Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to chyba kazdy zna

Skomentuj

Jest moze ktos w stanie polecic serwis internetowy z naklejkami? Potrzebuje wykonania naklejek pod indywidualne zamowienie w dosc duzej ilosci odrazu wycietych na wymiar.

Skomentuj

zamawialem troche naklejek do diy w firmie ArtComp
        ceny przystepne, z jakosci bylem zadowolony

Skomentuj

Dzieki napisze do nich z zapytaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
            gucio:

Potem na Biało

- - - - - aktualizacja - - - - -
            Poproszę o dokładniejsze zdjęcia.

Skomentuj

Od zawsze trochę interesowały mnie sprawy militarne ale jakoś nie przypominam sobie abym kiedyś widział już coś podobnego:

http://forum.militarium.net/viewtopi...306137#p306045

Skomentuj

Paradoksalnie traktor do różnych dziwnych terenowych zastosowań nie jest takim głupim pomysłem. Jak ostatnio szedłem gdzieś w okolicach Morskiego Oka zobaczyłem taki spory traktor z napędem na wszystkie osie, z przyczepką wiozący po pieszym szlaku, po takich wielkich kamieniach zaopatrzenie do schroniska. Popatrzyłem parę minut jak toto sobie radziło z bardzo kamienista ścieżką i doszedłem do wniosku, że żaden cywilny samochód, bez względu na to jak bardzo terenowy byłby, nie dałby tu rady. Zawiesiłby się na trzecim kamieniu, byłby za szeroki itp. A traktor pokonywał tę ścieżkę bez problemu. Z przyczepką. Od tej pory traktory darzę sporym szacunkiem.
                O: http://www.polskiekrajobrazy.pl/Gale...Polskich..html

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  to chyba kazdy zna
                  Myślę, że firmowe karaoke o 4 nad ranem niczym nie odbiega..

Skomentuj

Zamieszczone przez Michagm Zobacz posta
                    Monitor 2Way:
                    8 x 13/40/1x + SC10N
                    Zmiana:
                    8 x 13/40/1x + DT99
                    Powód:
                    Podział 2000hz - 2500hz
                    Nie będę tłumaczył dalej ale wybacz

Dokładnie:
                    2x Totem Maestro zamieniam na 8x Totem Mite [ale zwrotnica będzie inna niż Totem Mite]
                    Zamieszczone przez Rfck
                    W jaki sposób została zrealizowana zwrotnica? bo widziałem że mianowałeś się na elektrodzie specem od zwrotnic więc może wkleisz coś swojego w dziale gotowe konstrukcje wraz z pomiarami ???
                    Przepraszam nie mogę odp.
                    Totem Maestro [Wolnostojące] trochę różni od Totem Mite [Monitor'ki] [Nie będę tłumaczył/Więcej nie wyjaśnię]
                    Mogę wysłać tylko projekt obudowy [CAD/PDF] 2Way - Totem Maestro [Nie będę tłumaczył/Więcej nie wyjaśnię]
                    Nie jestem ani Pro ani Guru ani Master ani Specem.
                    Wybacz
                    Taaa, spec od zwrotnic, a na PW pyta się " jak połączyć - Korektor impedancje + wytłumienie"... cokolwiek to miało znaczyć.

Skomentuj

kurcze a jest Totem Maestro:)

Skomentuj

Zamieszczone przez radecky Zobacz posta
                        kurcze a jest Totem Maestro:)
                        Już jest widocznie :) tyle że nie od Totema :)

Skomentuj

spoko:)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/content.php/41-Zw...iu-praktycznym
                            Napisane tylko osobno a ja potrzebuję razem "Korektor impedancje + wytłumienie" i nigdzie nie mogę znaleźć a nawet zagranicą
                            Paweł S. odp. i napisał jak mam połączyć razem "Korektor impedancje + wytłumienie". Już przeprowadziłem eksperyment 20.8.2016 i było sporo błędów [wcale nie jest takie łatwe] ale coś pokombinuję.
                            Oczywiście pytałem Marian'a kompletnie nie odp. i widocznie też nie wiedział jak połączyć a na końcu napiszę drugi raz - SHUT UP

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeśli chodzi o Totem Maestro:
                            http://www.fotosik.pl/zdjecie/dc748ca1cc924377
                            http://www.fotosik.pl/zdjecie/fd5e1d776098996a
                            http://www.fotosik.pl/zdjecie/74aad76edc8745cd
                            Były zrobione ponad 8lat temu - 13/40/8 + UAO25
                            Już nie grają bo teraz mam inne tylko tyle.
                            Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.
                            Jestem przeciwnikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Cyfrowych.
                            My Amplituner - Sherwood RV-7050R

