Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cyt. z jednej z grup na facebook

"Przy głośnikach gitarowych masz zawieszenie tak skonstruowane, aby osiągnąć wyższą skuteczność (rzędu 100+ dB/W), kosztem szerokości pasma i zakresu liniowej pracy. Czyli pasmo przenoszenia głośnika gitarowego jest węższe (zwykle 80Hz-5000Hz i całe szczęście bo umarłbyś od ilości siary powyżej), przy niższej mocy gra głośniej, ale szybko się nasyca i zaczyna kompresować.
    Dodatkowym smaczkiem jest kierunkowość takiego głośnika zamkniętego w obudowie. Zgodnie z teorią jeśli fale są znacznie dłuższe od rozmiaru źródła (np dla 10-12 calowego głośnika poniżej 100Hz), to takie źródło gra punktowo (w każdym kierunku z taką samą mocą), jeśli źródło jest większe od długości fali (powyżej 4kHz), to będzie prawie emitować falę płaską (będzie grać 'do przodu'."

a myślałem że takie teksty są tylko na AS...

Skomentuj

http://www.ebay.com/itm/2-2-2-2inch-...item3ce39fc07c Ktoś bawił się podobnymi wyświetlaczami? Nadałby się do przedwzmacniacza? Zastanawia mnie czytelność z dalszych odległości, pomysł na interfejs to raczej jasne znaki na czarnym tle.

Skomentuj

Panowie, gdzie najtaniej kupie cynę? :)
        Za rolke 250g 0,5mm ceny wahają się między 28-36zł, więc nie kumam o co tu chodzi.. :)

Skomentuj

Tam gdzie masz blisko lub tanią przesyłkę

Skomentuj

Kupiłem u Kaszubów.. :flapper:

Skomentuj

Panowie czy warto kupić parkę takich przetworników "seas w17ex002" za 600zł

Skomentuj

Wszystko zależy od ich stanu 18 stki magnezowe już mają swoje parę lat te oznaczone jako 17 to już powoli vintage. Jesli dostaniesz w idealnym stanie / nie zajechane to warto ...
                Sprawdź tylko dokładnie czy nie były rozklejane / naprawiane

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                  Wszystko zależy od ich stanu 18 stki magnezowe już mają swoje parę lat te oznaczone jako 17 to już powoli vintage.
                  Trochę pogrzebałem i mają coś koło 16 lat więc chyba odpuszczę.
                  A jak na niskich w 3way będzie sprawował się SEAS X2-08 EXOTIC W8

Skomentuj

Ależ Z Ciebie przewrotny osobnik. Cewki kręci za darmoche żeby zaoszczedzić 3k na woofery :).Nie wiem nie znalazł się Taki bogaty który by dał Mi ten głośnik na warsztat :)

Skomentuj

Widziałem ostatnio ogłoszenie z czterema takimi po 800 zł za sztukę i się troszkę wacham

Skomentuj

Według przepowiedni Nostradamusa rok 2015 będzie bardzo ciężki pod względem wydarzeń, które radykalnie zmienią nasz świat. Francuski prorok przewidział, że w 2015 roku nastąpi wiele zmian, a świat wejdzie na nową drogę. Z jego przepowiedni wynika, że w nadchodzącym roku zostanie bardzo dotknięte atakami terrorystycznymi kilka państw. Ataki będą tragiczniejsze w skutkach niż kiedykolwiek.

Przepowiednie Nostradamusa wieszczą nam w 2015 roku wybuch poważnych konfliktów militarnych i że dojdzie do dużych zmian, które spowodują koniec bariery językowej między narodami.

Według jego proroctwa 2015 rok to ogromna erupcja Wezuwiusza, która poważnie wstrząśnie Włochami i dociśnie piętno na Europie. W tym samym czasie Francja i Niemcy znajdą się w poważnym kryzysie.

2015 rok przyniesie przełom w badaniach medycznych ludzie będą mogą żyć nawet 200 lat. Mimo tak dużego i ważnego odkrycia ludzkość nie będzie w stanie jednak używać tego eliksiru młodości ze względu na wzrost promieniowania słonecznego docierającego do Ziemi, które przyczyni się do śmierci ludzi w młodym wieku.

Proroctwa Nostradamusa na rok 2015 mówią nam o wystąpieniu silnego trzęsienie ziemi w Ameryce – być może będzie to trzęsienie ziemi, o którym mówią naukowcy, że uderzy w Kalifornię i będzie katastrofalne w skutkach. W wyniku czego kontynent doświadczy poważnego kryzysu humanitarnego. W społeczeństwie zachodnim dojdzie do likwidacji podatków, a na płaszczyźnie naukowej czekają nas wielkie odkrycia.

Kalifornia ogromne trzęsienie Ziemi

W przepowiedniach Nostradamusa można przeczytać, że właśnie w 2015 roku pęknie bariera komunikacyjna ze zwierzętami a w niektórych krajach nowe urodzenia będą pod ścisłą kontrolą. W krajach tych będą potrzebne specjalnego zezwolenia, aby mieć dzieci.

Sceptycy często podkreślają wieloznaczność przepowiedni Nostradamusa, które ze względu na poetycki i często bardzo enigmatyczny język, są trudne do zrozumienia i często bywają nadinterpretowane.
                        ..

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                          Ależ Z Ciebie przewrotny osobnik. Cewki kręci za darmoche żeby zaoszczedzić 3k na woofery :).
                          Miałem kiedyś mądrego szefa i miał on dwa ciekawe powiedzenia jedno z nich to " BOGATY NIE TEN CO DUŻO WYDAJE ALE TEN CO DUŻO OSZCZĘDZA" drugiego powiedzonka nie przytoczę.
                          Cewki chcę nawinąć sam do projektu który pogra u mnie co najwyżej kilka tygodni może miesiąc. Więc nie widzę potrzeby wydawania na to zbędnie pieniędzy .

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                            800 zł za sztukę
                            a one chyba 2k za sztukę kosztują .

Ale to stare czy nowe ?
                            z czerwoną membraną ?

nie czerwoną membraną tylko magnesem :P

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                            SEAS X2-08
                            2950PLN sztuka w polinku .
                            Więc albo mega okazja albo coś z nimi nie tak albo to stara wersja :)

Skomentuj

To są te nowsze z membraną taką bialawą. Głośniki oczywiście używane około 100godzin.
                              Cena nowych to coś około 3000 za szt.

- - - - - aktualizacja - - - - -

I czerwonym magnesem

Skomentuj

Sylvek jak nie bierzesz tamtych exceli to znam kogos kto weźmie
                                Pomożesz?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mozna gdzies zassac Clio 8 lub Cliowin ? Chcialem sobie potestowac.

Skomentuj

Clio sie nie da używać bez ich karty
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Da sie jak masz m audio transit :) taki wyjatek

http://www.audiomatica.com/wp/wp-con...chnote_003.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        Sylvek jak nie bierzesz tamtych exceli to znam kogos kto weźmie
                                        Pomożesz?
                                        Chodzi ci o Excel czy o exotic, mogę dzisiaj zadzwonić i zapytać czy są jeszcze dostepne. Myślę że da się to jakoś zorganizować.

Skomentuj

Wszystkie excele są piękne :biggrin: przez ten zloty " czubek"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X