Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak jak pisze Marian. Doswiadczony stolarz zrobi to w pare godzin ( godzin pracy, nie godzin z rzedu ). Ale taki stolarz musial wczesniej wydac spory hajs na wyposazenie stolarni, a ze sprzet musi na siebie zarobic, to i koncowa cena uslugi nie bedzie oscylowala w cenie polowki z biedronki :) Nawet Łiskacza.

Skomentuj

Policzcie sobie ile to musi kosztować w legalnej ze tak powiem stolarni. U mnie roboczogodzina 50 pln/netto do tego materiały. A i tak nie podjąłbym sie wykonać takiej "popierdółki" .

Skomentuj

Dobrze wiem że to nie cena 1L z biedronki i świadomy tego jestem. Ale mam pewność że ktoś to wykona dobrze, tak dobrze jak by robił to dla Siebie.
        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
          Ale mam pewność że ktoś to wykona dobrze, tak dobrze jak by robił to dla Siebie.
          No właśnie tej świadomości nie można mieć. Ufanie "fachofcom" z reguły źle się kończy. Drogo, długo i na odpierdol. Będziesz Pan zadowolony! Jedynie samemu można zrobić to jak należy.
          No chyba że ma się swojego zaufanego fachowca a nie z forumowej łapanki.
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
            Akurat chodzi o surowe wykończenie. Poklejone i wyfrezowane otwory. Same skrzynie. Myślę o projekcie z forum.
            https://diyaudio.pl/showthread.php/2...ekt-by-Pawel-S

Jako monitory. Niestety ja nie mam warunków by je wykonać, a dla kogoś doświadczonego to kilka godzin pracy.
            Może w jakimś sklepie będą w stanie dociąć formatki i tylko dać do wyfrezowania front, będzie tanio, potem jak nie masz ścisków, to klej + wkręty i gotowe, jak wyschnie można je usunąć.

Tylko pamiętaj, że położenie forniru na front z podfrezowaniem może się okazać nieestetyczne (wykonalne, ale pewnie też zależy od forniru), zaleca się najpierw fornirować, coś o tym wiem, bo najpierw miałem podfrezowania i potem fornir wyszedł "tak se".
            Last edited by ampli; 24.09.2017, 20:27.

Skomentuj

nik156,

jak byś chciał to mam do oddania gratis obudowy po moich mx-140, czyli STX AWX18cm + Seas 27TBFC\G. Musiał byś sobie dorobić jedynie front, bo pewnie głośniki z projektu Pawła pasować nie będą. Pudła z wiórówki 18mm oklejone HDF 3mm i pomalowane na biało. Stoją od kilku lat i zbierają kurz więc śmiało mogę je oddać. Jak by co pisz na PW.

Skomentuj

I co Wy na to?!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  I co Wy na to?!
                  Na co? :)

Skomentuj

I co Wy na to?!
                    To jest jakaś rodzina naszego kolegi Branża?

Skomentuj

Ja nic nie widzę...

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                        Killera?
                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Ja nic nie widzę...
                          Nie widzisz filmiku?

https://www.youtube.com/watch?v=k-cwLLGZFlM

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                          Hehe, nie wiem, moze brat, ktory mu pomagal robic zwrotnice?

Skomentuj

Nie od dziś wiadomo że audiofile stroją zwrotnice i obudowy na słuch :rolleyes:

Skomentuj

Nie widzisz filmiku?
                              Miniaturki nie widzę, ale link widzę.

Dobry koleś.
                              Nie wiem jak to zrobił ale przy ostatnim pytaniu zanim odpowiedział, włączyłem generator i ustawiłem też dokładnie na 660Hz :) Czyli w sumie słyszę dobrze :razz:

...ale zapewne nie zgadł bym gdybym miał użyć do tego tylko słuchu.

Skomentuj

Hehe, nie wiem, moze brat, ktory mu pomagal robic zwrotnice?
                                Słyszał częstotliwość ale fazy już nie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

I co Wy na to?!
                                https://pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82uch_absolutny

Skomentuj

Następny etap THD...

Skomentuj

Jest taka technika obliczania czestotliwosci, choc oczywiscie sluch trzeba miec rowniez bdb.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      włączyłem generator i ustawiłem też dokładnie na 660Hz
                                      Ja na oko około 500-600Hz myślałem że będzie.

Skomentuj

Gościu jak by jeszcze umiał zmierzyć impedancje to robił by za JIg'a żarty żartami ale dla typa czapki z głów który z nas by nie chciał mieć takiego słuchu

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                          który z nas by nie chciał mieć takiego słuchu
                                          Na pewien czas fajnie by było... a czy chciał bym mieć taki słuch na stałe, to raczej nie.
                                          Taki słuch to zarazem przekleństwo.

Wyobraź sobie że masz mega strasznie wyczulony węch... do "używanego" toi toia już nie wejdziesz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X