomiarow. Ja robie tak, aby uzyskac maksmimum jakie oferuje Arta.

Co jest zaskakujące ?
                                          Juz o tym wspominalismy, np te pomiary "chronione" w pseudo komorze. Ale luz, rob jak uwazasz ze jest poprawnie. Ja zostaje przy metodach, ze tak powiem ksiazkowych :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X