Skomentuj

Jeżeli chodzi o wytłumienie to i watą możesz zrobić. Korekcja impedancji to po pomiarach.
                              Zdjęcia z fotosika - 2/10

PS
                              A na elektrodzie taka wielka tajemnica była.
                              To jest Polskie forum i staramy się używać języka Polskiego.
                              Last edited by Artmag; 23.08.2016, 23:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                                Jeżeli chodzi o wytłumienie to i watą możesz zrobić. Korekcja impedancji to po pomiarach.
                                Zdjęcia z fotosika - 2/10

PS
                                A na elektrodzie taka wielka tajemnica była.
                                To jest Polskie forum i staramy się używać języka Polskiego.
                                Przepraszam - ale jaka tajemnica ? Nikomu nie obiecałem .
                                Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.

Skomentuj

Oczywiście pytałem Marian'a kompletnie nie odp. i widocznie też nie wiedział jak połączyć a na końcu napiszę drugi raz - SHUT UP
                                  widocznie nie zrozumial tego co napisales!
                                  polowy tego co piszesz nie da sie zrozumiec! :???:

Skomentuj

Taka tajemnica http://www.elektroda.pl/rtvforum/top...0.html#4548369
                                    Post 43

Skomentuj

Piszesz jak dziesięciolatek i takie są skutki.
                                      A "shut up" to ty lepiej zrób na forum bo zaczynasz być męczący tak jak na Elektrodzie.

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                                      Robi to samo co słynny DDN, zwrotnice z kalkulatora (na zamówienie) których nie chciał pkazywać. Na swoim koncie milion konstrukcji których nikt nie widział.
                                      Ciekawe co w tych kolumnach siedzi...

Skomentuj

To prawda że tak było ale:
                                        Jak poznałem pierwszy raz "elektrode" to zwariowałem na punkcie Audio/Akustyke [takie miałem myślenie "Muszę go mieć i muszę takie zrobić"]
                                        1] Peerless 7" kosztował ponad 300zł [odpuściłem]
                                        2] Aurum Cantun 7" kosztował 180zł ale miałem dylematy [żałuję że nie kupiłem - sklep zaproponował mi 2szt. za 340zł]
                                        4] Długo myślałem o GTC 16/40/xx [eksportowa] ale zmieniłem zdanie
                                        5] Kupiłem właśnie pierwsze na próbę 2szt. 13/40/8 a później kupiłem następne 6szt. [okazja 1szt. 39zl i pamiętam z Pro-Tonsil'a]
                                        6] Zrobiłem pierwsze DIY - Totem Maestro [Pierwsza zwrotka była Totem Mite ale później chciałem na lepszą czyli dodałem DC i zmiana C]
                                        7] Trzy razy jechałem na wystawę do Niemiec [Munich und Frankfurt a bilety kosztowały 15-20euro]
                                        Tak wyglądała historia przez 8lat

Trochę wyobraźni:
                                        Na swoim koncie milion konstrukcji których nikt nie widział. Suma wynosi "Pałac Kultury i Nauki w Warszawie". To jak wpakujesz milion konstrukcji do domu ? Chyba wielkie schronisko pod Pustynią Nevadą i nikt nie widział ale zmieściło.

Skomentuj

Ostatnia fota mistrzowska kolego Michagm, myślę że na forum o firankach będzie w sam raz.

Zdjęcia 2/10 [Pictures please wrzucać for diyaudio server]
                                          Ustawienie kolumn 1/10 [You should ustawić kolumny inaczej because they są to close ścian i narożników]
                                          Zrozumienie Twoich tekstów 1/10 [ Powinieneś pisać po polsku a nie świrować z jakimś miksem pol-eng]

"Korektor impedancje + wytłumienie" i nigdzie nie mogę znaleźć a nawet zagranicą
                                          Bo używasz złego sformułowania i nie wiadomo o co Ci chodzi. Korektor impedancji OK, rozumiem, ale co to jest to wytłumienie w zwrotnicy głośnikowej ?
                                          Chodzi Ci wąskopasmową pułapkę rezonansową ? Jeśli nie wiesz takich rzeczy to na jakiej podstawie piszesz na elektrodzie że jesteś specem od zwrotnic jak nawet w życiu żadnego pomiaru nie zrobiłeś i nie znasz układów elektrycznych stosowanych w zwrotnicach głośnikowych.

Może po prostu załóż temat i opisz dokładnie o co Ci chodzi, po polsku jak człowiek to na pewno Ci pomożemy.
                                          Ty tutaj próbujesz z siebie robić kogoś kim nie jesteś i kombinujesz jak koń pod górę. Jeśli próbujesz w ten sposób zarobić i sprzedawać takie badziewie to wiedz że szybko się to skończy i ludzie wrócą do Ciebie z pretensjami.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X