Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy aby ominąć regulację fazową 230 VAC mogę przełącznikiem zwierać anody triaka? Zwieranie będzie się odbywać na wyłączonym regulatorze. Taki przełącznik regulacja/pełna moc. Nie uszkodzę reszty układu. Najprostszy wariant regulatora, diak + triak + kilka elementów i potencjometr.

Skomentuj

Koledzy, orientujecie się gdzie można kupić takie terminale ?

Skomentuj

Widziałem na allegro coś podobnego tylko nie wiem czy taki sam wymiar.

Skomentuj

Kupowałem od tego faceta:
          http://allegro.pl/gniazda-kolumn-4pi...755879486.html (Gniazda kolumn 4PIN zaciski śrubowe + banan d/druk)
          Generalnie facet ma różne części z rozbiórek, można pytać.

Skomentuj

Dzięki za trop!
            Last edited by marivs; 22.03.2017, 14:21.

Skomentuj

No przecież ten link co zapodał Micwoj jest bezpośredni do aukcji allegro, która się kończy za 6 dni.
              Pozdrawiam.

Skomentuj

Żeby nie było tak prosto to konfiguracja kolorystyczna wygląda następująco:

Skomentuj

Nie próbowałem, ale podejrzewam że te terminale da się wykręcić i zamienić. Mogę spojrzeć wieczorkiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                    Nie próbowałem, ale podejrzewam że te terminale da się wykręcić i zamienić. Mogę spojrzeć wieczorkiem.
                    Mają zaciśnięte końcówki od wewnątrz więc trzeba je odciąć albo wyrównać pilnikiem aby wyszły - zamówiłem jeden zestaw do testów, może uda się to zreanimować.
                    Dzięki za pomoc.

Skomentuj

Jeszcze jeden temat mam do rozwiązania ale potrzebuję waszej pomocy. Potencjometr wzmocnienia mam do wymiany - prawy kanał niedomaga. Domyślam się, że jest to wyrób Matsushita tj. Panasonic z 8-pinami w rzędzie. Data sheet nie udało mi się odnaleźć stąd pytanie. Jaka jest szansa na to, że taki ALPS RK16812MG099 będzie idealnie pasował na podmianę tego co mam obecnie? http://www.tme.eu/pl/details/rk16812...ry-audio/alps/

Skomentuj

Odegnij blaszki od frontu potka. Rozbierz go i przeczyść płytkę ślizgową i ślizgacz. Złóż i sprawdź cz wymiana nadal będzie konieczna.

Skomentuj

Wątpię, że to pomoże. Przy niskich poziomach głośności prawy kanał jest mocno ściszony, przy podkręceniu i powrocie grają niemal tak samo. Niestety różnica jest na tyle duża, że scena ucieka w lewo.Wg mnie prawy kanał jest już po prostu zbyt mocno wytarty aby czyszczenie pomogło - jeśli nawet to na krótką chwilę. Dlatego szukam innego na wymianę - być może powyższy ALPS jest dobry ale tego nie wiem czy istnieją jakieś standardy przy produkcji tego typu rzeczy i wystarczy zrobić podmianę?

Skomentuj

Wymiarami będzie pasował. Sprawdź tylko czy wyprowadzenia ma tak samo.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/28...ps-z-silnikiem
                              Weź zobacz czy ci ten potek nie podejdzie, wygląda na oko tak samo, może machniom zrobicie z Hermesem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                http://diyaudio.pl/showthread.php/28...ps-z-silnikiem
                                Weź zobacz czy ci ten potek nie podejdzie, wygląda na oko tak samo, może machniom zrobicie z Hermesem :)
                                Wielkie dzięki, właśnie chciałem taki zamawiać z alle.. Na moment się wstrzymam bo badam jedno rozwiązanie i jak nie wypali to skorzystam z podpowiedzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez marivs Zobacz posta
                                  Wielkie dzięki, właśnie chciałem taki zamawiać z alle.. Na moment się wstrzymam bo badam jedno rozwiązanie i jak nie wypali to skorzystam z podpowiedzi.
                                  Zbite gary, Hermesowy biorę ja ;-)

Skomentuj

Jak już o potkach to może wie ktoś gdzie kupić Alpsa 2x10K z silnikiem?

Skomentuj

Np tu
                                      https://www.conrad.pl/?websale8=conrad.01-aa&pi=442056&refKey=7khiHc7b9
                                      Wsam raz do ISSa by Borys

Skomentuj

A niebieskiego? RK27?
                                        Jest w ogóle jakaś znaczna różnica między nimi?

Skomentuj

Inne wyprowadzenie "nóżek" - co do jakości jeszcze nie wiem.
                                          Mam zalutowany ale nie miałem czasy podłączyć i sprawdzić.
                                          Na oko i w dotyku wygląda OK

Skomentuj

Czaruję...
                                          X