Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W nowym audio video 1/2015 jest recenzja akkus monolith f1 na nowych 8935A1(nie wiem jak zrzucić fote z komórki?)
    Last edited by eustachy; 25.01.2015, 16:52.

Skomentuj

Lutowałem właśnie Melodike 2x4mm*, ale jakoś nie wygląda aby to było 4mm, bardziej 2,5mm* :glare:
      Albo to takie wrażenie, im człowiek dłużej obcuje z grubszymi kablami, to te cieńsze wydają się jeszcze cieńsze niż w rzeczywistości są.
      Teraz jak dopieszczałem Altusy 140, to myślałem że tam siedzi głośnik 10" :)

Skomentuj

Marian zwykła suwmiarka rozwieje Ci wiątpliwości.. czy wrzucasz aby pogadać o tych kablach..?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Marian zwykła suwmiarka rozwieje Ci wiątpliwości..
          Nie chciało mi się schodzić do warsztatu po suwmiarkę :p
          Kable już oddałem więc już nie zmierzę.
          Ale teraz zrobiłem do porównania zdjęcie z kablem 2,5mm*:

To jest nie możliwe że to był 4mm* :huh:

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          czy wrzucasz aby pogadać o tych kablach..
          Nie podłączałem ich, więc za dużo nie powiem
          Mogę jedynie powiedzieć że troszkę sztywne są, i mają w środku dodatkowy grubszy drut jak profigoldy bassflex...

Skomentuj

Oki

Skomentuj

Wy znowu o kablach

Skomentuj

"Dioda mi piszczy"
                muszę diodę wymienić, ale na jaką skoro nic na nich nie jest napisane ? :(
                [IMG][/IMG]

Skomentuj

Datasheet przed nos i paluszkiem po kreseczce do celu

Skomentuj

hah, zapomnij :)
                    Nie ma "dataszitu" do tego :(
                    Wiem tylko tyle że to stereo końcówka mocy, napięcie z trafo okl. 55V; 3 kondy; 2 po 63V i jeden po środku na 80V. Jakieś 60W na kanał....
                    ew. jeszcze wszystko inne na płytce jest opisane; tylko te diody takie >:(

- - - - - aktualizacja - - - - -

Może mogę po prostu zastąpić wszystkie te 4szt. no name, czterema IN5402 ?

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    zastąpić wszystkie te 4szt. no name, czterema IN5402 ?
                    Zrobiłem tak i ożył, na razie gra :)
                    Last edited by ir0nhide; 26.01.2015, 12:28.

Skomentuj

Sprawdź czy te diody to nie są zenera

Skomentuj

Panowie gdzie najtaniej kupię alpsa 2x50k logarytmiczny niebieski ?

Skomentuj

http://www.cyfronika.com.pl/alps_mini.htm szukałeś tutaj?

Pewnie tak to najprostsza z opcji.

Skomentuj

Spójrz co wkleiłeś... :) Przejrzałem sklep. 85zł nie satysfakcjonuje..
                            http://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl...ki-2x50k/12349
                            Last edited by dolphin123; 27.01.2015, 17:46.

Skomentuj

Panowie, mam pytanie, niektórym się może wydać dziwne

kiedyś Visatony były bardzo popularne, potem się zmiejszyly.

Co są warte wg was naprawdę głośniki Visatona? I ich seria AL (niby najwyższe). Da się zrobić na tym coś lepszego od Scan-Speaka, czy to raczej dobrze brzmiące tanie głośniki bez szału. Nigdy ich nie słuchałem, ale zastanawiam się po prostu, jak się mają do innych. W Niemczech, wiadomo, popularne. TYlko się zastanawiam jak stoją w porównaniu do innych.

(tylko proszę mi nie pisać że referencyjne WIlsony są na SB za 100zł i cena nie gra roli, bo inaczej dlaczego illuminator kosztuje ile kosztuje? :)

Skomentuj

A konkretnie co chcesz zbudować?

Iluminator musi swoje kosztować
                                Visaton nie ma nawet w połowie tak zaawansowanego glosnika jakim jest iluminator
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nic nie chcę Łukaszu budować, czysta ciekawość :)

Swoją drogą, nie zastanawiało Was nigdy, że taśmowych Scan-Speaków (przynajmniej midwooferów) praktycznie nie widać w gotowych konstrukcjach? wszystko modyfiki, a duże firmy, wiadomo, mają swoje głośniki.

Skomentuj

Ja uwazam, ze słowo oem jest czesto nadużywane

A vify ne jeszcze chyba nigdzie w kolumnach firmowych nie widzielem
                                    A glosnik jest genialny
                                    I to jest dziwne
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                                      Swoją drogą, nie zastanawiało Was nigdy, że taśmowych Scan-Speaków (przynajmniej midwooferów) praktycznie nie widać w gotowych konstrukcjach? wszystko modyfiki...
                                      Zawsze można ściemę puścić że głośniki są modyfikowane aby nikt nie próbował podrobić, a potem się chwalić "mam to samo" tyle że za mniej.
                                      Last edited by marian; 27.01.2015, 22:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        A vify ne jeszcze chyba nigdzie w kolumnach firmowych nie widzielem
                                        A glosnik jest genialny
                                        I to jest dziwne
                                        http://audio.com.pl/testy/esa-neo-3-se:1

Skomentuj

Jak te glosniki kosztowaly 780zl zanim pojawil sie audiotransducers, to nie ma co sie dziwic, ze nikt tego nie stosowal :)
                                          Sam musialem je sciagac z USA bo nie bylo normalnych cen w Polsce..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X