Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziś na "Chemiku" (to taki stadion w Bydgoszczy na którym w niedziele jest giełda różności), zakupiłem płytę Franka Sinatry "Frank Sinatra Duets" za jedyne 15zł :biggrin: stan płyty igła.

Gość miał sporo znanych pozycji, takich jak Dire Straits, Erica claptona, Diane Krall czy też Nohre Jones.

Gość obok miał metalowe płyty CD oraz winyle.

Na takich giełdach można naprawdę fajne płytki kupić :)

Skomentuj

wyprzedasz w falconie .
      Koszty przesyłki to jakieś 44 funty + chyba 3-4% paypal
      20 magnezowa za 4 stówy :)
      http://www.falconacoustics.co.uk/spe...el-series.html
      revelator 15 za 5 stów :
      http://www.falconacoustics.co.uk/spe...tor-range.html

SBA się nie opłaca ale np. accutony wychodzą taniej niż u nas .
      warto sobie przez ten tydzień pośledzić :)

Skomentuj

Ładna afera z zespołem Decapitated co nie?

http://heavyrock.pl/czlonkowie-decap...iet-i-zespolu/

Ciekawe kiedy sprawa się wyjaśni...

Jako że często jestem technicznym na koncertach, widuję różne sytuacje i w większości biorą w nich udział muzycy z zagranicy (nie z racji multury a dlatego ze potem ciężko ich namierzyć jeśli coś odwalą), oraz w większości dziewczyny same wchodzą do łazienki, nie trzeba ich szarpać.
        Last edited by marian; 12.09.2017, 19:41.

Skomentuj

http://www.aesmelbourne.org.au/wp-co...on%20Final.pdf
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Czy ktos wie gdzoe moge zmowic kawalki plaskownika z opcja nagwintownia otworo?

Skomentuj

nie masz gwintownikow? czy to jakis nietypowy gwint?

Skomentuj

Nie mam statywu do wiertarki i plaskownika wiec wole od razu zamowic gotowe

Skomentuj

Panowie, w końcu kupiłem współczesny telewizor 55' i mam ochotę podłączyć tv do wzmacniacza stereo (diy wiec optycznego in brak).
                  Z tyłu mam gniazdo "optical digital autio out" rozumiem że potrzebuje przetwornika dac ? w takim razie co potrzebuje żeby to zagrało ?? na razie potrzebuje coś taniego powiedzmy +/-200zł ? da sie coś kupić z takim budżetem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                    Panowie, w końcu kupiłem współczesny telewizor 55' i mam ochotę podłączyć tv do wzmacniacza stereo (diy wiec optycznego in brak).
                    Z tyłu mam gniazdo "optical digital autio out" rozumiem że potrzebuje przetwornika dac ? w takim razie co potrzebuje żeby to zagrało ?? na razie potrzebuje coś taniego powiedzmy +/-200zł ? da sie coś kupić z takim budżetem ?
                    Niedawno przerabiałem podobny problem i kupiłem takie urządzenie http://allegro.pl/konwerter-dac-coax...8-d89d675b0cc8
                    Działa bez problemu a koszt niewielki.

Skomentuj

A jakość jest przyzwoita ? cudów sie nie spodziewam ale żeby działało poprawnie..

Skomentuj

Też mam taki, do tv jest ok, miałem wcześniej dacmagic ca i po prostu z tv szału nie ma więc nie ma co szaleć z takim przeteornikiem

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                          A jakość jest przyzwoita ? cudów sie nie spodziewam ale żeby działało poprawnie..
                          Jest na prawdę dobrze. Z dekodera kablowej UPC po analogu jakość tak sobie ale już po coaxial jest dużo lepiej. Więcej i lepiej słychać. Z Netflix jeszcze lepiej.
                          Last edited by marivs; 24.09.2017, 15:08.

Skomentuj

a dziala wtedy regulacja glosnoscia z pilota tv? czy trzeba regulowac juz wzmacniaczem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              a dziala wtedy regulacja glosnoscia z pilota tv? czy trzeba regulowac juz wzmacniaczem?
                              Zależy od ustawień w TV.
                              Na 100 procent można regulować głośność pilotem dekodera po coaxial. Optyk z TV ma raczej stałą głośność. Przynajmniej tak jest u mnie w LG.

Skomentuj

tak myslalem :/
                                ja znalazlem tylko regulacje glosnosci wyjscia sluchawkowego. ale tak gleboko schowane ze szkoda zachodu

Skomentuj

Takie pytanko mam. Ile kosztuje wykonanie skrzynek pod głośniki. Proste monitorki? Szukam jakiegoś prostego, grającego dobrym basem projektu o wymiarach maks 30L

Niby mam u siebie bricomarche, ale tam dociąć jakiś MDF to chyba trzeba samemu coś dowieść...
                                  Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    tak myslalem :/
                                    ja znalazlem tylko regulacje glosnosci wyjscia sluchawkowego. ale tak gleboko schowane ze szkoda zachodu
                                    Ps.
                                    LG pozwala na regulację głośności wyjścia optycznego pilotem od TV tylko wtedy jeśli wykryje urządzenie obsługujące LG SYNC. Np. KD lub soundbar od LG.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                                      Ile kosztuje wykonanie skrzynek pod głośniki. Proste monitorki?
                                      To zależy kto je robi i jak mają być wykończone.
                                      30L (wymiary zewnętrzne) to taki standardowy monitor na głośniku 6,5".
                                      Myślę że jakieś 700zł na pewno, bo same materiały to jakieś 300zł min.
                                      Marko3T może wykona takie monitory.
                                      Last edited by marian; 24.09.2017, 18:29.

Skomentuj

Akurat chodzi o surowe wykończenie. Poklejone i wyfrezowane otwory. Same skrzynie. Myślę o projekcie z forum.
                                        https://diyaudio.pl/showthread.php/2...ekt-by-Pawel-S

Jako monitory. Niestety ja nie mam warunków by je wykonać, a dla kogoś doświadczonego to kilka godzin pracy.
                                        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                                          ...a dla kogoś doświadczonego to kilka godzin pracy.
                                          Doświadczonego i ze sprzętem który na to pozwala.
                                          W "garażowych" warunkach będzie dłużej niż kilka godzin.

Coś czuję że myślisz że ktoś to zrobi za flaszkę :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X