Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Mam tytuł tematu
    "Reanimacja trupa"
    Oj tam od razu trupa :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
    Dzięki :) w grę wchodził tylko szampan :biggrin: co do towarzystwa to myślę nad CDP-X 555 ES może jakiś wyższy model ale to się zobaczy ile funduszy pochłonie ''demon od Ravena''
    Szukaj albo czegos z seri ESD albo 7 ES :)
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Nie na temat...
      akcja reanimacja.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
        Oj tam od razu trupa :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Szukaj albo czegos z seri ESD albo 7 ES :)
        555 gra naprawdę bardzo przyzwoicie , ten wzmacniacz tylko podetnie mu skrzydła

Skomentuj

Panowie mam pytanie. Na chwilę obecną posiadam końcówkę mocy wymagającą pojedynczego zasilania. Chciałbym wymienić zasilacz na gotowy kit z advanceelectronic co pozwoli mi dodać inne układy zabezpieczeń. Czy zasilanie obecnej końcówki zasilaczem symetrycznym wykorzystując jeden kanał będzie sprawiać jakieś problemy? W przyszłości jak wymagania wzrosną podmienię końcówkę mocy i trafo na coś lepszego i będzie nowy sprzęcik :cool:

Skomentuj

Jaka to końcówka? Chcesz przrobić cały układ?

Skomentuj

Tripath 2050, on ma zasilanie pojedynczym napięciem. Obecnie mam zbudowany pod niego zasilacz. Potrzebuje zamontować zabezpieczenie dla kolumn przed trzaskami etc. Wiekszosc zasilaczy w sklepach jest symetrycznych wiec wpadłem na pomysł, że przy okazji mogę kupić taki zasilacz co w przyszłości pozwoli mi na łatwy upgrade na lepszą końcówkę mocy. Na chwile obecna uzuwalbym "polowy" tego zasilacza czyli pojedyncze napiecie. Zasilacz ten posiada wyjście AC do tej płytki z zabezpieczeniami więc nie muszę nad niczym kombinować i nie spale nic :lol: Tylko pytanie czy tak się da? Mam nadzieje, że w miarę jasno to przedstawiłem

Skomentuj

Złóż sobie irkowego unizaba. Albo zasilacz taz_a, święty właśnie się ogłosił że sprzedaje pcb

Skomentuj

Dobra alternatywa ten zasilacz taz_a. Cenowo pewnie wyjdzie około to samo a pewnie dużo lepszy zasilacz. Dzięki za info czyli nie będzie problemu z działaniem jak podepne pojedyncze napięcie? Wolę się upewnić żeby problemów nie było

Skomentuj

A jakie ty masz trafo?

Skomentuj

Trafo mam kupione pod tą końcówkę więc ma jedno uzwojenie 19V/8A.

Skomentuj

Może tu zapytam. Ma ktoś na sprzedaż suba aktywnego na sprzedaż? Kolega szuka czegoś dobrego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ciechomir Zobacz posta
                          Może tu zapytam. Ma ktoś na sprzedaż suba aktywnego na sprzedaż? Kolega szuka czegoś dobrego.
                          Chyba ktoś tu sobie nabija posty

Skomentuj

Jakbym nie potrzebował to bym nie pytał. Jestem tu od roku i jakoś nie nabijam, więc proszę być bardziej na tak.

P. S. Dolphin123 sam zaproponował Spam Post

P. S. Twój post traktować jako mały donosik?
                            Last edited by Ciechomir; 14.04.2016, 14:01.

Skomentuj

Dobra, dobra . Przecież to w ramach żartu było. Nie zauważyłeś buźki?

Skomentuj

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
                                Trafo mam kupione pod tą końcówkę więc ma jedno uzwojenie 19V/8A.
                                No to zostaje ci raczej złożenie unizaba. Tylko trzeba by spytać Irka albo przeczytać, bo on coś tam pisał o dopuszczalnych napięciach. 19V może być mało, ale może coś się da zmodyfikować, nie wiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomant Zobacz posta
                                  Przecież to w ramach żartu było.
                                  Taaaa. A wczoraj dostałem ostrzeżenie, że jeszcze jeden post zinterpretowany jako spam i będzie kara. I choć buźkę zobaczyłem to się niezdrowo podnieciłem.
                                  A pytanie nadal aktualne.

Skomentuj

Dobrze, ze nie wszędzie da sie te posty nabić
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Unizab też odpada z kilku powodów np dlatego:
                                      "Podane zostały minimalne napięcia pracy poniżej których detektor podnapięciowy odłączy głośniki (układ tak rozpoznaje wyłączenie z sieci), ze względu na spadki napięcia zasilacza i napięcia sieci transformator zasilający powinien mieć napięcie >30V."

Więc zostają kity ze sklepów. Odnośnie mojego pytania na które nie otrzymałem odpowiedzi :p czy da radę z zasilacza symetrycznego normalnie korzystać podając tylko jedno napięcie czyli podlaczylbym tylko na linie dodatnia a linia ujemna byłaby nie podłączona. Jest to kluczowa sprawa bo jeśli się tak da to mogę zamówić zasilacz i zabezpieczenia też będę mógł podłączyć. Robił ktoś kiedyś taki eksperyment?

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                        555 gra naprawdę bardzo przyzwoicie , ten wzmacniacz tylko podetnie mu skrzydła
                                        NIE
                                        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Jak już tak zasypuje Was pytaniami to mam kolejne :biggrin: Czy przegrzewajacy się stabilizator w regulatorze barwy może powodować brum w głośnikach? Nie umiem zwalczyć brumu a zauważyłem, że strasznie się dziad grzeje. Jak podłącze sama końcówkę to cisza. Wszystko podłączone okablowaniem z ekranem więc to nie w nich leży wina.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X