Bardzo nie ładnie, że posługujesz się nazwiskami na forum publicznym. Takie oskarżenia również są nie na miejscu.
A wracając do innej sprawy. Szanowny kolega kiedy zamierza mi zaległą paczkę wysłać?
Ten cwaniaczek to również Infozswiata/GampAudio/Fandzwieku/fartpoland/Maygayver ... można wymieniać bez końca.
[SIZE=7]Pudłło kolego 3 pierwsze nie moje.Nie masz pojęcia z kim piszesz.Pozostało mi jeszcze 212 kont na tym portalu./SIZE]
jak takie posty czytam to mi sie tylko przypomina...
Najpierw trzeba wiedzieć kto pisze,potem znać jego Ip.A w tym przypadku Ip jest fałszywe jedyne do czego dojdziecie to zasieg poszukiwan do 10km! Internet radiowy kradziony daje duże możliwości!
Paweł S , czy też tak masz że w STX nie zapamiętuje Tobie koszyka po wyjściu ze strony ? wkurza mnie to trochę :) i pytanie nr 2 czy oni nie mają żadnych normalnych kondensatorów foliowych , tylko te żółte ?
Normalne - np. niebieskie Janzeny, Aydyn Cap ? O widzisz mi nie odpisali jeszcze na maila
Nic , poczekam czy będziesz zamawiał ten zestaw do FX200, wtedy będzie mi bardziej pilno :) na razie obudowy się składają.
Jak mi ktoś napisze jak zrobić test kondów, tak aby łatwo i szybko wychwycić różnicę w dźwięku, to był bym wdzięczny... może wtedy uwierzę w ich magię :)
Niestety to samo :(
Ktos mi powie jak duzy wplyw ma pomieta kopulka tweetera? Corka mi je zabila :(
Jakies alternatywy dla tego wavecora ktos ma?
Jakos mi nie podchodzi
Przed założeniem oddzielnego tematu szybkie pytanie. Budżet na głośniki i zwrotnice ok 1600zł , wymagania - ma być jakościowo lepiej niż Altus 110 - czy lepiej brać FX200 czy Scan Speak D2608/91300 (hds tw) + Visaton AL170. Pomieszczenie nie jest duże (ok 20mk2) . Rodzaj muzyki - głównie rock. Jak sa inne pomysły i szkoda tu miejsca to założę oddzielny wątek
:) kurde tego się obawiałem . Miałem już jeden projekt z tym Visatonem i raven mnie nakierował właśnie na taką konfigurację. Musiałbym policzyć zwrotnice, bo same głośniki to hmm 1400-1500zł
Panowie pytanie mam o pomiar w ARTA FR i impedancji i import tych danych do Boxsim.
Jak najlepiej to wykonać w układzie D'Apolitto?
1. Pomiar jednego woofera on-axis i tweetera on-axis w obudowie i wczytanie tych danych do Boxsim po czym symulować 3 chasis?
2. Czy może ustawić mikrofon na wprost TW i zrobić pomiar dla TW i woofera z jednej pozycji mikrofonu i symulować w Boxsim jakby to był coaxialny głośnik?? Tj. tweeter normalnie a 2 woofery potraktować jako jeden duży?
Sorry za być może głupie pytanie ale zastanawiam się jak to będzie poprawnie??
Na ten moment przećwiczyłem pkt 1. i nawet jakieś sensowne wyniki są.
Skomentuj