Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
    Powtórzę pytanie czy tak można?
    Nie patrzcie że są zamienione bieguny pytanie brzmi czy do trafi symetrycznego mogę tak podpiąć dwa mostki.
    Możesz, jeżeli będzie tak jak na rysunku i dwa osobne odbiorniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
      nakrętka pazurkowa + normalna śruba
      czy
      wkręt do drewna z łbem imbuswym
      Nakrętka pazurkowa jest do kitu, prędzej nakrętka wkręcana, czyli coś takiego:

...lub wkręt do drewna.

Skomentuj

Dokładnie. To co wrzucił Marian, trzyma i sprawdza się naprawdę super.

Skomentuj

No właśnie o to chodzi że pazurki po kilku wykreceniach wyrobiły mi mdf.
          Dostępne to gdzieś czernione?

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
            Dostępne to gdzieś czernione?
            Czarnych nie widziałem.
            Zawsze możesz dać gdzieś do czernienia jak Tobie bardzo zależy, ale przecież tego nie widać pod głośnikiem.

Skomentuj

Na używam pazurkowa + śruba
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://g-s.com.pl/category/mufy-wkre...niem-imbusowym

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                  Możesz, jeżeli będzie tak jak na rysunku i dwa osobne odbiorniki.
                  Będzie to zasilać dwie końcówki mono.

Skomentuj

Będzie to zasilać dwie końcówki mono.
                    No to już nie bardzo, bo masami będzie połączony na pewno w jakiś sposób.

Skomentuj

Na schemacie połączenia potrzebuję tylko +/- .
                      Reszta będzie teoretycznie oddzielna. Chyba że liczyć masę wejścia.

Skomentuj

Nie ma te trafo dostępu do środka żeby rozdzielić uzwojenia?
                        Czasami jest taka możliwość.

Skomentuj

Powiem szczerze że nawet nie próbowałem go odkręcić od tej podstawy.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Nakrętka pazurkowa jest do kitu, prędzej nakrętka wkręcana, czyli coś takiego:
                            Zależy ile zostaje do krawędzi otworu. Ostatnio z takimi walczyłem bo za nic nie chciały siedzieć. Było za blisko do krawędzi, ale głośnik inaczej nie pozwalał. Pazurek w tym wypadku byłoby lepiej.

Skomentuj

Powtórzę pytanie czy tak można?
                              Nie patrzcie że są zamienione bieguny pytanie brzmi czy do trafi symetrycznego mogę tak podpiąć dwa mostki.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Proszę powiedz, dlaczego herezja?
                              Dlatego że jak podepniesz dwie końcówki mono, to musisz spiąć je masą*sygnałową w tym rozwiązaniu, co nie wróży nic dobrego.
                              Mógłbyś ewentualnie zastosować ten schemat separując końcówki od wzmacniaczy transformatorami liniowymi (np: LTR-110), ale masę obudowy też pasuje gdzieś podłączyć, a tu nie ma gdzie bo nie ma w tym układzie wspólnego 0 dla obydwu zasilaczy.
                              Raczej nic nie pochrzaniłem, chyba ^^
                              Ale dobrze że najpierw pytasz a potem robisz.

Co do tego trafa toroidalnego to bardzo rzadko stosuje się doczepy w środku, w większości wypadków wyprowadza się uzwojenia na zewnątrz i łączy na złączu, więc rozprujesz bez problemu to trafo.
                              Chyba że je tak zalali lakierem że strach ruszać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                                Mógłbyś ewentualnie zastosować ten schemat separując końcówki od wzmacniaczy transformatorami liniowymi (np: LTR-110), ale masę obudowy też pasuje gdzieś podłączyć, a tu nie ma gdzie bo nie ma w tym układzie wspólnego 0 dla obydwu zasilaczy.
                                Zera na obudowie nie będzie bo złożę to tylko na próbę na kilka dni na desce.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                                Co do tego trafa toroidalnego to bardzo rzadko stosuje się doczepy w środku, w większości wypadków wyprowadza się uzwojenia na zewnątrz i łączy na złączu, więc rozprujesz bez problemu to trafo.
                                Chyba że je tak zalali lakierem że strach ruszać.
                                Już sprawdziłem i rozłączyłem wspólne zero, mam teraz 2x18V.Dzięki za pomoc.

Skomentuj

No i teraz będzie git :thumbup:

Skomentuj

Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc.

Skomentuj

Szkoda że zima się kończy, a ty dopiero grzejnik uruchamiasz.

Skomentuj

Lepiej późno niż wcale :)

Skomentuj

panowie ktos na forum na pierwszy audioshow z diy audio zrobil kolumny na seas excel i morelu w obudowie tl
                                          pamietacie moze, kto albo kojarzycie gdzie byl ten temat?
                                          nie moge znalezc :(
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X